Marka: Citoren
Model: Berlingo
Silnik: 1.6 VTI
Rocznik: 2011
Wersja: [Inna].[nie dotyczy] Pomógł: 35 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Posty: 4272 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-07-26, 22:53
piotrres napisał/a:
Jak wyglądają chlapacze i osłony nadkoli można zobaczyć na powyższych załącznikach.
Na razie mam nakładki z przodu, bo z Wa-wy nie doszła prawa-tył.
Elementy te są bardzo dobrze spasowane i chyba najlepiej współgrają z lakierem w ciemniejszej tonacji.
Wygladaja na dosyc dobrze dopasowane do ksztaltu blotnika/nadkola. Bardzo praktyczna rzecz. Nie myslales o tej listwie ponad progiem na drzwi ? Fajnie pasuje z klasycznym czarnym wykonczeniem progow. Ja w AX mam przez cala dlugosc auta na 1/3 wys od progu taka gumowa listwe szer ok 4-5 cm i grubosci ok 7-8 mm. Jest fabrycznie przyklejona ( juz odlazi ale ax jest z 1992 r ) Gwarantuje nienaruszalnosc lakieru na drzwiach przy parkowaniu.
Nie to jest średnie spalanie. Czujnik parkowania montowany jest na desce rozdzielczej.
Żeby być dokładnym - średnie spalanie od ostatniego resetu licznika. Wyświetlacz komputera wygląda prawie identycznie jak w Clio III z tą różnicą , że w Clio po lewej jest czujnik temperatury a po prawej poziom paliwa, jak widać w Dacii jest odwrotnie, dla urozmaicenia
Ostatnio zmieniony przez sereq 2010-07-27, 20:35, w całości zmieniany 1 raz
Cena z montażem , salon Pietrzak w Świętochłowicach. Cena za jeden komplet 170zł.
dzieki za info. Wczoraj montowalam podlokietnik u pietrzaka, ale w Katowicach i przy okazji zapytalam o chlapacze - koszt 180 zl..., zatem podzwonie i popytam u innych skoro nawet miedzy salonami tego samego dealera ceny sa rozne .
Marka: Była Dacia
Model: Logan
Silnik: . Pomógł: 10 razy Dołączył: 25 Cze 2010 Posty: 819 Skąd: Polska
Wysłany: 2010-07-30, 08:28
Z chlapaczami to jest tak że bardzo często przyczyniają się do gnicia tego miejsca między progiem a drzwiami tam gdzie są montowane nie ma dostępu powietrza, ja w 11 letnim aucie bez chlapaczy nie mam problemu z progami w ogóle - trochę zeszła warstwa czarnej konserwacji przy przednich kołach pod spodem progów ale lakier jest nietknięty. Warto progi od spodu pomalować bitexem w spraju.
Witajcie
Dzisiaj odbyłem dość długą rozmowę z producentem pokrowców do aut i chyba namówiłem do opracowania modelu do naszych Drakulek Dusterów.
W najbliższy czasie ma udać się do dealera w celu pobrania miary i dokładnej wyceny produkcji.
Gość robi pokrowce do innych marek.W ofercie jest już komplet do auta Dacia Logan z różnych materiałów.
Np komplet do Dustera ze skóry ekologicznej może kosztować w granicach 300 - 400zł.
Z innych materiałów będą inne ceny
Witajcie
Dzisiaj odbyłem dość długą rozmowę z producentem pokrowców do aut i chyba namówiłem do opracowania modelu do naszych Drakulek Dusterów.
Witaj. To świetnie, że udało Ci się go namówić. Jeśli pojawią się nowe pokrowce, daj znać, proszę.
misiokg napisał/a:
Np komplet do Dustera ze skóry ekologicznej może kosztować w granicach 300 - 400zł. Z innych materiałów będą inne ceny
Logicznie sprawę ujmując - powinny być niższe...
Dowiadywałem się o cenę pokrowców u dealera - powiedział, że najtańsze kosztują ok. 350 zł... czyli warto poczekać na produkcję rzemieślniczą.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum