Jak wielu z was czytało może mój mały wypadek z udeżeniem w krawężnik prawym kołem i uszkodzeniu przy tym półosi.
Po wielu przemyśleniach odnośnie wymiany tego elementu, doszedłem do wniosku że najlepszym rozwiązaniem będzie szukanie półośki z uszkodzonego auta. Moja decyzja jest taka a nie inna ponieważ nie wydam 1200zł za nową w serwisie renault plus wymiana, nie kupię podróbki bo sypnie się po pół roku albo roku użytkowania, bo już doświadczyłem tego na własnej skórze, a do regeneracji nie mam też zaufania.
A wiec dzisiaj namierzyłem po cięzkich bulach na allegro, półośkę do lewej i prawej strony gośc chce za nią 140zł od sztuki plus 30zł przesyłka. Mam do was pytanie ja mam uszkodzoną półośkę od strony pasażera, więc to jest prawa, tak jak siedzi się w kabinie, czy to jest lewa jak stoi się przed autem bo trochę zgupiałem. Ale myslę że prawa.
I jakby ktoś mógł spojrzeć albo widział dokłanie jak wygląda półośka do 1,4 bo ja się jej jeszcze w sumie dobrze nie przyglądałem i chcę mieć pewność czy nie kupuję do 1,6 albo diesla przypadkiem wiecie jak to jest.
http://moto.allegro.pl/it...2008_r_1_4.html
Ok dzięki też tak myslałem, ale wolałem się przekonać. Teraz kwestia tego czy te półośki co są na zdjęciach są faktycznie do 1,4 żeby się później nie okazało że do 1,6 albo 1,5DCi
Skrzynie biegów L-90, JH-1, JH-3 mają takie same półosie. Nie ma róznicy czy to 1.4 , 1,6 MPi. Te półosie wyglądają na dobre, ale bez pomiarów trudno ocenić.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum