Marka: FIAT
Model: Doblo
Silnik: 1.4 FIRE
Wysłany: 2010-06-15, 22:00 Za chwilę cisza wyborcza. Może mała ankietka?
Sam bym zawiesił ankietkę, ale jakoś nie potrafię. W końcu wybieramy ojca narodu... Co nie?
_________________ MCV RED ROOSTER 2007 1.6 MPI+LPG, 87 km, 7 os.113 000 km
MCV SILVER BULLET 2012 1.6 MPI+fabryczny LPG, 84 km, 7 os. 104 000 km
FIAT DOBLO RED SKIN 2017 1.4, LPG Tartarini 95 KM, 7 os., 150 000 km
DUSTER PRESTIGE SNOW WHITE 1.0+LPG 60 000 km
Ostatnio zmieniony przez wox 2010-06-15, 23:00, w całości zmieniany 8 razy
Właściwie czemu nie ? Ciekawy byłby wynik takiej ankiety przeprowadzonej w specyficznym środowisku daćkomaniaków, jakże niereprezentatywnym dla naszego społeczeństwa
Pod Skryptem:
Janie, termin "Ojciec Narodu", pachnie dla mnie z lekka autorytaryzmem, co najmniej.
Pozdrawiam,
Piotr S.
_________________ Czy chcesz, żeby Twoja pralka była inteligentniejsza od Ciebie?
Jest: Duster 1.6 16V 4x2 Laureate "Dragster":
Sageata Albastra Carpaţi Pentru Gaz ;)
Wysłany: 2010-06-16, 17:23
piotrres napisał/a:
Właściwie czemu nie ? Ciekawy byłby wynik takiej ankiety przeprowadzonej w specyficznym środowisku daćkomaniaków, jakże niereprezentatywnym dla naszego społeczeństwa
Pod Skryptem:
Janie, termin "Ojciec Narodu", pachnie dla mnie z lekka autorytaryzmem, co najmniej.
Pozdrawiam,
Piotr S.
E, tam. Ojciec ojcu nierówny. Gdybym ja był tatusiem narodu, to naród by robił co by chciał. Mógłby nawet rzucać we mnie ciapem.
Z naszego zestawienia wynika, że wśród politycznych elit największym uznaniem cieszy się marka Volvo. Fani tych samochodów w wyborach wybierać mogą między marszałkiem Komorowskim a Andrzejem Olechowskim. Zwolennicy francuskiego komfortu powinni zagłosować na Grzegorza Napieralskiego, fani polskiej motoryzacji - na Janusza Korwina Mikke. Ten ostatni teoretycznie może też liczyć na głosy sympatyków samochodów azjatyckich, podobnie zresztą jak Waldemar Pawlak.
Wysłany: 2010-06-18, 08:21
borys68 napisał/a:
Ahoj!
Beckie napisał/a:
Ja bym dodał dwie opcje: nie będę głosował i oddam nieważny głos.
To mnie czeka w drugiej turze ... :(
Borys
Skąd wiesz? Trzeba iść do wyborów i zrobić swoje. Nie przekonują mnie namawiacze, żeby oddawać głos na sondażowego lidera bo głos oddany na sondażowego średniaka jest zmarnowany.
Wg mnie to głosowanie wbrew swoim przekonaniom i preferencjom jest zmarnowaniem głosu.
Gdybym ja był tatusiem narodu, to naród by robił co by chciał.
Czasem mam wrażenie że ten naród właśnie tak się zachowuje.
Dziś jeden z jego przedstawicielki przebiegł mi przez maskę. Proste odniesienie, ale miałem się nie denerwować.
Ostatnio zmieniony przez stempik 2010-06-18, 10:31, w całości zmieniany 1 raz
A ja jak zwykle namawiam jedynie do samego głosowania - żadnych tam nie "idę na wybory", tylko przynajmniej "idę na wybory, ale oddam nieważny głos", jak już naprawdę sumienie lub rozum nie pozwalają poprzeć żadnego z kandydatów...
A ja jak zwykle namawiam jedynie do samego głosowania - żadnych tam nie "idę na wybory", tylko przynajmniej "idę na wybory, ale oddam nieważny głos", jak już naprawdę sumienie lub rozum nie pozwalają poprzeć żadnego z kandydatów...
A czemu tak? Udział w akcie głosowania (bo o to tak naprawdę chodzi, wybory to skrót myślowy) jest obywatelskim uprawnieniem a nie obowiązkiem. Uprawnienie ma to do siebie, że można ale nie trzeba z niego korzystać. Każdy obywatel, cieszący się pełnią praw publicznych ma pełne prawo powiedzieć: nie głosuję - i nie robić tego. I nie jest przez to ani trochę gorszym obywatelem.
Marka: Kia
Model: cyd kombi
Silnik: 1.6 a/t
Rocznik: 2008
Wysłany: 2010-06-18, 12:35
Ahoj!
jan ostrzyca napisał/a:
borys68 napisał/a:
Beckie napisał/a:
Ja bym dodał dwie opcje: nie będę głosował i oddam nieważny głos.
To mnie czeka w drugiej turze ... :(
Borys
Skąd wiesz? Trzeba iść do wyborów i zrobić swoje. Nie przekonują mnie namawiacze, żeby oddawać głos na sondażowego lidera bo głos oddany na sondażowego średniaka jest zmarnowany.
Wg mnie to głosowanie wbrew swoim przekonaniom i preferencjom jest zmarnowaniem głosu.
Mam wrażenie, że nie wyraziłem się jasno.
Dla jasności:
1 - w pierwszej turze głosuję na JKM;
2 - nie wierzę aby JKM przeszedł do drugiej tury. W drugiej turze nie będę miał kandydata, wrzucę więc nieważny głos.
Marka: Kia
Model: cyd kombi
Silnik: 1.6 a/t
Rocznik: 2008
Wysłany: 2010-06-18, 12:38
Ahoj!
Martens napisał/a:
Każdy obywatel, cieszący się pełnią praw publicznych ma pełne prawo powiedzieć: nie głosuję - i nie robić tego. I nie jest przez to ani trochę gorszym obywatelem.
Zgadzam się - nie ma obowiązku głosowania. Ale niech później "niegłosowacz" wsadzi mordę w kubeł i nie brącha, jak to nim źle rządzą.
Powiedział przecierz - nie głosując - że w dupie ma kogo wybiorą.
Borys
Ale niech później "niegłosowacz" wsadzi mordę w kubeł i nie brącha, jak to nim źle rządzą.
Być może Ty masz mordę i brąchasz - wybacz, ale obrażasz w ten sposób bardzo wielu ludzi, być może także piszącego te słowa.
Otóż "niegłosowacz", jak to zgrabnie określiłeś, jeśli ma obywatelstwo, a do tego jeszcze (z reguły) płaci w danym państwie podatki, ma pełne prawo nie głosować, a następnie ma pełne prawo chwalić lub krytykować wszelkie organy władzy publicznej, z tej prostej przyczyny, że składa się na ich utrzymanie (administracja) i pensje.
Cytat:
A skąd Ty możesz wiedzieć, co chciał (lub nie chciał) zademonstrować czy też wyrazić, nie głosując?
Ostatnio zmieniony przez Martens 2010-06-18, 15:24, w całości zmieniany 1 raz
Zgadzam się - nie ma obowiązku głosowania. Ale niech później "niegłosowacz" wsadzi mordę w kubeł i nie brącha, jak to nim źle rządzą.
Jeden wuj kto wygra wybory i tak będzie do dupy. Jak zwykle. Który z kandydatów pozwoli mi związać koniec z końcem (czytaj zlikwiduje szarą strefę)??? Żaden. Każdy przy korycie myśli tylko o tym jak je sobie czym lepszym wypełnić.
Wysłany: 2010-06-18, 21:42
stempik napisał/a:
Chyba masz troszkę racji, .... i dlatego mniejsze zło.
"Mniejsze zło" to wybór czy wolę mieć siusiaka długości 7 mm czy aż 12mm...
No, może jeden dopisek: Pan" Ja-płacę-więc-wymagam-i-mogę-krytykować" to nie jest obywatel - to klient... I m.in. dlatego ten świat wygląda tak jak wygląda ):
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum