W zeszłym tygodniu widziałam znowu na Białołęce 3 Dacie Sandero (i to w odstępie czasu nie dłuższym niż 1 minuta ) a do tego na moście Grota Daćkę Sandero w kolorze czarna perła numery rej. zaczynające się na WJ (czyli Targówek).
Zaczynam mieć wrażenie, że Dacia rządzi po prawej stronie Wisły
Dodam, że Sandero w czarnej perle wygląda zupełnie inaczej - jak nie Daćka tylko mini lymuzyna
_________________ Grunt - to umieć radzić sobie w życiu...
Uwaga! Uwaga! a teraz poraz pierwszy na tym forum Dacia Logan Pickup 1.5 dCi "Łał!"
Ustrzelony pod "Oszołomem" w Krasnem k. Rzeszowa. Jakość zdjęcia komórkowa, niestety. Numery [SK-----]
Po raz pierwszy spotkałem tę wersję rok temu w BG, jak woziła deski do windsurfingu i była całkiem fajnie pooklejana. Niestety, nie "poszła mi pod strzał"
Zwróććie uwagę, że auto z 2009 r. ma błękitną tarczę
Co prawda sama MCV-ka nie jest właściwie w żaden sposób niezwykła, ale spotykam ją co jakiś czas, a za pierwszym razem zostawiłem naszą wlepkę za wycieraczką. Nie wiem, czy właściciel czyta forum albo nawet się zarejestrował (pozdrawiam, w razie czego (: ), ale cieszę się, że nas jednak reklamuje:
dsC00350.jpg
Plik ściągnięto 10214 raz(y) 100,86 KB
Ostatnio zmieniony przez laisar 2009-08-10, 18:42, w całości zmieniany 1 raz
Spędziłem kilka dni nad Adriatykiem (Grado), kilka następnych w Wiedniu + przejazd przez Słowację - bilans spotkań: tylko jedno Sandero, 2 Logany, ale za to cała masa MCV-ek
W niedzielę, okolice Nowej Słupii (G. Świętokrzyskie): piaskowe Sandero dwie Dacie 1300 (zielona i niebieska) w odstępie 5 min. Jakiś zlot na Łysej Górze, czy co ?
_________________ Czy chcesz, żeby Twoja pralka była inteligentniejsza od Ciebie?
Jest: Duster 1.6 16V 4x2 Laureate "Dragster":
Sageata Albastra Carpaţi Pentru Gaz ;)
Marka: Dacia
Model: Logan MCV oraz MCV II
Silnik: 1,6 MPI oraz TCe 90 E-R
Rocznik: 2009 oraz 2017
Wersja: Laureate 5 os. Pomógł: 1 raz Dołączył: 12 Maj 2009 Posty: 196 Skąd: okolice Poznania
Wysłany: 2009-09-01, 21:04
Prawdę gadał sprzedawca w salonie. W niedzielę przed torem wioślarskim na Malcie widziałem po raz pierwszy poznańską straż miejską w MCV (kolor trumienny).
Przy okazji: około 2 tygodnie temu w Wenecji (tej koło Biskupina) z parkingu na który właśnie zmierzałem, wyjechał MCV w identycznym kolorze jak mój .Gdyby nie to, że siedziałem przecież w samochodzie, myślałbym, że ktoś mi go pod....prowadził
Marka: Renault
Model: Twingo I
Silnik: 1.2
Rocznik: 1997 Pomógł: 6 razy Dołączył: 16 Wrz 2007 Posty: 370 Skąd: Celestynów/Warszawa
Wysłany: 2009-09-06, 12:08
Wczoraj wieczorem na Sikorskiego w Warszawie w kierunku Mostu Siekierkowskiego - jeśli mnie wzrok nie mylił - trafiłem na klubową Daćkę MCV z nowym znaczkiem:
Marka: FIAT
Model: Doblo
Silnik: 1.4 FIRE Pomógł: 11 razy Dołączył: 16 Wrz 2007 Posty: 2127 Skąd: Lublin
Wysłany: 2009-09-21, 19:33
Ukraina i Lwów to raj dla daciospotterów. Przestałem liczyć napotkane daciomobile, kiedy w ciągu trzech godzin zanotowałem dwadzieścia kilka sztuk... W mieście Użgorod 80% taksówek to dacie. Na przejściu w Użgorodzie na jakieś dwadzieścia pojazdów naliczyłem trzy daciowozy. Ukraiński celnik długo sprawdzał czy mój samochód nie był kradziony. Ja mu mówię, że takich aut nie kradną, a on że kradną na potęgę i żebym podniósł maskę.
_________________ MCV RED ROOSTER 2007 1.6 MPI+LPG, 87 km, 7 os.113 000 km
MCV SILVER BULLET 2012 1.6 MPI+fabryczny LPG, 84 km, 7 os. 104 000 km
FIAT DOBLO RED SKIN 2017 1.4, LPG Tartarini 95 KM, 7 os., 150 000 km
DUSTER PRESTIGE SNOW WHITE 1.0+LPG 60 000 km
Krótka podróż do Niemiec zaowocowała kilkoma spotkaniami z Daćkami.
Zdjęć niestety nie ma, bo wszystkie były na autostradzie, za to podzielę się pewną obserwacją: Niemcy to bogaty naród Przez dwa dni widziałem na ich drogach dwa razy więcej Porsche niż rzekomo popularnych w Reihu Daciek (i nie liczę tu Cayennów, bo tego czegoś nie uważam za Porsche )
Widziałem za to i to z bliska Sandero 1,2 16V. Na początku myślałem, że może u nich jest wersja z silnikiem 1,6 16V, ale jak dogoniłem, wszystko się wyjaśniło.
...Przez dwa dni widziałem na ich drogach dwa razy więcej Porsche niż rzekomo popularnych w Reihu Daciek (i nie liczę tu Cayennów, bo tego czegoś nie uważam za Porsche )...
To tak jak w Reichshoffie , parhdon Rzeszowie gdzie w podobno biednym regionie widuję więcej Cayenne niż Dacii.
Podobnież pseudoterenowych N. Kaszkajów.
Bolanda Dziwna Kraj....
Marka: BMW liczę na Dacię
Model: E36 liczę na Sandero
Silnik: 2.0 Liczę 1.6 MPI
Rocznik: 1995 Liczę na Nowy
Wysłany: 2009-10-01, 21:52
To ja od siebie powiem, że wczoraj na Kruczej w Wa-wie, na parkingu stał szary metalik, logan w odświeżonej budzie , ale wiem, że w warszawie jest dużo loganów i nie mam co się chwalić, ale się pochwalę
Wczoraj wieczorem, w Pile na parking przy aptece całodobowej, podjechała Laureatka MCV, srebrna, czyli taka sama jaką ja zamówiłem. Pogadałem chwilę z właścicielem.
Jak pisałem Logan MCV Laureate (2009), silnik 1,6 ropniak. 5 miejsc bez kratki, z dodatkowych akcesoriów miał górną półkę, podłokietnik (solidny i ładny dodatek) oraz hak.
Gość bardzo zadowolony z auta. Poskarżył się tylko na nieprzyjemny dźwięk zamykanych drzwi bagażnika.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum