Przeglądając stronę Renault znalazłem zdjęcie bardzo fajnego podłokietnika kanapy, który idealnie przydałby mi się dla dzieciaków - starsza córka regularnie rozlewa napoje z McDonalda, a mamy taki układ, że zawsze jak gdzieś dalej jedziemy to żarcie musi być w Mac'u
Ulotka jest dostępna tutaj: ULOTKA
i jest na trzeciej stronie, pod łańcuchami.
Dzwoniłem już do lubelskiej Carrary (jakoś nie mam ochoty dzwonić do Nazaruka po tym, jak pytałem się o poprzeczki do relingów) i dowiedziałem się że podłokietniki są dedykowane do poszczególnych modeli Renault. Teraz tylko pytanie - jakiemu modelowi na tylnej kanapie najbliżej do Logana MCV ? Laguna ? Fluence ?
Jak tylko oddzwonią do mnie z ceną to wrzucę tu na forum.
Ostatnio zmieniony przez laisar 2019-03-29, 00:52, w całości zmieniany 1 raz
Wątpię, żeby jakaś renówka miała podobną kanapę do MCV-kowej, ale... wygląda na to, że ten podłokietnik jest właśnie dość uniwersalny - jest po prostu przypinany pasem środkowym, a występuje jako akcesorium np do nowych Meganek, Sceników i Thalii (kolejny kamyczek do znajomości tematu przez serwisy?).
Kosztuje 390 zł brutto, a nr ref to 7711237736.
Daćkowe siedzisko jest raczej płaskie, więc przypuszczam, że jakoś tam w miarę będzie pasować, ale możesz zapytać na jakimś forum reno, czy nie udałoby Ci się spotkać z posiadaczem takowego sprzętu - albo żeby chociaż zrobił fotkę?
Albo sprawdzić, czy jakieś ASO nie ma jednak podłokietnika w magazynie, i nie da przymierzyć...
Można też poszukać wśród akcesoriów uniwersalnych innych producentów.
Ostatnio zmieniony przez laisar 2010-01-12, 11:21, w całości zmieniany 1 raz
Nie mam pojęcia, ale też niestety bardzo wątpię - zazwyczaj nie są to rzeczy ujęte w jakiejś dokumentacji... Nawet w instrukcjach montażu akcesoria są rzadko wymiarowane.
Ograniczyć Mac'a ?
Nie ma takiej opcji :) Raz że szybko, dwa że smacznie = serio mnie to smakuje, a dzieciaki po prostu uwielbiają. Tylko te napoje były strasznym problemem i postaram się jak najszybciej nabyć taki podłokietnik.
Polecam instalację podłokietnika na tylną kanapę
MNŻ jest bardzo zadowolona jeśli trafia się jej czasami II klasa
Do nabycia na portalach aukcyjnych w kwotach od 10 zł .
Posiada przyjemny schowek i 2 uchwyty na napoje.
Jest co prawda niżej niż w oryginale ale MNŻ to odpowiada.
Tak jest w oryginale bo swojego zdjęcia nie mogę dodać
Ostatnio zmieniony przez jas_pik 2014-06-16, 15:34, w całości zmieniany 1 raz
Tapicerka podłokietnika jest od czapy (welur) ale chodziło o znalezienie na szybko taniego i wygodnego urządzonka jako podłokietnika dla osób w II klasie a koszt zakupu to równowartość 2 paczek papierosów.
Sprawdza się i to jest najważniejsze.
A montaż najprostszy na świecie - wystarczy wsunąć jedną część pomiędzy dolne siedzisko a oparcie i już
W oryginale czego?
Sugerujesz że w Dusterze oryginalnie bywają tylne podłokietniki?
W oryginale czego?
Zapewne koledze chodziło że niżej niż w oryginale jest montowany czyli w stosunku do Laguny
Marka: Kia
Model: Sportage
Silnik: 1.7 crdi 115 KM
Rocznik: 2014 Pomógł: 8 razy Dołączył: 27 Paź 2013 Posty: 3019 Skąd: Poznań
Wysłany: 2014-06-16, 19:29
jas_pik napisał/a:
Tapicerka podłokietnika jest od czapy (welur) ale chodziło o znalezienie na szybko taniego i wygodnego urządzonka jako podłokietnika dla osób w II klasie a koszt zakupu to równowartość 2 paczek papierosów.
Sprawdza się i to jest najważniejsze.
A montaż najprostszy na świecie - wystarczy wsunąć jedną część pomiędzy dolne siedzisko a oparcie i już
I to się trzyma, czy wylatuje na dziurach?
Szkoda że się nie da złożyć - myślałem że o takiej opcji piszesz.
W oryginale czego?
Tak ale nie na nasz rynek sprzedawany
Nie chciałem skóry dlatego nie będę szukał Dusterka z taką kanapą.
A co do obaw że wypadnie - nie ma takiej możliwości - część materiałowa z gąbką z wielim trudem została wepchnięta pomiędzy oparcie a siedzisko - a że jest wypełniona gąbką to jej wyjęcie a tym bardziej wysunięcie samoczynne przy hamowaniu jest niemożliwe.
A co do obaw że wypadnie - nie ma takiej możliwości - część materiałowa z gąbką z wielim trudem została wepchnięta pomiędzy oparcie a siedzisko - a że jest wypełniona gąbką to jej wyjęcie a tym bardziej wysunięcie samoczynne przy hamowaniu jest niemożliwe.
Ok, a od czego ma być ten podłokietnik?
Ktoś napisał że od Laguny, ale w której wersji?
I czy pasuje tylko jeden konkretny, czy może być dowolny?
Czyli czego szukać na allegro?
Ja kupiłem podłokietnik od laguny II w wersji welur.
Podejrzewam że większość podłokietników od Renault ma identyczną konstrukcję i wielkość.
Może od RR czy Bentleya będzie lepszy?
Ale ja mam awersję do skóry - za długo miałem w domu i w kilku samochodach.
A nie stać mnie na skórzaną tapicerkę z nadmuchem
Wysłany: 2014-06-17, 20:53
jas_pik napisał/a:
Ja kupiłem podłokietnik od laguny II w wersji welur.
Podejrzewam że większość podłokietników od Renault ma identyczną konstrukcję i wielkość.
Może od RR czy Bentleya będzie lepszy?
Ale ja mam awersję do skóry - za długo miałem w domu i w kilku samochodach.
A nie stać mnie na skórzaną tapicerkę z nadmuchem
Ale kupiłeś w ciemno, czy jakoś to sprawdzałeś wcześniej, czy da się zamontować do Twojego auta?
Przez 2 lata zajeżdżałem Lagunę , co prawda było to 5 lat temu ale teściowa była zadowolona z podłokietnika z tyłu
Jak ostatnio zajechałem do niej to wraz z MNŻ siedziały z tyłu aby pogadać i wtedy wrócił temat tego uchwytu na napoje. Zapowiedziałem że możemy podjechać do jakiegoś handlarza części i na szybko dobrać - i tak właśnie zrobiłem. Wybór był niewielki pod względem kolorystycznym dlatego padło na welurek .
Na portalu aukcyjnym wybór jest dość duży - biznes rozmontywania się kręci chyba lepiej niż sprzedaż samochodów w całości ( zwłaszcza tych w wieku 10+).
W oryginale czego?
Tak ale nie na nasz rynek sprzedawany Obrazek
Nie chciałem skóry dlatego nie będę szukał Dusterka z taką kanapą.
Podbijam temat. Kupiłeś podłokietnik,ale na zdjęciu tylne siedzenie to nie z dastera tylko z Laguny?
Wysłany: 2016-05-13, 19:19
jas_pik napisał/a:
Zdjęcie z mojego DD ( real)
Które, to w poście powyżej?
Bo ja kupiłem podłokietnik z Laguny, ale do DD pasuje jak pięść do nosa.
Jest za nisko i do niczego się nie przydaje.
Mogę odsprzedać jakby co.
W zamian i tak kupiłem podłokietnik od DD, taki z metalową obejmą na kanapę - pewnie od wersji ciężarowej.
Sprawdza się dużo lepiej, zakładam go tylko na dłuższe wyjazdy.
Ostatnio zmieniony przez Cav 2016-05-15, 10:43, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2016-05-15, 10:34
route2000 napisał/a:
A możesz wrzucić fotkę jak to wygląda?
Nie, gdyż w tej chwili nie jest zamontowany.
A że montaż jest nieco ryzykowny (obejma na kanapę jest z dużego kawałka blachy, więc można coś uszkodzić), to przypomnij się za miesiąc, gdy będę się szykował do dalszego wyjazdu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum