Marka: Peugeot
Model: 807
Silnik: 3.0 V6
Rocznik: 2003 Pomógł: 1 raz Dołączył: 18 Mar 2010 Posty: 67 Skąd: Kraśnik
Wysłany: 2010-04-11, 17:32 Pierwszy Duster w Rumunii dla prezydenta
Prezydent Rumunii odebrał - prosto z taśmy produkcyjnej - swojego Dustera. Parę słów na ten temat i tuzin zdjęć znajdziecie pod http://www.francuskie.pl/wiadomosci/5547
Marka: Chevy
Model: Aveo
Silnik: 1.2
Rocznik: 2009 Pomógł: 31 razy Dołączył: 15 Mar 2009 Posty: 2944 Skąd: Śląsk
Wysłany: 2010-04-12, 18:56
Mógł zostać tzw ambasadorem marki i wtedy upust ejst baaaardzo znaczny, nieosiągalny dla przeciętnego kupującego, albo wręcz udostępnia się samochód danej osobie na jakiś zcas ebzpłatnie (rok lub dwa lata)
Marka: Renault / VW
Model: Captur / Up
Silnik: 1,3 TCe 130KM/60 KM
Rocznik: 2019 / 2014
Wersja: Laureate Pomógł: 12 razy Dołączył: 22 Mar 2009 Posty: 1889 Skąd: lubelskie
Wysłany: 2010-04-12, 19:23
benny86 napisał/a:
Mógł zostać tzw ambasadorem marki i wtedy upust ejst baaaardzo znaczny, nieosiągalny dla przeciętnego kupującego, albo wręcz udostępnia się samochód danej osobie na jakiś zcas ebzpłatnie (rok lub dwa lata)
Zgadza się - proponuję abyśmy wszyscy z tego forum też zostali ambasadorami marki. W końcy też robimy dobrą robotę dla marki. Ja z góry poproszę o zestaw Duster 4x4 w dieslu.
"Prezydent odebrał swoją Dacię Duster bezpośrednio z taśmy produkcyjnej przy okazji odwiedzając zakład w Mioveni. Kluczyki do samochodu przekazał pierwszemu klientowi Jérôme Olive, Dyrektor Dacii."
I co od razu odjechał? A karta pojazdu, rejestracja, ubezpieczenie są? No jak tak można
Marka: Dacia, Fiat
Model: Sandero, Tipo
Silnik: 1.4 MPI, 1.4 16V
Rocznik: 2008, 2016
Wersja: Laureate 5 os. Pomógł: 66 razy Dołączył: 10 Sie 2008 Posty: 3233 Skąd: Łódź
Wysłany: 2010-04-14, 14:28
Dzisiaj byłem w salonie u Przygucckich i widziałem Dustera.
Kratylos napisał/a:
z pierwszych refleksji - inny jest sposób regulacji foteli, bagażnik nie jest już wyłożony po bokach wykładziną materiałową ale ma boki plastikowe z skrytką na narzędzia.
wykładzina na podłodze ma warstwę tłumiąca hałas a nei sama wykładzina..
klapa silnika ma hydrauliczny podnosnik a nei metalowy pręt który się opierało w otworze gdy podnosiło się maskę.
brąz wstawek w środku auta wcale nei wyglądał tak źle jak myślałem po fotkach w necie..
Co do regulacji foteli to taki sam jak w Sandero.
Plastyk w bagażniku - fajny - ale obawiam się że to kolejny element który będzie hałasował.
Wykładzina na podłodze z warstwą tłumiącą taka sama jak w Sandero :)
Ja jeszcze zauważyłem inne różnice - w szczególności ciekawa metoda podłączenia wiązek przewodowych do przednich lamp - polecam zobaczyć.
Drzwi tylne w Dusterze są wreszcie takie same tak przednie - czyli normalny ładny uchwyt.
Tylne lampy przykręcane na dwie śruby a nie jak w Sandero na jedną.
Poprawili spryskiwacz tylnej szyby - wreszcie umiejscowiony po środku nad tylną szybą.
Inne lusterka boczne - zamykają się i wychylają zdecydowanie lepiej niż w Sandero.
Nie ma chyba lampki w bagażniku - ale mogę się mylić.
Radio z pilotem przy kierownicy - super zabawka - szkoda że radio nie ma zdejmowalnego panela - radio łatwo demontowalne - okazja dla złodzieja.
Kierownica w skórze - bardzo przyjemna w dotyku.
Inne zegary - inna czcionka cyfr - wygląda ładnie.
Ogólnie w środku to nadal Sandero.
Z zewnątrz duże auto - jedna para co stała w salonie żałowała że kupiła Golfa, tak im się spodobał Duster.
Ostatnio zmieniony przez jackthenight 2010-04-14, 15:02, w całości zmieniany 2 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum