Witam wszystkich forumowiczow na dniach odbieram Dacie MCV kombi w wersji LAUREATE 1,6 87 7- miejscowa.W cenie zakupu dostalem 2 poduszki ,klime ,komputer pokladowy,lakier metalik ,centralny zamek, elektryczne szyby i lusterka, radio ,swiatla przeciwmgielne ,ABS wspomaganie kierownicy ,relingi dachowe.
Teraz kilka pytan prosze forumowiczow o odpowiedz
1, slyszalem ze diler przy odbiorze powinien mi dac bon serwisowy i czy jakby nagle zapomnial mam sie o to upomniec ?
2,jak sprawuje sie te autko ile pali czy warto zamontowac gaz bede jezdzil okolo 15 - 18 tysiecy rocznie
3,jak jest w serwisach w LBN bo slyszalem ze strasznie olewaja klijentow
4,niestety zapomnialem wysepic podlokietnik wynika to zmojego napalenia sie na auto czy jest jeszcze jakas szansa po wplaconej juz zaliczce aby dilera przekonac o tym gratisie
5,mam obiecany obior auta na 16,01,2009 a auto zamowilem 07,01,2009 czy to wogole mozliwe i w razie nie dotrzymanego terminu przez dilera mam prawo znowu cos wyspeic
6,przy odbiorze auta z salonu na co mam wzrocic uwage w szczegolnosci bo ztego co wyczytalem na forum rozne sie sytuacje zdarzaly
Poprzednio jezdzilem KIA RIO autko bylo dobre ale jakos zakochalem sie w DACI MCV KOMBII mam nadzieje ze nie bede zalowal tej decyzjii
czekam na odpowiedzi moich pytan i goraco pozdrawiam zLublina
A pytania najlepiej zadawać po jednym, w odpowiednich tematach, albo tworząc nowe - ułatwia to ich trzymanie się i (w razie czego) porządkowanie. (:
to juz kolego wszystko przestudjowalem mam nadzieje ze poprostu kazdy z forumowiczow doradzi mi bo niestety jak czlowiek sie napala to najpierw kupuje wplaca zaliczke a pozniej mysli choc moim zdaniem diler jest ok ale byc moze to ocena przedwczesna bo dopiero kupuje auto zobaczymy jak sie zachowa jak jutro zadzwonie do niego i bede sepil podlokietnik
Ostatnio zmieniony przez laisar 2010-05-22, 14:47, w całości zmieniany 1 raz
Marka: FIAT
Model: Doblo
Silnik: 1.4 FIRE Pomógł: 11 razy Dołączył: 16 Wrz 2007 Posty: 2127 Skąd: Lublin
Wysłany: 2009-01-11, 17:25 Re: Powitanie
hbm napisał/a:
Witam wszystkich forumowiczow na dniach odbieram Dacie MCV kombi w wersji LAUREATE 1,6 87 7- miejscowa.W cenie zakupu dostalem 2 poduszki ,klime ,komputer pokladowy,lakier metalik ,centralny zamek, elektryczne szyby i lusterka, radio ,swiatla przeciwmgielne ,ABS wspomaganie kierownicy ,relingi dachowe.
Teraz kilka pytan prosze forumowiczow o odpowiedz
1, slyszalem ze diler przy odbiorze powinien mi dac bon serwisowy i czy jakby nagle zapomnial mam sie o to upomniec ?
Serwis Nazaruka nie praktykuje dawania bonów serwisowych. Może poza pierwszym. Dlaczego? Bo tak!
2,jak sprawuje sie te autko ile pali czy warto zamontowac gaz bede jezdzil okolo 15 - 18 tysiecy rocznie
Trasa 6-6.5 l/100 km (zależnie od ciężkości nogi) miasto Lublin 8.5-12.5 l./100km (zależnie od korków). Przy obecnych cenach PB 95 LPG raczej sie nie opłaca. Jak podniosą akcyzę tym bardziej...
3,jak jest w serwisach w LBN bo slyszalem ze strasznie olewaja klijentow
W Lublinie jest tylko jeden ASO-Nazaruk. Carrara już nie obsługuje dacii.
4,niestety zapomnialem wysepic podlokietnik wynika to zmojego napalenia sie na auto czy jest jeszcze jakas szansa po wplaconej juz zaliczce aby dilera przekonac o tym gratisie
Podłokietnik to dziadostwo, tylko przeszkadza w zmianie biegów i obsł. ręcznego hamulca.
5,mam obiecany obior auta na 16,01,2009 a auto zamowilem 07,01,2009 czy to wogole mozliwe i w razie nie dotrzymanego terminu przez dilera mam prawo znowu cos wyspeic
Widać mają Twój wózek gdzies na placu.
6,przy odbiorze auta z salonu na co mam wzrocic uwage w szczegolnosci bo ztego co wyczytalem na forum rozne sie sytuacje zdarzaly
Sprawdź jakość lakieru i w razie potrzeby natychmiast zgłoś wszelkie wady lakiernicze. Później każą Ci się wypchać.
Poprzednio jezdzilem KIA RIO autko bylo dobre ale jakos zakochalem sie w DACI MCV KOMBII mam nadzieje ze nie bede zalowal tej decyzjii
czekam na odpowiedzi moich pytan i goraco pozdrawiam zLublina
Po prawie dwóch latach użytkowania MCV nadal jestem zadowolony. MCV w wersji 7 os. jest najpraktyczniejszym autem na rynku i jako wóz rodzinny sprawdza się znakomicie.
_________________ MCV RED ROOSTER 2007 1.6 MPI+LPG, 87 km, 7 os.113 000 km
MCV SILVER BULLET 2012 1.6 MPI+fabryczny LPG, 84 km, 7 os. 104 000 km
FIAT DOBLO RED SKIN 2017 1.4, LPG Tartarini 95 KM, 7 os., 150 000 km
DUSTER PRESTIGE SNOW WHITE 1.0+LPG 60 000 km
Każdy powód jest dobry, aby domagać się jakiejś rekompensaty nawet pół żartem można coś wysępić.
hbm [Usunięty]
Wysłany: 2009-01-12, 11:19
Dzis dzwonilem do dilera podlokietnik mam w gratisie autko ma byc ponoc w czwartek w salonie
w srode dzwonie i prosze o kolejny gratis opony zimowe poniewaz za dwa tygodnie jade w gory
hbm [Usunięty]
Wysłany: 2009-01-13, 11:25
normalnie niewiarygodne oni rozdaja gratisy dzis wysepilem komplet opon zimowych ,ciekawe czy da rade jeszcze alumy
moje autko najprawdopodobniej sie opozni moze to jest powod gratisow
hbm [Usunięty]
Wysłany: 2009-01-14, 20:51
szkoda ze praktycznie sam do siebie pisze ale juz dzis moje autko stoi w salonie normalnie diler mnie zaszokowal ta informacja oczywiscie 1 co zrobilem w danej chwili to przejechalem cale miasto aby obejzec autko wrazenia bezccene
Marka: była Dacia, jest Toyota
Model: Sandero, Auris Touring Sports
Silnik: 1,6 (132 KM)
Rocznik: 2015 Pomógł: 13 razy Dołączył: 10 Paź 2008 Posty: 1500 Skąd: Ozorków
Wysłany: 2009-01-14, 21:19
hbm napisał/a:
szkoda ze praktycznie sam do siebie pisze ale juz dzis moje autko stoi w salonie normalnie diler mnie zaszokowal ta informacja oczywiscie 1 co zrobilem w danej chwili to przejechalem cale miasto aby obejzec autko wrazenia bezccene
Całkowicie Ciebie rozumiem!
Zyczę przyjemności z jazdy.
W kwestii podłokietnika: najlepiej sprawdzić samemu (o ile jest to możliwe), bo ja akurat z podłokietnika jestem bardzo zadowolony.
Czy tak jest naprawd,że przeszkadza w zaciągnięciu ręcznego?
Tak, trochę przeszkadza (da się go jednak zaciągnąć), ale można go postawić w pionie i wtedy nie przeszkadza.
Ja podłokietnika w ogóle nie żałuję, na początku ciężko mi się pas zapinało ale już się przyzwyczaiłem i nie podnoszą go ani do zapinania pasów ani do ręcznego - ot... kwestia 2-3 dni (a i futerał od radia jest gdzie położyć)
A koledze życzyć prostej drogi i taniego paliwa
_________________ "I not only think that we will tamper with Mother Nature, I think Mother want's us to"
Witam i gratuluję jedynie słusznej decyzji.
Ja niestety z gratisów dostałem tyko uścisk ręki a podłokietnik polecam. Na dłuższe trasy naprawdę wygodne, choć istotnie do ręcznego szybko się dostać trochę utrudnia. Tylko gdyby ktoś dokupował odradzam montaż w salonie. Już kiedyś pisałem że ode mnie chcieli za montaż ponad 200 zł a było to 20 minut dość łatwej roboty.
hbm [Usunięty]
Wysłany: 2009-04-15, 19:20
sporo czasu sie nieodzywalem autko sie swietnie sprawuje niestety musialem juz sklejac podłokietnik bo nie wytrzymał mojej ciezkiej reki na dniach wkleje fotki mojego pieknego autka
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum