Marka: logan MCV
Model: Laureate 7 os.
Silnik: 1,5 d
Wysłany: 2007-12-08, 22:25
Ja podpisałem umowe we wrześniu. 26 listopada dostałem info o wyprodukowaniu i teraz z niecierpliwością czekam aż dojedzie do Polski. Mam nadzieję, że będzie to już przyszły tydzień.
Witam mcv zamowilem 21 listopada wersję ktorą wybrałem 1.4 ambience z kolorkiem metalicznym szarym nie było na miejscu(Gdańsk),transport miał być 30 listopada i można by było podpisać fakturkę(auto współfinansowane przez PFRON dlatego tak),lecz jednak 30 się okazało że najlepiej jak auto z papierami będzie w salonie i wtedy wystawią faktorkę od 30 listopada nie dojechało z składu na 07 grudnia chociaż miało być ,teraz jestem umówiony na 11 grudnia i zobaczę , fakturkę do pefronu oni przelew znów do dilerka po papiery i do wydziału komunikacji w Elblągu mam nadzieję że w święta będę miał auto na podwórku
Lisowski Sp. z o.o.
Koncesjoner RENAULT i DACII w Nowym Sączu
Posiadający salony również w Krakowie i Wieliczce - ja też u niego kupowałem swój samochód. Szerzej na temat tego salonu postaram się napisać w dziale warsztaty, jak już będę po wymianie drzwi, co mam nadzieję nastąpi w przeciągu tygodnia, dwóch (jak już wspominałem na Shout Boxie, nieuważny kierowca zaparkował mi w drzwiach kierowcy i teraz czekam na wymianę
Marka: dacia logan mcv
Model: Laurete 5 os
Silnik: dci
Wysłany: 2007-12-08, 23:36
Witam wszystkich posiadaczy Loganków. Ja jestem tym szczęśliwcem od poniedziałku,także niedługo, za to okres oczekiwania na niego był baaardzo długi(około 7 m-c) Czytałem że było kilku szczęśliwców , którym się udało ale ja myślałem że się nie doczekam. Od wyjazdu autka z fabryki czekałem ponad miesiąc.Przez dwa tygodnie stał w Poznaniu , a później tydzień w Warszawie " oczekując " na papiery. Także jak widzicie to różnie bywa ze zdobyciem jego
Marka: Dacia
Model: Logan MCV
Silnik: 1,5 dCi 85 KM
Wysłany: 2007-12-09, 09:19
Ja swojego odbieram w Decarze w Warszawie - mam nadzieję, że będzie to w tym tygodniu. Pozdrawiam wszystkich szczęśliwców, którzy odebrali już swoje Loganiki MCV.
_________________ Pozdrawiam i życzę szerokiej drogi dla Waszych MCV-ek!
Blake Dacia Logan MCV 1.5 dCi 85 KM v. 5 osob. Laurete, Szary Comete.
ja nie miałem żadnego problemu z zakupem DAĆKI stała sobie w salonie oni dostali kasę a ja samochodzik. Czekałem jeden dzień na dokumentu (kartę pojazdu) .To fakt że nikt w salonie nie wiedział czy są inne kolory i wersje silnika ale nie żałuje.
Wysłany: 2007-12-09, 20:42
Pablo napisał/a:
Cytat:
Lisowski Sp. z o.o.
Koncesjoner RENAULT i DACII w Nowym Sączu
Posiadający salony również w Krakowie i Wieliczce - ja też u niego kupowałem swój samochód. Szerzej na temat tego salonu postaram się napisać w dziale warsztaty, jak już będę po wymianie drzwi, co mam nadzieję nastąpi w przeciągu tygodnia, dwóch (jak już wspominałem na Shout Boxie, nieuważny kierowca zaparkował mi w drzwiach kierowcy i teraz czekam na wymianę
Napisz napisz bop pewno będe korzystał z ich innych usług, jak na razie w nowym sączu traktowany jestem jakbym kupił co najmniej hummera . Zobaczymy jak dalej
Ja swojego odbieram w Decarze w Warszawie - mam nadzieję, że będzie to w tym tygodniu. Pozdrawiam wszystkich szczęśliwców, którzy odebrali już swoje Loganiki MCV.
Jak odbierasz w Decarze to dzwoń do nich i się pytaj kiedy będzie autko. Ja też tam odbierałem i sam musiałem chodzić i upominać się zarówno o uruchomienie kredytu jak i o to kiedy będzie autko. Im jakoś na tym nie zależy. Ale skoro wyprodukowali je 26 XI to pewnie już jest w Polsce.
PS. Ja na swoją Draculkę czekałem niecałe 2 mies.[tzn bez 1 dnia]
Marka: Dacia
Model: Logan Ambiance
Silnik: 1390 cm, 75 KM Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Wrz 2007 Posty: 548 Skąd: Katowice
Wysłany: 2007-12-10, 10:34
Cytat:
Ja też tam odbierałem i sam musiałem chodzić i upominać się
Potwierdzam. Trzeba nękać salon. Umowa podpisana w połowie września, zaliczka 2.000 PLN, odebrałem na początku grudnia, a miał być najpóźniej na początku listopada. W sumie czekałem 85 dni. Podobno dlatego, że uruchamiali produkcję zmodernizowanej wersji, i wprowadzali nowe kolory...
Jednak co mają powiedzieć kupujący np.: Nissana Qashgai, czy nowe modele Toyoty? (6-7 miesięcy oczekiwania).
A co by dopiero było gdyby nagle wszyscy zaczęli zarabiać więcej i nagle chcieli by zakupić nowe autko :) - byłoby jak za komuny :)
_________________ LOGAN 1.5 DCI (niestety troszke się poobijał i został sprzedany)
Przejechane 97000km, Only ON BP ULTIMATE.
Pozdrawia Krystian
gram w http://www.speedimspeed.pl
Wysłany: 2007-12-12, 19:47
Pytanko związane z oczekiwaniem w sumie - - Czy mogę sobie zarejestrować auto już teraz kiedy go jeszcze nie mam. Mój dealer posiada już wszystkie mumery wozu. Chcve tak zrobić bo biore sobie ubezpieczenie direct - czyli przez telefon i na papierek czeka się 5 dni no to jak mam dostać auto 20 grudnia to ni chu chu nie pojade nim na święta a musze. a jakbym dokonał rejestracji teraz to i ubezpieczenie będzie na 20 -go prawie. Co wy na to czy to rozsądne rejestrować bez materialnego wozu?
Marka: Renault
Model: Twingo I
Silnik: 1.2
Rocznik: 1997 Pomógł: 6 razy Dołączył: 16 Wrz 2007 Posty: 370 Skąd: Celestynów/Warszawa
Wysłany: 2007-12-12, 20:26
Żeby zarejestrować pojazd, trzeba być jego właścicielem - musisz mieć podstawowy dokument, jakim jest w przypadku nowego samochodu faktura zakupu. W przypadku kredytu (także leasingu) dealer wyda dokumenty do rejestracji po potwierdzeniu po swojej stronie przelewu. Ubezpieczenie obowiązkowe oc musi być zawarte w dniu rejestracji - nie ważne, czy w tym dniu będziesz jeździł, czy nie, bo np. nie odebrałeś jeszcze samochodu. W przypadku ubezpieczeń pakietowych wszystkie ubezpieczenia (oc, ac, nw, assistance) muszą mieć ten sam okres ubezpieczenia co i oc.
Wysłany: 2007-12-13, 17:49
Tak już wszystkiego się dowiedziałem u dealera (no i musze mieć auto). Wybrałem Comercial union direct (I chyba tylko nazwa wzbudziła moje zaufanie bo wszysko inne do siebie podobne). Cena też fajna bo za pakiecik ok 1200 zł z ubezpieczeniem prawnym.
No i nie wiem dlaczego moja daćka stoi od 3 grudnia w poznaniu a nie u mnie w garażu
_________________ LOGAN 1.5 DCI (niestety troszke się poobijał i został sprzedany)
Przejechane 97000km, Only ON BP ULTIMATE.
Pozdrawia Krystian
gram w http://www.speedimspeed.pl
Wysłany: 2007-12-18, 21:40
No i jest. Dzisiaj siedziałem w swoim autku. Jest już w salonie w moim mieście!!!! Ale co by nie było za pięknie auto jest ale nie ma do niego papierów. Tak ze na razie montują car audio a odbiór dopiero w piątek
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum