5 na pewno nie - nie mogę teraz nigdzie zlokalizować tej informacji, ale wydaje mi się, że gdzieś czytałem, że jest to ok. 2.5L (sam jednak nigdy nie lałem do pełna).
Ktoś na forum pisał, że wlał 4 litry - mnie wydało się to mało prawdopodobne, ale nigdy nie sprawdzałem (a tak w ciemno, to też obstawiałbym około 2,5 l.)
Dawno, dawno temu ... nalałem płynu do pełna (ok. 2,5 l; czyli fabrycznie było sporo nalane), przed mrozami dolałem trochę zimowego (koncentrat) i wożę w bagażniku od miesiąca zapas płynu - letniego i zimowego (żeby w końcu dolać)... a ten się nie chce skończyć.
Marka: Dacia
Model: Logan MCV
Silnik: 1.6 MPI Pomógł: 4 razy Dołączył: 17 Wrz 2007 Posty: 129 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-01-06, 22:34
No więc obejrzałem dokładnie pozostałe na miejscu zdarzenia dowody rzeczowe i - jeśli wyeliminujemy wszystko co jest niemożliwe, to to, co pozostanie musi być prawdziwe, jakkolwiek nieprawdopodobne mogło by się wydawać...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum