Jakby ten wyjazd był w okolicach września to bym załatwił noclegi w rumunii a raczej mój kolega, który studiował z chłopakiem, chyba nawet z pitesti. Czerwiec odpada ze względu na operacje.
Jestem trochę obok tematu, więc zapytam kiedy wyjazd, czy robicie nocleg gdzieś po drodze, którędy wjazd do Rumunii, kiedy przyjazd do fabryki, nocleg w Pitesti?
Pytam, bo być może dołączyłbym do konwoju gdzieś na trasie jadąc od Węgier albo od Ukrainy.
Na razie to wymiana maili aby doprowadzić do wyjazdu w pierwszym terminie czyli w Boże Ciało.
Jest odpowiedź, że możliwa jest wizyta tylko 04.06.2010 czyli w piątek.
Dla mnie niestety odpada bo do niedzieli mam targi w Lublinie, a od poniedziałku do środy muszę być w Morlinach.
Proszę się szybko określić czy ktoś chciałby mimo to pojechać ( wtedy przekażę namiary na korespondencję mailową ) czy przekładamy wyjazd na inny dogodniejszy termin?
Kontakt do dalszych ustaleń mailowych ( w języku angielskim ) to:
Tatiana Mangu
Responsable visites d'usines
Service Communication Interne
Direction de la Communication Dacia
Tel mobil: 004 0741 145 015
Tel fix: 40 248 342 223
Fax: 00 40 248 341 824
E-mail:
tatiana.mangu@daciagroup.com
Życzę powodzenia i szerokości.
Bardzo żałuję, że nie będę mógł z Wami pojechać.
Załączam ostatniego maila:
Good afternoon,
Regarding the requested visit on Dacia Industrial Site, I would like to
inform you that we can organize this visit on 4th June (Friday).
Please let us know if you are available on 4th June.
0. Czy administrator mógłby rozesłać mailing po użytkownikach w celu poinformowania o wyjeździe 3czerwca (z południa pewnie 2czerwca)?
1. Proponuję spotkać się trzeciego w okolicach południa gdzieś w Polsce (blisko granicy polsko-słowackiej) jako pierwszy punkt kontrolny, w celu wyznaczenia następnego punktu w odległości 100-150-200km (w zależności od jakości drug) w wybranych punktach wybierać następne.
2. Dobrze gdyby ktoś w Rumunii zabookował n sub i i-osobowych pokoi (liczę że jeszcze ktoś się znajdzie), jako że nie znam rumuńskiego a mój francuski jest w fazie zapominania.
3. 5czerwca proponuję coś zwiedzić, przenocować na (Węgrzech, Słowacji) i wrócić na spokojnie 6 czerwca.
W kontakcie można napisać:
"We are able to visit you 4th June, but we do not know exact number/ammount/quantity of visitors."
oraz zapytać"
"Is using of CB (Citizen Band) prohibited in Romain, if so, are we able to (carry) our devices, or should we leave it in Poland?"
Ostatnio zmieniony przez czaju 2010-05-25, 20:55, w całości zmieniany 2 razy
mnie ten termin juz nie asuje szkoda , zreszta lepiej i fajniej by bylo pojechac w wiecej aut w pozniejszym terminie niz teraz na lapu capu w 2 auta, ale to jest moja subiektywna ocena.
_________________ Przede wszystkim przestronnosc w aucie co dajeLodgy i MCV w dobrej cenie ;)
Stan licznika 115,000 i koniec
Lodgy 120000km i rośnie
Marka: Dacia, Fiat
Model: Sandero, Tipo
Silnik: 1.4 MPI, 1.4 16V
Rocznik: 2008, 2016
Wersja: Laureate 5 os. Pomógł: 66 razy Dołączył: 10 Sie 2008 Posty: 3233 Skąd: Łódź
Wysłany: 2010-05-26, 05:18
No właśnie, fabryka odpowiada, że 30 osób może przyjąć, a my jako Dacia Polska pojedziemy tam w dwa auta - trochę to śmieszne i z lekka wstyd, że mamy taki mały DaciaKlub. Lepiej to przełożyć na inny termin i pojechać w min. 10 aut aby taka wyprawa do fabryki miała sens.
dziekuje ze inni podzielili moje zdanie :) propozycja moja to poowa sierpnia tam mamy chyba jeden dzien wolny, przygotujmy sie i dograjmy wszystko z duzym wyprzedzeniem razem z fabryka i bedzie napewno fajnie
_________________ Przede wszystkim przestronnosc w aucie co dajeLodgy i MCV w dobrej cenie ;)
Stan licznika 115,000 i koniec
Lodgy 120000km i rośnie
Mam już odpowiedź miłej Pani Tatiany Mangu.
Jeśli chcemy przyjechać w późniejszym terminie to prosi o ponowny kontakt na początku września bo w sierpniu mają wakacje.
Popieram wiezę - np dla mnie bardzo dobry byłby pierwszy tydzień września, odpadają weekendy 25-26.09 i 9-10.10, a poza tym to nie mam żadnych większych preferencji...
(Choć listopad faktycznie wydaje się już zbyt późny, nawet uwzględniając, że to w końcu wyprawa na południe (; ).
Wiem jedno, że jeżeli byśmy chcieli przejechać trasą transylwańską (chyba tak się to pisze) do pitesti to do połowy czerwca jest ona zamknięta ze względu na zalegający śnieg. Natomiast widoki są naprawdę ekstra.
Byłem w Rumunii w lipcu ub. roku. Wycieczka objazdowa.
Ogólnie polecam bardzo, obojętnie czy własnym autem czy też w ramach wycieczki.
Kraj przepiękny, ludzie mili, ceny jak u nas. Noclegi ok.18-25 euro za 1 osobę ale z dwoma posiłkami. Droga Transfagarska to najwyżej połozona droga dostępna dla aut osobowych w Europie. wjeżdża się na przełęcz (2043 m npm Calderea Balei). Otwarta od 15 czerwca i na ogół do 15 sierpnia da się wjechać. Nasz przewodnik twierdzi jednak że często do połowy lipca leży tyle śniegu że nie da rady wjechać.
Mówiąc krótko w/g mnie jechać na 3 dni to trochę szkoda. Minimum tydzień na samą Transylwanię. Wołoszczyzna może nawet piękniejsza, Bukowina warta obejrzenia.
Jako, że wrzesień się zbliża i trzeba się przymierzać do ewentualnego wyjazdu prosiłbym o zgłaszanie się na 100% chętnych osób.
Pierwszego września chciałbym wysłać już konkretnego maila z ilością osób.
Liczba osób jest potrzebna do załatwienia możliwości zwiedzania fabryki.
Jeśli to by nikomu nie przeszkadzało poprosiłbym także o zarezerwowanie dla wszystkich jakiegoś hotelu.
Co wy na to?
Ostatnio zmieniony przez yarocz 2010-08-09, 10:35, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum