Wysłany: 2009-05-12, 13:58 Moja biała Dacia 1300 z 1975r
Autko jak na swoje lata nieźle się trzyma. Zważając na to że właściwie nie były przeprowadzane przy niej żadne remonty autko naprawdę jest w dobrym stanie.
Wystarcza na to żeby ludzie oglądali się za nim na ulicy :)
Silnik fajnie chodzi i zawsze bez problemu odpala.
Niestety wyszła na niej trochę rdza ale to przez to że zimą sporo nią jeździłem.
Wcześniej Dacią jeździł mój tata a teraz ja ją przejąłem i mimo że jestem młodym kierowcą
muszę przyznać że jestem bardzo zadowolony z jazdy tym autem :)
Zamieszczam parę zdjęć mojej Dacii.
Co o niej powiecie?
Marka: FIAT
Model: Doblo
Silnik: 1.4 FIRE Pomógł: 11 razy Dołączył: 16 Wrz 2007 Posty: 2127 Skąd: Lublin
Wysłany: 2009-05-12, 14:03
Cześć. Fajna maszyna.
_________________ MCV RED ROOSTER 2007 1.6 MPI+LPG, 87 km, 7 os.113 000 km
MCV SILVER BULLET 2012 1.6 MPI+fabryczny LPG, 84 km, 7 os. 104 000 km
FIAT DOBLO RED SKIN 2017 1.4, LPG Tartarini 95 KM, 7 os., 150 000 km
DUSTER PRESTIGE SNOW WHITE 1.0+LPG 60 000 km
Marka: Dacia
Model: był LOGAN jest DUSTER
Silnik: był 1,4MPI jest 1,6 16V
Rocznik: był 2005 jest 2013
Wersja: Ambiance
Wysłany: 2009-05-12, 17:53
Piekne auto! Dbaj o nią stale bo jest tego warta. Najbardziej podoba mi się gałka zmiany biegów - hit tamtych lat...
Pablo78, Jak najbardziej oryginalna jest na niej założony tylko pokrowiec przez co jest wygodniejsza
darsy, przyznam że wiele osób zwraca uwagę na tą gałkę i mi osobiście też się podoba Auto jest moje od roku i nie narzekam Tylko biały jest i się trochę brudzi ale jak wyczyszczę go raz na tydzień to jest ok
Przyznam że jeśli w ogóle mi się zdarza widzieć takie auto na drodze to bardzo rzadko. Ale inne Dacie też dosyć rzadko widzę. Jakiś czas temu miałem okazję jechać za loganem Ale z czasem pewnie ich jeszcze przybędzie mam na myśli te nowe
Mi aż szkoda sprzedawać to auto
Ostatnio zmieniony przez KaS602 2009-05-14, 10:15, w całości zmieniany 1 raz
Witam posiadacza cudnej bialej daci 1 wersji by renault ja posiadam juz wersje po "faceliftingu":) z 84r 1310p , mozemy kiedys sie spotkac wymienic doswiadczenia sluze rada techniczna..ponizej moja biala Dacieńka
murzynos, przyznam że jestem pod wrażeniem Przy mojej dacii trzeba by było jednak trochę zrobić żeby wyglądała tak idealnie. U mnie blacha i lakier jednak nie są już w tak idealnym stanie... Fajnie, że jeszcze są ludzie którzy jeżdżą takimi autami
Wzasadzie to 80% wrazenia nalezy sie poprzedniemu wlascicielowi on o nia dbal jak malo kto .... ja tylko utrzymuje stan , nie robilem zadnych grubych remontow poza drobnymi wymianami niektorych mechanicznych czesci, poprawek lakierniczych pedzelkiem :)))) przegub, tulejki wachaczy, szczotki rozrucha alternatora, galki sworzni filtry oleje itp ) blacha jak dzwon tyko konserwuje a w tym roku jrejestruje na zabytka.. czasm gdzie ssie pojaqwie w sloneczna nedziele :) polansowac lata 80:)
murzynos, No tak i tu jest różnica bo o moja dacie też miał kto wcześniej dbać ale jednak była używana jak normalne auto. Od czasu kiedy miał ją mój tata raz na tydzień była jeżdżona bo moi rodzice dużo nie jeździli a teraz jak ja ją mam to częściej i teraz z blachą już przydałoby się zrobić remont. No ale mimo wszystko jak autko się wyczyści i postawi to wygląda ładnie I jeździ tym się też fajnie. Jak to się mówi: Auto z duszą
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum