Wysłany: 2010-05-25, 16:18 Witam! Świeżo upieczony właściciel Dacii 1310p :)
Witam!
Miło mi zostać nowym użytkownikiem tego zacnego forum.
Od niedawna jestem właścicielem Dacii 1310p.
Jest to moja pierwsza przygoda z tzw. Youngtimerem, chociaż nie pierwsza z zabytkową motoryzacją. W swojej stajni posiadam jak do tej pory starą poczciwą Osę M52, Gazelę, kilka WSK-ek.
Mam ogromną prośbę do wszystkich osób, które posiadają lub znają kogoś kto posiada części do 1310p. Ewentualnie adresy sklepów, które takie części posiadają.
Moja Daćka jest w całkiem niezłym stanie, tylko swego czasu nawaliła w niej pompa wody i tak stała sobie w garażu przez dobre 15lat aż trafiła do mnie. A mnie natchnęło doprowadzić ją do stanu używalności, tym bardziej, że blacha jest zdrowa i praktycznie nie posiada korozji.
Ponieważ tych aut za dużo już nie ma w naszym kraju, dlatego będzie niezłym wyróżnikiem na wszelkiego rodzaju zlotach i pokazach.
Aha, jeśli ktoś posiada jakieś artykuły, foldery albo inne materiały na temat 1310p a ich nie potrzebował to bardzo chętnie je przygarnę.
Oczywiście pokryję wszelkie koszty z tym związane.
Witaj.
Poszukaj na forum gość z Torunia wystawił części na chomikuj.pl. Ma napewno cały sinik. Może pompe będzie miał. A jak nie to szukaj po szrotach. W Sosnowcu ma dwa silniki ale nie wiem czy sprzeda samą pompę.
Już niedługo wrzucę do galerii tylko jeszcze jej nie mam u siebie. Ogólnie to widok nie jest na dzień dzisiejszy oszałamiający ale powoli doprowadzę ją do niezłego stanu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum