Dzisiaj stałem się dumnym (?!) posiadaczem elitarnego (!) grona kierowców Dacii.
A elitarnego ponieważ jeszcze nie widziałem jeżdżącego po Warszawie Stepwaya. Aczkolwiek dużo po stolicy nie jeżdżę (niedaleko do pracy).
1.6 MPI, Krwista Czerwień (czy jak to się to tam nazywa), 2009, opcja z klimatyzacją i radiem, podłokietnikiem i relingami poprzecznymi (podlużne w standardzie).
Póki co przejechałem około 20km z salonu, więc wrażeń mało ale prawie same pozytywne. Po przesiadce z Renault Clio, największą frajdę (póki co) sprawia mi wysokosć na jakiej się siedzi Można zaglądać do kabin innych "niższych" samochodów. Z zauważalnych, małych minusow - głośniejsza praca silnika.
witaj zawartas pozdro z pomorza dla ciebie i dla twojej drakuli!!!!!!!!!!!!!.... ja też czekam na stepwaya ale w dieslu też ta opcja klima plus poprzeczki plus podłokietnik. mam pytanko czy podłokietnik zamontowali ci dobrze???....no i jakie wrażenia...
_________________ marcin27111974
Gość
Wysłany: 2010-01-25, 22:07
marcin27111974 napisał/a:
<cut>
czy podłokietnik zamontowali ci dobrze???....no i jakie wrażenia...
Specjalnie mu się nie przyglądałem - ale na mini_prezentacji wszystko "śmigało" (odchylanie i wydłużanie).
A wrażenia z podłokietnikia potęgują wrażenie "dżipowatości" Stepwaya
Jeśli pytanie nie do tego działu to przepraszam i proszę adminów o przeniesienie.
Po kolejnych kilkudziesięciu przejechanych kilometrach mam kilka pytań/uwag.
1. Nie miałem nigdy przyjemności jazdy z ABSem. Czy jak najbardziej w porządku jest odczucie chropowatości hamulca w momencie kiedy ABS się załącza ?
2. W przypadku przedniej wycieraczki jak rozumiem oddzielnie załączam wycieraczki i oddzielnie spryskiwacz ? W moim poprzednim Clio było to zsynchronizowane, podciągnięcie wajchy oznaczało włączenie wycieraczek i spryskiwacza.
3. Czy normalnym jest, że przy takich mrozach tylny spryskiwacz nie działa ? I czy jechać z tym do serwisu czy poczekać na odwilż ?
4. Dzisiaj zauważyłem że odpadła taka malutka klapka z tyłu ręcznego. Wisi tylko na zawiasie i nie chce się zapiąć z powrotem. Jechać z tym do serwisu czy samodzielnie taśmą dwustronną sobie z tym poradzić ?
3. Prawdopodobnie trzeba po prostu chwilę zaczekać, bo rurka jest długa i płyn z niej spływa z powrotem do zbiorniczka, ale może się też oczywiście zdarzyć że zamarzło. Najprościej byłoby wstawić w jakiś w miarę ciepły garaż i sprawdzić, bo serwis chyba na to i tak wiele nie poradzi...
4. Klapka powinna mieć zatrzask, ale jeśli coś mu się stało, to jeżeli feler jest fabryczny to powinni naprawić oczywiście na gwarancji. Jak została popsuta, to nowa kosztuje 62 zł brutto (za cały element pod hamulcem ręcznym).
Wysłany: 2010-02-01, 22:31 Re: Dzień dobry wieczór !
zawartas napisał/a:
Dzisiaj stałem się dumnym (?!) posiadaczem elitarnego (!) grona kierowców Dacii.
Witam i ja
Wybacz małą dygresję ale moja belferska przekorna natura nie pozwala tego zostawić.
Posiadaczem możesz być elitarnego samochodu ale grona kierowców możesz być tylko (i aż) członkiem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum