Witam szanowne koleżanki i szanownych kolegów !!!
Decyzja zapadła! Logan MCV 1,5 85KM - zamawiam w tym tygodniu
Wyobraźcie sobie że jeszcze 27 lutego br. nie wiedziałem że coś takiego istnieje...
Siedziałem sobie w knajpce popijając piwo i na dnie plecaka wygrzebałem stare wydanie Auto - Świat, w którym była krótka wzmianka o Loganie, że od 34650zł itp. (dobrze czasami nosić śmietnik ze sobą ) aż mnie zelektryzowało... Powrót do w-wy, internet, opinie (m.in. Wasze) i już wiedziałem że trafia w 100% w moje potrzeby
Co prawda jeżdżę 11 letnim fiatem palio, ale zaczyna być troszkę awaryjny, a z racji tego że przeważnie i do tego dużo jeżdżę w trasy, nie mogę pozwolić sobie na nieplanowane postoje w warsztatach. Mój budżet pozwala na wydatek max 50000zl, a jako miłośnik niemieckiej myśli technicznej rozważałem zakup 2-3 letniej astry, lub starszej zafiry, ale wiadomo jak to jest z używanymi... Okazało się, że za tę kwotę mogę mieć nowiusieńki samochód z silnikiem diesla, prawie max. wyposażony. Zdrowy rozsądek i chłodna kalkulacja odcięły nić sentymentów
Tylko niestety na moją Rumunkę przyjdzie mi czekać 3 miesiące... Ale będzie akurat na wakacje i docieranie będzie odbywać się w korzystnych warunkach
POZDRAWIAM, MAREK
i już wiedziałem że [MCV] trafia w 100% w moje potrzeby [...] Zdrowy rozsądek i chłodna kalkulacja odcięły nić sentymentów [...] niestety na moją Rumunkę przyjdzie mi czekać 3 miesiące
- wygląda mi to na wręcz kliniczny przypadek loganisty... (;
Gratulacje (również za przynależność do zdroworozsądkowej części społeczeństwa) i cierpliwości w oczekiwaniu!
Witaj!
Trzy miesiące zlecą jak z bicza trzasnął - wiem coś o tym
Ani się obejrzysz a będziesz śmigał Daćką, aż miło!
Powodzenia i cierpliwości (bo najgorzej dłuży się na finiszu...)!
_________________ Grunt - to umieć radzić sobie w życiu...
No i stało się... W czwartek wpłacona zaliczka i czekamy. Czasami dobrze poszukać u innych dealerów. "Konkurencja" zaproponowała 1000zl zaliczki a nie 3000 i na dodatek czas oczekiwania będzie 3 tygodnie krótszy bo był wcześniej zamówiony. Pewnie ktoś się wycofał, albo zamawiali na salon(?). Pozdrawiam!
Przypilnuj salon aby odpowiednio wcześniej zajął się uzyskaniem świstka z Urzędu Celnego o zapłaceniu przez importera cła za samochód - nowy wymóg od 01 marca.
Bez tego nie chcą rejestrować aut.
Trwa to teraz minimum 2 tygodnie - a w W-wie jeszcze dłużej
_________________ Grunt - to umieć radzić sobie w życiu...
No i doczekałem się! 2,5 miesiąca i jest Przyjechała dzień wcześniej, wydana 3 dni wcześniej, lśniąca i pachnąca, więc witam się raz jeszcze już jako pełnoprawny klubowicz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum