Witam wszystkich serdecznie!
Mam nadzieję pod koniec tego miesiąca odebrać swoją Daćkę - prawdę mówiąc nie mogę się już doczekać - czekam na nią 10 tygodni!!!
Forum śledzę od kilku miesięcy i muszę przyznać, że dyskusje tutaj toczone, wymiana opinii a przede wszystkim entuzjazm forumowiczów pomogły mi podjąć ostateczną decyzję co do zakupu nowego autka
Mam na początek dwa pytania (nie znalazłam odpowiedzi w postach ale może za słabo szukałam ) :
1. czy w Dacii Sandero Laureate są podgrzewane lusterka zewnętrzne (w opisie wyposażenia jest mowa tylko o tylnej szybie ale słyszałam, że razem z szybą lusterka też się podgrzewają - więc nie jestem pewna...)
2. ile płaciliście za pakiet SUV (razem z montażem) i czy warto to sobie montować (na zdjęciach wygląda ładnie...)
A tymczasem pozdrawiam wszystkich, szerokiej drogi życzę!
Nova
ad 2 - czy warto to rzecz wyłącznie gustu, praktycznych właściwości nie mają chyba właściwie żadnych... Noo, oprócz niewielkich ochronnych, oczywiście, ale też bezprzesadnie. Ale o cenach to już kto inny się musi wypowiedzieć (;
Ostatnio zmieniony przez laisar 2009-02-10, 22:33, w całości zmieniany 1 raz
Dzięki za tak szybką odpowiedź!
Cieszę się z potwierdzenia, że lusterka są podgrzewane - dosyć często jednak z tego korzystam. Mała rzecz a jednak przydatna!
Ciekawe, bo większość producentów jednak umieszcza taką informację w spisie wyposażenia danego modelu - w folderze Dacii Sandero tego punktu brakuje...
Chyba nie zawsze opcja podgrzewania tylnej szyby jest tożsama z jednoczesnym ogrzewaniem lusterek?
Mam jeszcze jedno pytanie - ile kompletów kluczyków powinnam otrzymać przy odbiorze samochodu? Zakładam, że dwa, ale wolę się upewnić
Marka: była Dacia, jest Toyota
Model: Sandero, Auris Touring Sports
Silnik: 1,6 (132 KM)
Rocznik: 2015 Pomógł: 13 razy Dołączył: 10 Paź 2008 Posty: 1500 Skąd: Ozorków
Wysłany: 2009-02-10, 15:09
Witam Nova!
Nie jestem pewien czy sa podgrzewane lusterka w instrukcji obsługi wynika,że jest ale z instrukcji tej wynika,że są również podgrzewane fotele a ja nie mam!
O podgrzewanych fotelach nic nie wiem - nie wspominali o tym ani w salonie ani w folderach informacyjnych ani na stronce internetowej Dacii.
Raczej takim bajerem by się pochwalili...
No chyba, że ma to być miła zaskoczenie-niespodzianka dla wybierających Daćki - w myśl hasła reklamowego: "Właściciele Dacii Sandero dostają więcej"...
Chyba za często cytuję ten slogan - a przeciez nawet jeszcze nie odebrałam samochodu ...
Ucieszę się jak w końcu go będę miała - z podgrzewanymi fotelami czy nie.
A tak nawiasem mówiąc - posiadacze takiego dodatku podobno rzadko go używają. Zimy u nas raczej lekkie i wystarcza zwykłe ogrzewanie auta ("punktowe" bywa upierdliwe )
Witamy witamy, za zestaw suv płaciłem 1400zł - montaż był gratisowy.
No to pogratulować - mi za zestaw SUV zaśpiewali 1300 zł ale bez montażu.
Montaż 500 zł...
Sprawdzałam w kilku miejscach - wszędzie taka sama stawka albo jeszcze drożej
Muszę przemyśleć temat - nakładki mi się podobają ale bez nich auto też jest fajne...
Przy odbiorze ponegocjuję - może coś uda się "urwać" z ceny.
A na razie czekam, czekam, czekam...
Witam. Ja niby mam podgrzewane lusterka, ale i tak jak są oszronione to je skrobię, a jak zaparowane to przecieram gumą. Dosyć długo się rozgrzewają. A cieszyłem się bardzo, że taka fajna rzecz mi się trafiła. Chyba, że z moimi lusterkami jest coś nie tak?
O? U mnie działają dość dobrze - wystarcza dosłownie 5 min, żeby odmrozić powierzchnię.
Laisar - ty masz Logana, mi też w salonie dealer powiedział, że Sandero ma regulowane ale nie podgrzewane lusterka. Organoleptycznie ciężko stwierdzić - niby po jakimś czasie szron puszcza, ale to może być również od nawiewu ustawionego na szybę. Reasumując - nie wiem
A Koleżnakę powitac
_________________ "I not only think that we will tamper with Mother Nature, I think Mother want's us to"
Hmm, zasialiście ziarno wątpliwości w mym sercu... przysiągłbym, że widziałem to po prostu w dokumentacji, ale w takim razie specjalnie poszukam.
Fakt, faktem w istrukcji jest zdanie: bla bla bla..."Funkcja ta umożliwia usunięcie szronu-zaparowania z tylnej szyby oraz zależnie od wersji pojazdu, z zewnętrznych ogrzewanych lusterek wstecznych, regulowanych elektrycznie".
_________________ "I not only think that we will tamper with Mother Nature, I think Mother want's us to"
Marka: była Dacia, jest Toyota
Model: Sandero, Auris Touring Sports
Silnik: 1,6 (132 KM)
Rocznik: 2015 Pomógł: 13 razy Dołączył: 10 Paź 2008 Posty: 1500 Skąd: Ozorków
Wysłany: 2009-02-11, 09:36
W instrukcji jest mowa o podgrzewaniu lusterek jest również mowa jak już wcześniej pisałem o podgrzewaniu fotela.Myślę,że jest produkowana ale nie na rynek Polski
Marka: KIA
Model: Rio
Silnik: 1.4 16V
Rocznik: 2012 Pomógł: 13 razy Dołączył: 16 Wrz 2007 Posty: 1371 Skąd: Warmia
Wysłany: 2009-02-11, 11:17
Mariusz napisał/a:
Myślę,że jest produkowana ale nie na rynek Polski
Dokładnie. w Polsce ta opcja nie jest dostępna na liście dodatków. Jest oferowana na innych rynkach, dokladnie jakich nie wiem, w Rosji na przyklad jest, a my musimy sie zadowolic zaslepka zamiast wlacznika ogrzewania foteli.
No to właśnie okres oczekiwania na samochód wydłużył mi się do 78 dni!!!
Dostałam telefon z salonu, że są pewne opóźnienia, że jest ogromne zainteresowanie tym modelem, że Europa zach. oszalała na punkcie Sandero itp, itd...
Czy ktoś czekał dłużej, czy tylko mi się tak trafiło?
_________________ Grunt - to umieć radzić sobie w życiu...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum