Witam od roku stoi pod blokiem niedaleko mnie na ul. 1 maja Sosnowiec naprzeciw klatki nr 50, szkoda - ja nie moge namierzyc wlasciciela moze komus sie uda, a widac nie pognita jeszce moze by sie przydala na czesci albo do odrestaurowania dobry temat ...ponizej link
Marka: Chevy
Model: Aveo
Silnik: 1.2
Rocznik: 2009 Pomógł: 31 razy Dołączył: 15 Mar 2009 Posty: 2944 Skąd: Śląsk
Wysłany: 2010-03-07, 17:07
Na fgotkach nie widzę dokładnie,ale Dacka nie ma tablic rejestracyjnych czy też je zamazałeś? jeśli nie ma, możesz to zgłosić na komendę - znajdą właściciela być może po numerze nadwozia czy silnika, a przy okazji możesz im szepnąć że odkupisz od właściciela czy cuś:D
Nie wiem co w środku, ale, z zewnątrz wygląda dobrze. Jak mawia stare niemieckie przysłowie: "Alte Dacia nicht rustet" czy jakoś tak
A ta Twoja, hmm super odrestaurowana. I te oryginalne żółte fotele. Ma swój styl.
_________________ Czy chcesz, żeby Twoja pralka była inteligentniejsza od Ciebie?
Jest: Duster 1.6 16V 4x2 Laureate "Dragster":
Sageata Albastra Carpaţi Pentru Gaz ;)
W takim stanie porzucać auto... i to zabytek No cóż inni na tym mogą skorzystać np ja. Napewno nie pogardziłbym chromowanymi listwami na próg, jednym dekielkiem i literką "P".
Wysłany: 2010-03-09, 13:13
jurek napisał/a:
Jak nie ma tablic, to ją po prostu bierz-to mienie porzucone pozdr
Może napiszesz na jakiej podstawie byś chciał to mienie "przygarnąć"? Mówię o dozwolonych prawnie metodami, nieskutkujących sprawą w sądzie o przywłaszczenie mienia lub kradzież. Nie przyszło Wam do głowy że tablice mogli osiedlowi gówniarze ukraść a właściciel nie zauważył tego bo np. ze względu na stan zdrowia mieszka u kogoś z rodziny? Też jestem zwolennikiem odratowania takich samochodów, niezależnie od marki, ale nie można samowolki odstawiać
Marka: renault
Model: thalia
Silnik: 1,2 benzyna Pomógł: 6 razy Dołączył: 20 Wrz 2007 Posty: 1108 Skąd: krakow
Wysłany: 2010-03-09, 21:26
Wiem, że jak zgłosisz straży miejskiej takiego wraka, to go mają odholować na złomowisko. Nie robią tego, bo to kosztuje, a miasto nie ma kasy. Zapytaj strażnika albo dzielnicowego, czy możesz przygarnąć. pozdr
Wysłany: 2010-03-09, 21:50
Straż odholuje na parking strezżony, gdzie przetrzymują zabezpieczone samochody i rozpoczną poszukiwanie właściciela, który zostanie obarczony kosztami. Sąsiadowi się tak 2 lata temu "odnalazł" fiat 125p skradziony w 1996 roku - na szczęście na parkingu stał 10 dni, więc zapłącił im jakieś 240zł wszytskiego i wziął go - z czystego sentymentu, nie z chęci zysku
Wysłany: 2010-03-09, 22:34
No dokładnie, tylko np u mnie w mieście ze względu na małą liczbę zabezpieczanych aut policja nie ma swojego parkingu, tylko wstawia na parking strzeżony którym gospodaruje lokalne ZTK. (tam, gdzie każdy za miesięczny abonament może trzymać swoją furmanke:)) W większych miastach policja pewnie ma "swoje" parkingi jednak idea jest ta sama - po prostu umieszczają auto w ebzpiecznym miejscu, gdzuie czeka na właściciela
cze.. ale zainteresownie:) rok temu MIAŁA TABLICE myslaem ze ktos bedzie tym jezdzil ale potem znikneły
bym przygarnąl tylko pewno w PL to wiecej problemow bym mial z załatwianiu papierow itp itd nawet bym odrestaurowal extra (wkoncu mam jakies doswiadczenie juz:P)
Ale u nas w panswtie prawa to niemozliwe zaraz by bylo a po co a na co a zezwolenia protokoly dokumenty itp... az mi sie żal robi jak to marnieje a i tak zime przetrzymała dzielnie chromowe zderzaki nie maja prawie wcale parchów moze ze 3:)
Napisalem kiedys kartke na szybe ale bez rezultatow mysle ze po straz jak zadzwonie to ja zabiora a potem jak nie odnajda wlawciciela to zezlomuja:(lub zgnije na parkingu policyjnym.,....nie wiem nawet nie mam miejsca na to zeby trzymac..ale jest w calkiem dobrej kondycji z zewnatrz i w srodku tez... wiecie ile szukalem listewiki chromowanej na prog do Daci??? znalazlem w turcji jak byłem 2 lata temu a tu mi pod blokiem stoi taki okaz od roku z kompletem po bokach tych listew;];]. nie wiem może zadzwonie jednak na te straż.
Ja bym nie dzwonił Jak ją wezmą to napewno przepadnie. Chociaż słyszałem że jak na złomowisku stoi ZABYTEK to można go jeszcze uratować przed zgniatarą i ponownie zarejestrować. Więc istnieje jakaś opcja
Wysłany: 2010-03-11, 21:34
Dostaniesz ( i to słusznie) mandat za bezzasadne używanie sygnału dżwiękowego. Nie lepiej popytać sąsiadów, powrzucać karteczki z zapytaniem do skrzynek pocztowych?
witam, wczoraj przechodząc zauwazyłem nowe białe blachy na niej na sosnowieckich numerach wiec jednak moze ktos cos zrobi z Nią...jest :)jakas nadzieja
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum