Marka: Skoda / VW
Model: Rapid / Up!
Silnik: 1,0 TSI / 1,0 MPI
Rocznik: 2019/2017 Pomógł: 11 razy Dołączył: 24 Maj 2010 Posty: 814 Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-05-24, 16:32 Powitania z WLKP
Witam serdecznie,
Już niedługo stanę się ( mam nadzieję, że szczęśliwym ) posiadaczem Dacii Sandero w wersji Stepway z silnikiem 1,6 i instalacją LPG.
Auto odbieram w 30 tygodniu roku - tj. druga połowa lipca.
Gdybym zamówił dzień wcześniej, to odbierałbym za 2 tygodnie
Na Dacię przesiadam się z Fiata Panda, a oprócz tego jeżdżę Polonezem Kombi 1,6MPI
_________________ Było Sandero Stepway 1,6MPI + LPG 2010 i Logan MCV 1,6MPI + LPG 2012
Rocznik: 2019/2017 Pomógł: 11 razy Dołączył: 24 Maj 2010 Posty: 814 Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-05-24, 20:27
Kupiłem w salonie przy AWF. Mieli najtańszą instalację LPG, dało się coś wynegocjować, i do tego jeśli będę serwisować u nich, to mam 15% zniżki na serwis. Do tego tylko tam sprzedawca ( bardzo miła pani ) miał pojęcie o tym, co sprzedaje. Byłem na Pieluszyńskiej, to wszystko wydaje mi się, a to kosztuje około tyle itd.
_________________ Było Sandero Stepway 1,6MPI + LPG 2010 i Logan MCV 1,6MPI + LPG 2012
O widzę, że "obrońcy czci i wiary polonezów" jednak przesiadają się na... inne samochody, pomimo, że mają plastikową deskę i komputer pokładowy (elektronika!) Matucha, napisałeś już o tym w pewnym sławetnym topicu na PTK? ;)
A powazniej... gratuluję wyboru. Przy tak niskim stopniu komplikacji ten samochód powinien służyć bezawaryjnie. W rodzinie ostatnio teściowa zafundowała sobie czerwonego Stepwaya 1.6 i miałem okazję trochę się nim najeździć. Osobiście nie jestem fanem samochodów fabrycznie nowych (strata na wartości po opuszczeniu salonu). Za podobne pieniądze można kupić coś fajniejszego z drugiej ręki ale każdy ma swoje preferencje (np. gwarancja i spokój ducha, małe ryzyko finansowej wpadki). Z wyglądu samochód jest moim zdaniem całkiem ładny lub bardzo ładny :) . Niektóre szczegóły jednak mnie negatywnie zaskoczyły (mam na mysli rzucające się w uszy i oczy oszczędności - ważne aby miec świadomość genezy niskiej ceny tego pojazdu). Uważam jednak, że taka konstrukcja (mechanika i napęd) nie powinna być narażona na jakieś szczególne problemy eksploatacyjne. Sądzę, że to autko, wbrew opinii złośliwców, można kupić także sercem, a nie tylko portwelem. Generalnie dobry wybór - postawiłeś na technologię Renaulta
Pozdrawiam!
Ostatnio zmieniony przez Osfald 2010-06-05, 20:46, w całości zmieniany 2 razy
Napisz, napisz... zobaczymy czy zakres tolerancji tytularnego Boga (patrz: tytuł topica na PTK) obejmuje markę Dacia jako przedstawiciela bądź co bądź współczesnej motoryzacji
Nie napisałem, że Z tylko NA i moim zdaniem właśnie poldek powinien u Ciebie zostać co mnie niniejszym bardzo cieszy! Jeszcze raz gratuluję wyboru.
Wysłany: 2010-07-30, 16:18
misiokg, auto miało przyjechać do Polski na 30 tydzień i tak się stało, ale do Poznania trafi dopiero w Poniedziałek rano. We wtorek rano zakładają instalację LPG i odbiór mam w środę rano, ew. jak dobrze pójdzie to we wtorek ok. 18 przy zamknięciu. Chociaż wolałbym się nie spieszyć i odebrać w środę na spokojnie
misiokg, TAXI AIRPORT, zadzwoncie sami i się zapytajcie, bo o mnie najpierw zapomnieli Teraz już się kontaktują mailowo.
Ostatnio zmieniony przez matucha 2010-07-30, 16:19, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum