Wysłany: 2010-07-16, 22:15 Pytań kilka dotyczących jazdy próbnej
Witam,
mam kilka pytań dotyczących jazdy próbnej u dilera Dacii.
1. Czy trzeba dzwonić wcześniej i się umawiać?
2. Jakie są ewentualne koszty ?
3. Czy jazda próbna może dotyczyć również wzięcia samochodu, np. na weekend?
@fi: Ale to nie jest zwykły pojazd w normalnej sprzedaży, nieprawdaż? d:
No i nie jest to tak do końca opłata za jazdę próbną, bo: "zostanie Ci zwrócona podwójnie jako rabat w przypadku zakupu pojazdu" - czyli to raczej coś w rodzaju... wadium? <;
Ostatnio zmieniony przez laisar 2010-07-17, 09:39, w całości zmieniany 1 raz
nie chce zakładać nowego tematu żeby nie zaśmiecać
interesuje mnie dacia Sandero - byłem w salonie i chciałem się nią przejechać - ale nie mieli takiego modelu
dzwoniłem dzisiaj jeszcze do 2 innych salonów i w nich też nie mają takich pojazdów
czy u was też tak trudno w salonie się przejechać ? czy tylko w mojej okolicy taka bieda (dolnośląskie) ??
Problemu nie powinno chyba być w większych miastach - w mniejszych podobno faktycznie się zdarzają, bo sporo dilerów jest jakoś dziwnie niechętna Dacii...
W Twojej okolicy, to nawet Niemcy chwalą zdaje się Kozubala - może warto sprawdzić?
W końcu auto to nie bułki - warto chyba podjechać nawet gdzieś dalej (choć oczywiście najlepiej przy jakiejś okazji).
dzięki za rade
miałem nadzieję, że mając w okolicy 60 km 4 salony coś się uda załatwić na miejscu
ps. po siedzeniu na forum od 2 dni coraz bardziej nakręcam się na dacie ;)
za miesiąc jak skończę remont popróbuję znowu się przejechać - i jak jak będzie wszystko OK to sobie chyba zamówię ;)
edit
zadzwoniłem do salonu w Bolesławcu - tam właśnie dostali nowy model - 1.4 ale i tak lepsze to niż nic - więc po pracy jadę :D na jazdę testową
Ostatnio zmieniony przez mollu 2010-07-20, 12:27, w całości zmieniany 2 razy
Tylko bez przesady z tym nakręcaniem (; żeby potem nie było zawodu - bo ile to rzeczywiście naprawdę fajne auta, to jednak przede wszystkim w swej zwyczajności, a nie w nie wiadomo jakiej cudowności...
Robiłem jazdę testową w Renault na Puławskiej (W-wa). Wystarczyło że zacząłem wypytywać o parametry i osiągi MCV, propozycja padła od razu. Długość trasy mało powalająca 1,5-2km + testowanie progów zwalniających przy prędkości 50km/h - sugerowanej przez sprzedawcę (ogranicznie do 20 lub 30 -nie pamiętam). Swoją drogą uczulił bym kupujących "nową" Dacię w salonie od ręki i z dużym upustem po takich testach może może być troszkę nie ciekawie
testowanie progów zwalniających przy prędkości 50km/h - sugerowanej przez sprzedawcę (ogranicznie do 20 lub 30 -nie pamiętam). Swoją drogą uczulił bym kupujących "nową" Dacię w salonie od ręki i z dużym upustem po takich testach może może być troszkę nie ciekawie
Jazda przez progi z prędkością większą niż oznaczona na znaku nawet o te 20 km/h nie robi na MCV większego wrażenia. O ile jest to próg, przez który da się przejechać płynnie, bez uderzenia w niego kołami.
Marka: Jeep
Model: Grand Cherokee
Silnik: 4.7 V8
Rocznik: 2004 Pomógł: 26 razy Dołączył: 02 Sie 2010 Posty: 2384 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-08-10, 20:41
Ja wsiadłem do testowej MCV w benzynie po trzech latach jeżdżenia turbodieslem o dwukrotnie większym momencie obrotowym. Jakbyś się decydował, sprawdź, czy sprzęgło nie spalone. ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum