Witam,
czytałem nieco o samochodach, czytałem trochę o zadowolonych lub mniej zadowolonych klientach serwisów czy salonów jednak nie znalazłem nic na temat polityki cenowej.
Ile można wytargować w salonie? Co można dostać za darmo, a co po rabatach?
jakie mieliście rabaty od cen katalogowych i w jakich salonach?
Marka: Renault / VW
Model: Captur / Up
Silnik: 1,3 TCe 130KM/60 KM
Rocznik: 2019 / 2014
Wersja: Laureate Pomógł: 12 razy Dołączył: 22 Mar 2009 Posty: 1889 Skąd: lubelskie
Wysłany: 2010-04-10, 10:18 Re: polityka cenowa?
dustermaxa napisał/a:
Witam,
czytałem nieco o samochodach, czytałem trochę o zadowolonych lub mniej zadowolonych klientach serwisów czy salonów jednak nie znalazłem nic na temat polityki cenowej.
Ile można wytargować w salonie? Co można dostać za darmo, a co po rabatach?
jakie mieliście rabaty od cen katalogowych i w jakich salonach?
pozdro
max
Sprzedawcy mają limit uzależniony od ceny samochody na tzw. dodatki. Ja zamawiając Sandero (II.2010r. - 46.500zł) dostałem dodatków na ok. 1200zł. (komplet opon zimowych, chlapacze, podłokietnik, dywaniki). Targując się cały czas podkreślałem że mam na uwadze także inne auto w innym salonie. Myślę w przypadku Dustera jak się dobrze "zakręcisz" i pomarudzisz to też dostaniesz.
Marka: Chevy
Model: Aveo
Silnik: 1.2
Rocznik: 2009 Pomógł: 31 razy Dołączył: 15 Mar 2009 Posty: 2944 Skąd: Śląsk
Wysłany: 2010-04-10, 11:04
No to i tak fajne gratisy, biorąc pod uwagę atrakcyjne ceny Daciii (te katalogowe, obowiązując "z urzędu") wszystko to, co dostaniemy za free jest już swego rodzaju sukcesem kupującego... A swoją drogą ja czekam na zapowiadany model Dacii o rozmiar mniejszy od Loganki?Sandero , bardzo ciekawi mnie cena i specyfikacje
Witam, ja kupowałem w styczniu i pomijając upust 4 tys. na Logana z 2009r dodatkowo dorzucili mi dywaniki gumowe i autoalarm, podobno sam alarm to koszt ok. 1200 zł. ale jakoś nie chcieli przystać na opony zimowe, które podobno tez cenią na 1200 zł. pomijam też listwy progowe i wędrującą popielniczkę, razem ze mną odbierali MCV-ke i też przynajmniej były listwy progowe. nie wiem jak to w tym roku traktują ale te drobiazgi chyba widnieją na liście akcesoriów dodatkowych. pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum