Witajcie Forumowicze
Od wczoraj jestem posiadaczem Dacii Logan w wersji Laureate z 2005 roku , 1.6, benzyna, 60 tys.
Niestety w dokumentach zabrakło instrukcji obsługi
Miałbym więc prośbę: czy ktoś, kto dysponuje skanerem mógłby zeskanować dla mnie swoją instrukcję (model chyba dowolny) i wysłać na adres dostępny przez profil?
Postawię wirtualne piwko
Ostatnio zmieniony przez laisar 2014-12-14, 13:39, w całości zmieniany 2 razy
Nie uważam się za sknerę - w końcu kupiłem Logana ale prawie 5 dych (z wysyłką)
Kupiłbym pewnie, ale nie wiem co jest w środku, ile ma stron, itp.
Zależy mi więc na skanie nawet w niskiej rozdzielczości, np. 75 dpi.
W zasadzie 10-cio minutowe szkolenie poprzedniego właściciela pozwoliło mi opanować większość oprzyrządowania, ale może czegoś zabrakło.
Rzecz jasna byłem wcześniej w ASO, ale nie pożyczyli mi instrukcji do skserowania, bo ... nie mieli żadnego Logana na stanie.
Marka: KIA
Model: Rio
Silnik: 1.4 16V
Rocznik: 2012 Pomógł: 13 razy Dołączył: 16 Wrz 2007 Posty: 1371 Skąd: Warmia
Wysłany: 2007-10-27, 18:13
W razie watpliwosci pytaj na forum... po to ono jest.
A gdyby koniecznie ci zalezalo na instrukcji moge ewentualnie podeslac Ci ja poczta. Rzecz jasna po "zapoznaniu" (bo kserowanie to chyba nielegalne jest ) do zwrotu.
Syzyf [Usunięty]
Wysłany: 2007-10-27, 18:34
Szczerze mówiąc nie bardzo rozumiem, jaką nielegalność skanowania/kserowania masz na myśli
W końcu jestem legalnym posiadaczem samochodu ...
Oczywiście chętnie skorzystam z pomocy i rad kolegów z Forum. Udzielam się też na innych forach i wiem, że fora dysponują wielką poMOCą. Wiem także o istnieniu Allegro.
Prośba pozostaje więc nadal aktualna...
Marka: KIA
Model: Rio
Silnik: 1.4 16V
Rocznik: 2012 Pomógł: 13 razy Dołączył: 16 Wrz 2007 Posty: 1371 Skąd: Warmia
Wysłany: 2007-10-28, 10:14
Syzyf napisał/a:
Szczerze mówiąc nie bardzo rozumiem, jaką nielegalność skanowania/kserowania masz na myśli
W końcu jestem legalnym posiadaczem samochodu ...
Oczywiście chętnie skorzystam z pomocy i rad kolegów z Forum. Udzielam się też na innych forach i wiem, że fora dysponują wielką poMOCą. Wiem także o istnieniu Allegro.
Prośba pozostaje więc nadal aktualna...
Daj na siebie jakies namiary na PW. Dogadamy sie co do wysylki. Jesli jeszcze potrzebujesz instrukcji to bedzie chyba najwygodniejsze.
A cóż to za wnętrze na tym zdjęciu? Przecież Logan w środku wygląda inaczej.
_________________ Dacia Logan 1.4 MPI 75 KM, wersja Access + poduszka pasażera
2007 - 2012, ok. 86 tys. km
To był naprawdę fajny wóz!
www.psur.pl - moja strona o podróżowaniu po Polsce
Syzyf [Usunięty]
Wysłany: 2007-10-28, 13:45
Dzięki kas602 za propozycję
Może skorzystam, ale nie chcę Ci robić problemu, więc na razie szukam.
Znalazłem wersję po rumuńsku (138 stron), może znajdę chociaż po angielsku.
Przy okazji:ile stron ma instrukcja po polsku?
Znalazłem też chyba coś fajnego: wygląda na instrukcję serwisową (1500 stron chociaż po rumuńsku, 34 MB, masa rysunków)
Do ściągnięcia tutaj:
http://www.zshare.net/download/9404666e600f/
P.S. Jak pisałem wcześniej, byłem w ASO Renault/Dacia - nie mieli.
A pod tym linkiem jest oprogramowanie serwisowe do przedstawiania schematów elektrycznych Logana (obraz ISO) oraz wiele innych (również język Polski) - czyli schematy elektryczne:
Na samym dole zdjęcie tego programu do schematów (tak to mniej więcej wygląda, polecam wszystkim - na pewno się przyda ). Polski wybiera się klikając o dziwo we flagę czerwono-białą :)
Laisar takie pliki serwisowe jak instrukcja i schematy mógłbyś umieścić na forum jako posty przyklejone aby każdy mógł je łatwo umieścić. Dzięki z góry.
schematy.JPG
Plik ściągnięto 4237 raz(y) 149,13 KB
Ostatnio zmieniony przez jackthenight 2009-06-14, 20:41, w całości zmieniany 3 razy
Chciałbym się podpiąć (z przodu samochodu) do lampy biegu wstecznego. Na schematach widzę, że od wyłącznika 155 kabelek jest poprowadzony poprzez złącze R212 i i złącze R2 do tyłu. Kabelek ten ma na początku oznaczenie H66P-SA, które za złączem R212 zmienia się na H66P-OR, a za złączem R2 na H66P-BJ.
Czy ostatnie dwie litery to kod koloru? Jeżeli tak, to gdzie jest tableka z kodami koloru?
Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 SCe 110 LPG
Rocznik: 2018
Wersja: Laureate Plus 7 os. Pomógł: 8 razy Dołączył: 31 Mar 2008 Posty: 1105 Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2008-12-27, 23:56
Szaruś napisał/a:
Chciałbym się podpiąć (z przodu samochodu) do lampy biegu wstecznego. Na schematach widzę, że od wyłącznika 155 kabelek jest poprowadzony poprzez złącze R212 i i złącze R2 do tyłu. Kabelek ten ma na początku oznaczenie H66P-SA, które za złączem R212 zmienia się na H66P-OR, a za złączem R2 na H66P-BJ.
Znajdź po numerach kodów kostkę 172 (kostka zespolonej lampy tylnej) i tam jest rozpisane co gdzie i jak.
Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 SCe 110 LPG
Rocznik: 2018
Wersja: Laureate Plus 7 os. Pomógł: 8 razy Dołączył: 31 Mar 2008 Posty: 1105 Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2008-12-28, 00:55
W katalogu pod rysunkiem ksiązki są "wiadomości ogólne" i jest tam tabelka kolorów.
I tak, od kostki 172 do R2 jest beżowy, od R2 do R212 pomarańczowy, od R212 do 155 (czujnik-włącznik) łososiowy.
Tylko uważaj bo jak będzie to inna wiązka to kolory mogą się powtórzyć, radziłbym się podłączać przy kostce 155 lub 172, tam będzie najpewniejsze miejsce.
U mnie i na innym komputerze działa. Widzę po ilości pobrań że również linki
działają prawidłowo. Kliknij na ten link a na pewno otworzy się poprawna strona.
Używaj Firefoxa.
a u mnie cały czas zrywa połączenie w trakcie ściągania, stale w tym samym momencie - przy 6 MB ściągniętego pliku.
W czym może tkwić przyczyna takiego stanu rzeczy ?
_________________ Dacia LOGAN MCV - AD 2008 , 1,5 dCi
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum