Notatka ciekawa, ale wiarygodność autora wątpliwa.
Cytat:
Specjaliści spodziewają się [...], że w wymagających testach Euro NCAP auto uzyska najwyżej trzy gwiazdki.
Rzetelność dziennikarska wymaga podania źródła, na które autor artukułu się powołuje.
Gratulacje dla p. Rafała Żaglewskiego, autora notatki w serwisie Samar.pl, skąd moto.wp.pl ów tekst skopiował.
Nie wiem, ile gwiazdek Duster dostanie, ale stwierdzenia typu "specjaliści orzekli" są tyle warte co plotki przed mięsnym.
Tak się zastanawiam, czy wp.pl kopiując metodą "Ctrl C + Ctrl V" nie złamało przepisów o prawach autorskich czy coś...
My też łamiemy prawa autorskie skanując artykuły z gazety czy cytując całe artykuły na forum.
Co do specjalistów to żadna gazeta nie daje przypisów z nazwiskami "specjalistów".
Ilość gwiazdek: podejrzewam, że żeby zdobyć 5*, to auto musi być droższe (badania, elektronika, wyposażenie). A jak ma być "low cost", to za dużo * nie zdobędzie. Ale też nie może zdobyć za mało. 3 to optymalna ilość. Jak bym miał obstawiać, to stawiałbym na 3/4.
Cytat:
Konstruktorzy przewidują, że Duster otrzyma trzy gwiazdki w teście zderzeniowym EuroNCAP. Źródło (ostatnie zdanie)
Ostatnio zmieniony przez Resident 2010-04-30, 08:36, w całości zmieniany 1 raz
Myślę, że będzie jak z Sandero, tylko bardziej ;) O ile gdzieś w konstrukcji nie ma babola (a nie powinno, bo co jak co, ale Reno pod tym kątem na pewno potrafi auta projektować), to 4* dla Ambiance'a wydają się pewne. A do piątej full-wypasowi zabraknie zaledwie paru punkcików... ;)
Cytat:
czy wp.pl kopiując metodą "Ctrl C + Ctrl V" nie złamało przepisów o prawach autorskich
Ducha pewnie tak, ale de facto dopóki autor nie zgłosi to sprawa nie istnieje - a przecież żaden dział PR nie będzie kogokolwiek ścigał za darmową reklamę...
(To już gorzej z marką dziennikarza - ale oni nie wydają tym przejmować d: ).
Cytat:
My też łamiemy prawa autorskie skanując artykuły z gazety czy cytując całe artykuły na forum.
@maciek127: Na tej stronie z wynikiem Sandero jest taka "tajna" linka: "Additional tests with safety pack".... (;
A gdyby jeden dziennikarz z drugim w ogóle kiedykolwiek cokolwiek przeczytali nt przeprowadzania tych testów oraz ich wyników, to by nie ogłaszali taki rewelacji jak "Gwiazdki nie są równe!!!111!!": http://www.euroncap.com/C...rable-cars.aspx
No, ale to jeszcze trzeba umieć czytać, a nie tylko walić w klawisze jako ta małpa od Szekspira... <<<:
Co też już uczyniłem. Myślę, że taki test będzie rychło przeprowadzony z uwagi na wielkie zainteresowanie tym modelem.
Sandero, w topowej wersji brakowało niewiele do 5*
Teraz może zabraknąć, z powodu braku w standardzie ESP
Myślę, że uzyska lepszy wynik w "czołówce" niż Sandero, z uwagi na przekonstruowaną
strukturę komory silnika w stosunku do Lagan/Sandero (patrz: załącznik). Może się mylę,
ale profilu zaznaczonego strzałką (podłużnica) w porzednich modelach nie ma. Miedzy atrapą a chłodnicą pojawił się element belkowy
Myślę, że będzie wyższa punktacja w testach z pieszymi, z uwagi na zmienią strukturę klapy silnika. Ale to taka moja gdybologia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum