Wysłany: 2010-06-12, 23:50 Duster w "Auto motor i sport" nr 7/2010
Zajrzałem do owego numeru zaciekawiony, bo do tej pory AMS jakoś dziwnie unikał pisania o Daciach - ale może i dobrze czynił, zaraz bowiem ze złośliwym chichotem odłożyłem czasopismo, pierwszym rzutem oka wyłowiwszy w artykule o Dusterze informację, jakoby "Logan pick-up ma z tyłu resory piórowe"... <:
Marka: Dacia / Renault
Model: Duster / Captur
Silnik: 1.0Eco-G / 1.2tce
Rocznik: 2021 / 2014 Pomógł: 12 razy Dołączył: 10 Mar 2010 Posty: 1387 Skąd: Kępno
Wysłany: 2010-06-13, 22:59
generalnie sądzą po opiniach w "niektórych" pisamch mozna dojść do wniosku, że duster jest niesamowicie udanym autem. Bo skoro nie jest niemiecki i nie został totalnie obśmiany, a wręcz przeciwnie napisano o nim obojętnie albo ze wskazanie na pozytywnie to znaczy że jest to mistrzostwo świata w wykoaniu dacii ;)
W samym teście fajnie wygląda też podpis pod pod zdjęciem z konkuentką przemieszczającej jakiś bród: "skoa yeti jest lepsza ale znacznie droższa"; że niby co ? yeti 4x4 jest lepsza w terenie ??
Albo "jej wnętrze jest równie obszerne co wnętrze dacii"; cholera jakieś ine wrażenie odniosłem wsiadając najpierw do dustera a potem o yeti. O bagazniku nawet nie wspominam ;)
No jasne - z definicji, nie? Skoro Skoda jest zawsze obiektywnie lepsza od Dacii, to i w terenie musi tak być - bez względu na jakieś tam dane techniczne... d:
<<<:
Cytat:
"jej [yeti] wnętrze jest równie obszerne co wnętrze dacii"; cholera jakieś ine wrażenie odniosłem wsiadając najpierw do dustera a potem o yeti
Wrażenie - rzecz ulotna i subiektywna, każdy ma więc prawo do własnego osądu.
Natomiast "twarde" (na ile można wierzyć rzetelności pomiarów kolejnej mutacji "AutoBilda"...) dane wg Auto.CZ są takie:
Duster / Yeti (wszystkie wymiary w mm, pogrubione = lepsze)
minimalna przestrzeń z przodu: 850 / 910
maksymalna przestrzeń z przodu: 1100 / 1090
minimalna przestrzeń z tyłu: 650 / 470
maksymalna przestrzeń z tyłu: 900 / 810
wysokość nad siedzeniami z przodu: 907 / 1030
wysokość nad siedzeniami z tyłu: 895 / 1020
szerokość z przodu: 1411 / 1430
szerokość z tyłu: 1438 / 1420
Wniosek: Duster lepszy na długość i szerokość z tyłu, Yeti - na wysokość i szerokość z przodu.
Ostatnio zmieniony przez laisar 2010-06-14, 12:19, w całości zmieniany 1 raz
Ja jestem przyzwyczajony do tego (moze malo testow czytam... - czytuje z pasja tylko te Dustera - i dzieki Wam za to, ze je tropicie i w jednym miejscu zamieszczacie. Nie moge na przyklad czytac testow yeti - kilka zaczalem i nie moglem wyrobic od tego lukru - chyba za duzo skoda przeznaczyla na "promocje w pismach motoryzacyjnych" ), ze podawana jest cena wersji podstawowej ORAZ cena szczegolowa tego, co testowali z wyliczeniem cen dodatkow.
No i nikt niczego innego nie twierdził (: - ale jednak czasem wrażenia okazują się sprzeczne z rzeczywistością, dobrze jest więc znać także obiektywne wartości...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum