Wysłany: 2009-05-23, 23:47 Stanie przy autku w serwisie
Jak w temacie. Jak to jest czy ja moge patrzeć się im na ręce ja autko stoi w serwisie, na ul .Puławskiej zawsze mnie kierowano do poczekalni, w Morach pod wawą to mnie normalnie zjebali jak wszedłem bokiem uprzednio pytając się mechanika czy mogę i po jego zgodzie i krótkiej rozmowie typ od przyjmowania pojazdów wyrzucił mnie do poczekalni,. Mam zaraz przegląd i wolałbym im popatrzyć na łapki coby np oleju nie przelali?????? tak dla przykładu napiszę że będąc na przeglądzie ze Sprinteremw serwisie Mercedesa to mnie zapytano czy przypadkiem nie chcę stać przy autku jak odparłem że nie to dostałem od nich darmowe trzy żetony na kawkę z automatu. Dobra tego ostatniego to już nie wymagam to tylko Renault ale postać bym chciał więc jak to jest?? Jest jakiś przepis czy cóś takiego??
Marka: Opel
Model: Astra IV
Silnik: 1.7 cdti
Rocznik: 2011 Pomógł: 2 razy Dołączył: 13 Kwi 2008 Posty: 888 Skąd: W-WA
Wysłany: 2009-05-24, 06:24
Przepisy BHP chyba zabraniają abyś stał obok, chyba że serwis wyrazi zgodę a ty na własną odpowiedzialność tam wejdziesz.
Na Puławskiej pozostaje ci patrzenie z okienka na piętrze Ale nie ma sensu po co sie stresować, ja jak kiedyś oddałem auto to tylko się wkur**** jak widziałem że 45 min stoi nie ruszane i nikt nic przy nim nie robi.
Ja serwisuję swojego palio w autoryzowanym serwisie... Łady Dodam że zaprzyjaźnionym. Są tam jeszcze mechanicy "starej daty" którzy potrafią naprawiać (np. alternator) a nie tylko wymieniać w całości. Nie muszę stać przy pojeździe, bo stan wyeksploatowania mojego paliaka zniechęca do podmiany części, z resztą części łady nie do końca pasują
Marka: Dacia, Fiat
Model: Sandero, Tipo
Silnik: 1.4 MPI, 1.4 16V
Rocznik: 2008, 2016
Wersja: Laureate 5 os. Pomógł: 66 razy Dołączył: 10 Sie 2008 Posty: 3233 Skąd: Łódź
Wysłany: 2009-05-24, 16:14
A w Łodzi w ASO u Przyguckich każdy forumowicz naszego Klubu Dacii może stać
przy aucie podczas napraw, przeglądów itp.
Podobnie w Jaszpolu można również być przy aucie i obserwować mechanika co robi z naszym autem.
Wysłany: 2009-05-25, 06:36
a nie, nie próbowałem, ale wyszedłem z założenia że zanim ktoś do auta podejdzie to bym korzenie przy nim zapuścił.
Wolę chyba posadzić 4 litery na sofach na pięterku i sie nie wkurzać i liczyć że coś ciekawego będzie w tv albo kogoś do rozmowy spotkam
Wysłany: 2009-05-25, 15:06
oczywiście, ja zawsze chodzę na górę , są wygodne sofy, stoliki, herbatka, tv, komputer jak ktoś się nudzi bardziej.
Na dole nigdy nie siedziałem i nawet nie wiem co tam jest
Z jednej strony rozumiem Wasze i moje checi uczestnictwa osobistego podczas przegladu, z drugiej jednak strony jakby kazdy chodził "luzem" po hali i jeszcze dogadywał podgladał itp, to zrobiłby się totalny pierdolnik i nie szło nic zrobić . Koncerny samochodowe wychodzą z założenia że klient ma zaufanie do serwisu, a serwis fachowo i szybko załatwia sprawę. To jednak w PL tylko teoria, bo jak wiadomo jestesmy nacją co lubi kombinować
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum