Marka: Dacia, Fiat
Model: Sandero, Tipo
Silnik: 1.4 MPI, 1.4 16V
Rocznik: 2008, 2016
Wersja: Laureate 5 os. Pomógł: 66 razy Dołączył: 10 Sie 2008 Posty: 3233 Skąd: Łódź
Wysłany: 2009-11-26, 16:33
laisar napisał/a:
To ja jeszcze dopowiem, że równie łatwo jest wszystko w Daćce samemu rozebrać - i złożyć! (: Wszystko trzyma się na najzwyczajniejszych zapinkach, wkrętach i śrubach. Jedyne "udziwnienie", to... łby imbusowe (((;
Udziwnienie łby imbusowe ? Laisar to jest jak najbardziej najnormalniejszy standard przemysłowy.
A w Dacii więcej występuje śrub typu torx - i to również jest bardzo popularny standard przemysłowy.
To żadne udziwnienie - wręcz zaleta - Śruby imbusowe, torx charakteryzują się łatwością dokręcania i odkręcania - czego o zwykłych śrubach (na śrubokręt płaski, krzyżakowy) jak trochę przyrdzewieje powiedzieć nie można.
Ostatnio zmieniony przez jackthenight 2009-11-26, 16:33, w całości zmieniany 1 raz
Kiedy dokładnie o to mi chodziło (((: - ale jak widać niezbyt to klarownie ująłem:
skoro jedynym (uwaga na cudzysłów) "udziwnieniem" są owe torxy (bo o nich tak naprawdę myślałem, nie wiem skąd mi się te imbusy wzięły...) to m.in. świadczy to właśnie o rzeczywiście wyjątkowej prostocie konstrukcji [:
z tego co wiem 20 % to jest minimalna wplata kredyt mozna rozlozyc na 6 lat jak dobrze pamietam w pazdzierniku mieli promocje ze jak brales chyba kredyt na 3 lata to miales oc i ac gratis czy jakos tak jak na 5 latek to miales mozliwosc za grosze dokupienia gwarancji ale wiesz co lepiej sie dowiedziec np.powiem wam dla ciekawosci co malo ktory dealer podpowiada klientom sa kredyty 50/50 czyli polowe wartosci auta wplacasz na starcie a 2 polowe wplacasz za rok -owszem tak jest ale przy takim kredycie 50/50 mozna zrobic inaczej czyli wplacasz 50%wartosci auta na starcie a za rok drugie 50% ktore zostalo do splaty rozbijasz sobie na nastepnych 5 latek co jest uwazam dobre w przypadku braku kasy na splate 2polowy jednorazowo pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez kufi79 2009-11-26, 19:44, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Dacia
Model: Sandero III Stepway
Silnik: 1.0 TCe LPG
Rocznik: 2021
Wersja: Comfort Pomógł: 1 raz Dołączył: 22 Wrz 2007 Posty: 350 Skąd: Częstochowa, Polska
Wysłany: 2009-11-27, 12:05
Byłem dzisiaj w Tandemie. Stał czerwony Stepway :) Oj dawno nie było w tym salonie Dacii... Wrażenia pozytywne - auto wygląda bojowo, zawieszone bardzo wysoko (to mi się podoba, bo krawężniki przestają być większym problemem). Wykończenie zadowalające, cena akceptowalna. Jedyne, do czego na siłę mógłbym się doczepić to niechlujne wykończenie bagażnika w tym egzemplarzu - przy oparciach tylnej kanapy jest dziura, a wykładzina powyginana. Nieładnie
kufi79 widziałem cię lub kogoś w Dacii Sandero Stepway jak jechałeś przy orfeuszu
ładny samochód od razu wpadł mi w oko chociaż byłem oddalony od drogi jakieś 150m
_________________ Jestem handlowcem w salonie Carrara w Lublinie. Szukasz oferty na Nową Dacie? Pisz PW lub na e-mail
ma się ten sokoli wzrok :)) narazie mnie nie stać na samochód zresztą jest meganka i nie narzekam, ale naprawdę podoba mi sie Sandero chciałbym w przyszłości kupić samochód marki Dacia, ni mojego bardzo młodego wieku
Ostatnio zmieniony przez maciek 2009-12-04, 22:48, w całości zmieniany 1 raz
hej witam tak zgadza sie taka tez ma i cos mi wspominala ze ktos jadacy dacia w sedanie jej pomachal byla troszke zdziwiona ale czy to ty byles?jezdzisz dacia? z tego co pamietam bylo renault:p chyba ze to ktosinny jej pomachal :p
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum