Marka: Dacia
Model: MCV , Logan
Silnik: 1.5 dci 68 KM
Rocznik: 2010
Wersja: Laureate 5 os. Pomógł: 1 raz Dołączył: 23 Mar 2010 Posty: 222 Skąd: Radom
Wysłany: 2010-05-20, 13:58 Jakie macie wspomaganie?
Jestem nowym posiadaczem mcv 1.5 dci i nie mogę znaleść pod maską pompy wspomagania , natomiast słyszę charakterystyczny dźwięk silnika od elektrohydraulicznego wspomagania ????? , w specyfikacji ma być zwykłe serwo , oglądałem nówkę 1.6 i miało starą niezawodną pompę od clio , a tu zaskoczenie. Czyżby modernizacja ??? i czy się nie będzie psuła ?? > Czy ktoś coś wie na ten temat.
Poza tym zastanawiają mnie "dziwne" dźwieki po 4-5 sek po wyłaczeniu zapłonu i wyjęciu kluczyka- stukanie pompy(?) , przekaźników. Jakieś czary chyba. Poza tym fajna bryka
Wałkowane było wielkokrotnie, jest również wyszczególnione w co dokładniejszych opisach technicznych - wersje z dieslem i klimą mają elektropompę, umieszczoną przed lewym przednim kołem.
Ostatnio zmieniony przez laisar 2010-05-20, 14:22, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Dacia
Model: MCV , Logan
Silnik: 1.5 dci 68 KM
Rocznik: 2010
Wersja: Laureate 5 os. Pomógł: 1 raz Dołączył: 23 Mar 2010 Posty: 222 Skąd: Radom
Wysłany: 2010-05-22, 23:03
Dzięki , zakapowałem się po przejrzeniu netu. Ale na samym początku jazdy mcv nie załapałem dlaczego jest "gumowe " wspomaganie , dość czułe przy dużych prędkościach . Do tej pory nie wiem co mi stuka i powarkuje przez 10 sek po wyjęciu kluczyka??? .Może świstak zawija w sreberka...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum