Marka: Dacia
Model: Logan MCV
Silnik: 1.6 MPI Pomógł: 4 razy Dołączył: 17 Wrz 2007 Posty: 129 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2007-11-11, 01:54 Pana/i nowa Dacia
Jakiś miesiąc temu dostałem pocztą ankietę "Pana/i nowa Dacia" rozsyłaną wspólnie przez Renault Polska i Agencję GFK Polonia. Czy też coś takiego dostaliście ?
Z ciekawszych pytań to są o skrzynię biegów (ręczna czy automatyczna), czy jest napęd na 4x4, ESP, względnie tempomat, a także czy aby nie jest to kabriolet lub coupe :)
Spodziewam się teraz telefonu z zaproszeniem na jazdę próbną.....
Marka: Opel
Model: Astra F
Silnik: 1.4 60 KM
Rocznik: 1995
Wysłany: 2007-11-11, 08:34
No właśnie, szkoda że jeszcze nie oferują automatycznych skrzyń biegów do Loganów, jako wielki miłośnik tego rozwiązania uważam że sprawdziłby się on w wielkich miastach.
Wypełniajmy te ankiety bo są one później przekazywane w postaci zbiorczych informacji do Renault Polska i samego producenta (nasze uwagi o ile będą się powtarzać mogą wpłynąć na poprawę jakości pewnych elementów np. schowek i dać informacje o oczekiwaniach w zakresie wyposażenia, silników itp).
Odpowiedz prawidłowa na pytanie z ankiety , i chyba jeszcze aktualna Ma podobno być na przełomie 2009/10;
ESP obligatoryjne (wymóg UE) od 2009.
Ano pażiwiom uwidim jak to w Dacii in spe będzie wyglądało. Bom ciekaw bardzo
No właśnie, szkoda że jeszcze nie oferują automatycznych skrzyń biegów do Loganów, jako wielki miłośnik tego rozwiązania uważam że sprawdziłby się on w wielkich miastach.
Jeżeli w R. Sandero ma być taka opcja to zapewne i w Dacii bedzie.
Kol. Małżonka przyjęła tę informację ze zrozumieniem a nawet entuzjazmem
Wysłany: 2007-11-11, 16:06
No wcześniej czy później na pewno będą montowali automaty, bo wydaje mi się że Dacia bedzie produkowała samochody klasą zbliżone do obecnej Skody, a po za tym to ostatnio jest taka tendencja że pomału automatyczne skrzynie wypierają ręczne.
No wcześniej czy później na pewno będą montowali automaty, bo wydaje mi się że Dacia bedzie produkowała samochody klasą zbliżone do obecnej Skody, a po za tym to ostatnio jest taka tendencja że pomału automatyczne skrzynie wypierają ręczne.
http://www.francuskie.pl/...rticle&sid=2533
Łiukasz,
J.W., jeżeli w Sandero będa to w Loganie Phase II (tak go umownie nazwijmy) na pewno bedą. Tyle, że a automatem będa droższe i będą ciut więcej palić. Cóż, cena komfortu.
Zawsze wyznawałem zasadę, że najlepsze automaty są ręczne (cóż, na wojnie nie byłem ale studium wojskowe (1990) też nie przelewki )
Ja czekam na stylistycznie i wyposazeniowo podciągnietego sedana lub...4x4 (cóż, głowa siweje,....,szaleje a w górskie wyprawy lubię ruszyć )
Co do wyposażenia z zakresu bezpieczeństwa, to myślę, że ESP horrendalnie stanieje, jezeli UE uzna je za element obligatoryjny (jęsli już nie uznała). Podobnie było z ABS
Dacia na poziomie Skody? Rozumiem, że Logan Phase I to jest "entry car" ale.... Ktoś nas tutaj nie obraża
Żeby jeszcze, tylko ktoś nie wykombinował, że jak się Loganka w "Starej Europie" dobrze sprzedaje to tutaj też warto by podkrećić śrubę
Wysłany: 2007-11-11, 17:51
Co do poziomu Skody to miałem na myśli jakość i wyposażenie, a nie cenę...
Osobiście jestem zwolennikiem automatów, bo jeżdżę głównie po mieście gdzie ten wynalazek jest nie zastąpiony, ale masz racje co do automatów że więcej palą i są droższe przy zakupie auta, oraz że do bardziej sportowej jazdy nadaje się skrzynia ręczna (no może z wyjątkiem dość awaryjnej DSG produkcji VW), ale jako że preferuję spokojny tryb jazdy (co dziwne w moim przedziale wiekowym ) to wydaje mi się że automat jest najlepszym rozwiązaniem.
Marka: Renault / VW
Model: Captur / Up
Silnik: 1,3 TCe 130KM/60 KM
Rocznik: 2019 / 2014
Wersja: Laureate Pomógł: 12 razy Dołączył: 22 Mar 2009 Posty: 1889 Skąd: lubelskie
Wysłany: 2010-07-15, 18:22 ANKIETA "GFK Polonia" - dla właścicieli Daci.
Otrzymałem ankietę z biura GFK Polonia, dotyczącą mojej nowej Daćki. Dane o tym, że jestem właścicielem nowego Sandero wzięli z bazy danych klientów Renault Polska.
Kilkadziesiąt pytań na 8 stronach. Dotyczyły różnych spraw np: dlaczego Dacia, dlaczego taki typ nadwozia, ocena zadowolenia, ocena przestronności, sprawy związane z zakupem auta itp.
Oczywiście zgodnie z prawdą moje Sandero wychwaliłem, ale wykazałem też braki np: brak funkcji domyknia szyb po wyłączeniu zapłonu, brak czujników wstrząsowych w fabrycznym alarmie.
Co do obsługi w ASO, to nie miałem za dużo do powiedzenia bo jeszcze nie miałem osobiście "przyjemności" rozmawiać z tymi Panami.
Ciekaw jestem ilu forumowiczów też zostało wybranych do tego badania?
normalnie pocztą przychodzą te ankiety, z kopertą zwrotną z jakiegoś instytutu badania opinii czy cośtam
i mają wbite numery więc wiadomo dla kogo.
oczywiście jaki bałwan pisze że są anonimowe, a ja dostaję kolejną z liścikiem że poprzedniej nie wysłałem i cham jestem
zaczynam to odbierać jako nękanie wrednego klienta że auto kupił
Do mnie dzwonili z jakiejś firmy. Naiwnie zgodziłem się na otrzymywanie informacji marketingowych drogą telefoniczną przy odbiorze auta
Telefon dzwoni, odbieram : "Dzień dobry, Ą , Ę , bułkĘ przez bibułkĘ" - normalnie kultura przez wielkie K - "Jak się Panu sprawuje Dacia? Jakie ma Pan odczucia po zakupie?"
Byłem w pracy, więc poprosiłem o telefon kiedy indziej. Mieli zadzwonić w poniedziałek, ale widocznie zapracowani
Powinni zadzwonić do Cav'a z tymi samymi pytaniami
Kupiłem łącznie 3 samochody z Renault Polska (1xRenault 2xDacia) i nigdy nie dostałem listownej ankiety. Jedynie co to po każdej wizycie w ASO dzwoni miła pani z RP i pyta czy wszystko było w porządku - ale ta rozmowa trwa 30 sekund zazwyczaj :)
podobnie u mnie... Duster jest czwartym kolejno zakupionym samochodem z Renault Polska (3x Renault i 1x Dacia) i również poza telefonami o zadowolenie z wykonanej usługi (na który każdorazowo po wykonanej usłudze wyrażam zgodę) żadnych innych ankiet/zapytań, w żadnej postaci nie otrzymuję...
Ja dostałem ankietę po zakupie dustera..wypełniłem odesłałem na ich koszt.Ale ja przysłali mi drugą po zakupie sandero wyrzuciłem do kosza - po prostu nie chciało mi się brnąc przez 10 stron pytań... Niestety - od tego czasu dzwonią co miesiąc z prośbą o wypełnienie ankiety i przysłali już dwie nowe (które również wylądowały w koszu) . u mnie NIE znaczy NIE...
Ja po przeglądzie czy naprawie gwarancyjnej mam zwykle telefon, czasem nawet dwa (moje ASO i Renault Polska). Zawsze po powitaniu mówię, żeby wypełnili wszystko na 5, satysfakcja 100%, 10 punktów na 10 możliwych i kończę w 20 sekund. Jakiś feedback powinien być, czemu nie?
Sprawa jest banalna - jeśli udzieliliście zgody na wykorzystywanie danych w celach marketingowych - korzystają z tego. A zgody można udzielić nawet "niechcący" - ja za każdym razem dostawałem warsztatowe zlecenie z już zaznaczoną zgodą, tylko podpisać. I za każdym razem pan lub pani musieli drukować jeszcze raz. Pamiętajcie, że każdą zgodę można cofnąć poprzez złożenie (najlepiej pisemnie, ewentualnie mailowo) stosownego oświadczenia.
Gość
Wysłany: 2014-08-22, 18:40
Też dostałem ankietę. Miesiąc po zakupie auta. Do dziś jej nie wypełniłem. Po przeglądzie zadzwonili i rozmowa trwała krótko: tak, zadowolony. :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum