Witam wszystkich klubowiczów.
Jestem umiarkowanie szczęśliwym posiadaczem Dacii 1300 rok 1981.
Maszyna wozi mnie wytrwale i umiarkowanie niezawodnie.
Niestety - nie wygląda już najpiękniej...
Jej osiągi:
Spalanie przy jeździe umiarkowanie ekonomicznej (do 90 km/h ale w pełni obciążona) poniżej 7 l/100 testowane na trasie 2000 km po Bieszczadach
Prędkość - 120 bez problemu, "bujana" ok 140, z lekkiego wzniesienia ale nieobciążona - ponad 150.
A że wygląda, jakby miała się rozsypać przy 60... no cóż...tym większe powoduje zakłócenia ruchu, gdy jadę autostradą...
A na forum trafiłem szukając części
Pozdrawiam serdecznie wszystkich Daciowców
Ano jest korba i przycisk choć we własnym zakresie dorzuciłem elektropompkę i zmieniłem sterowanie na przełącznik w kierownicy z nowszych modeli.
Co do reanimacji póki co muszę sobie do niej zafundować linkę sprzęgła, bo od tygodnia nie jeżdżę...:(
Cześć! Hehehe fajna bryka, myślałem ze już takie modele wygineły a ty prosze
Mój nauczyciel śmigał taką z 3 aut zkleil sobie jedną...jaką on miał z tego radochę...a my z niego Jeszcze w 2000 roku jeżdziło to cacko ale potem uległo bio degradacji!
Pozdrawiam
Autko przejąłem od mojego taty, który jest jego pierwszym właścicielem i odebrał je w katowickim Polmozbycie.
Do dziś pamiętam tę chwilę
Fater ma nawet kartę gwarancyjną!
Jak pisałem, niestety autko wygląda bardzo źle, ale jeździ nieźle.
Wbrew pozorom awarie zdażają się rzadko.
Ostatecznie jeszcze w 2005 roku przejeździłem nią blisko 20 tyś km dojeżdżając do pracy - odpalała nawet przy -20 stopniach bez problemów.
Pozdrawiam
Ale że linka sprzęgła jest ciężko osiągalna, więc autko ruszy zapewne dopiero w przyszłym tygodniu, a póki co może jeździć tylko tak;)
Nova!
Proszę o fotkę w pełnej rozdzielczości...ta obładowana Dacia jest super.
Eh, żeby wszystkie kobiety miały takie podejście do mojego samochodu...
Hehe!
Ta aukcja to na moją prośbę, bo nie raz już od tego gościa kupowałem:)
Zwróć zresztą uwagę, na mój nick - identyczny jak na Allegro i na kupujących...
Niestety okazało się że to linka nie do mojego modelu
Na pewno nie do 1300 i chyba też nie do 1310.
A może nawet wogóle nie do Dacii.
Ale nie mam do gościa pretensji.
Mogę odsprzedać...
Witam i wytrwałości życzę w szukaniu części ale to się opłaca autko napewnwo się odwdzięczy w dalszej eksploatacji jeździłem takim od wujka ale to była frajda i przyjemność.
Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum