Marka: Skoda / VW
Model: Rapid / Up!
Silnik: 1,0 TSI / 1,0 MPI
Rocznik: 2019/2017 Pomógł: 11 razy Dołączył: 24 Maj 2010 Posty: 814 Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-08-04, 21:13 Sandero STEPWAY
Tak na szybko, co dało się zauważyć po 200km:
Autko odebrałem wczoraj :)
Wrażenia jak najbardziej pozytywne. Co mnie najbardziej zaskoczyło - auto o dziwo na żywo prezentuje się o wiele lepiej. Pomimo tego, że to flagowy kolor, to brałem go nieco w ciemno. Zwraca uwagę na ulicach. Można powiedzieć, że praktycznie każdy na nie zwraca uwagę. Dzisiaj miałem 4 pogaduchy z ciekawskimi. Akurat ta wersja z racji usztywnionego zawieszenia świetnie się prowadzi, chociaż trochę mniej komfortowo niż auto testowe, którym jeździłem. Trochę jak dla mnie dziwnie jest może zestopniowana skrzynia biegów. Na początku wychodziło na niezłego muła. Ale na 3 biegu od 3500 obr auto dostaje niesamowitego kopa i świetnie ciągnie od 60 do blisko 120 km/h. Technika wyprzedzania z Poldka z redukcją do 3 świetnie się nada Dzięki dużym kołom bez problemu można się brać za krawężnik wysokości 20cm 8) Dzisiaj też żona mnie namówiła do pojeżdżenia po lesie i przeprawa przez wielką kałużę nie zakończyła się wodowaniem :P Ale samochód wygląda, jakby wrócił z rajdu paryż dakar Z rzeczy, które mnie nieco denerwują, to schowek - nawet do zamknięcia trzeba nacisnąć przycisk :P Jest też miejsce pod lewą stopę, ale nie przykryte ani plastikiem ani gumą, tylko wykładziną. Szybko się pewnie powyciera Co do spalania się nie wypowiem. Jak narazie zrobiłem 200km po mieście. Trudno ocenić, gdyż zegary są cyfrowe oprócz prędkościomierza i obrotomierza. Klimatyzacja się spisuje :) Stanie w korkach od razu zrobiło się mniej stresujące. Do auta dostałem poprzeczki na relingi, ale jutro muszę zdjąć, bo szumią powyżej 90 km/h. Do przyzwyczajenia też jest włącznik klaksonu, który jest we włączniku kierunkowskazów. To narazie na szybko na tyle :wink:
_________________ Było Sandero Stepway 1,6MPI + LPG 2010 i Logan MCV 1,6MPI + LPG 2012
Rocznik: 2019/2017 Pomógł: 11 razy Dołączył: 24 Maj 2010 Posty: 814 Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-08-04, 21:20
Ciekawą przygodę miałem z podkładkami pod tablice. Przy odbiorze dokumentów zaznaczyłem, że przywiozę swoje, chyba, że mi dadzą coś za reklamowanie ich salonu :P
Jak przyjechałem z tablicami to sam kierownik przyszedł zobaczyć, co to za podkładki. No to jak nie reklama na podkładce, to mi nalepili na tylną szybę na szybko
_________________ Było Sandero Stepway 1,6MPI + LPG 2010 i Logan MCV 1,6MPI + LPG 2012
Wysłany: 2010-08-04, 21:26
AndrzejW, tak raz dla sprawdzenia tylko
Pozatym dzisiaj założyłem matę do bagażnika, odebrałem Unidena 520 i ML'kę 145 :)
I mam jedno pytanie - czy w zapasowym kluczyku macie pilot do centralnego zamka Bo ja mam tylko w jednym.
Dzisiaj też zainteresowałem się o nalepkę UMWELTZONE. Pewnie koło poniedziałku dostanę
Wczoraj za to wykupiłem pełen pakiet ubezpieczenia.
W dniu dzisiejszym odbyłem też pierwszą jazdę w terenie - sztuk 2 Raz sobie skróciłem przez plac budowy, bo kawałek przed miejscem docelowym mi drogę zamknęli i musiałbym z 3 km objechać
Marka: Citoren
Model: Berlingo
Silnik: 1.6 VTI
Rocznik: 2011
Wersja: [Inna].[nie dotyczy] Pomógł: 35 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Posty: 4270 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-08-04, 22:32 Re: Sandero STEPWAY
matucha napisał/a:
Tak na szybko, co dało się zauważyć po 200km:
Autko odebrałem wczoraj :)
Wrażenia jak najbardziej pozytywne. Co mnie najbardziej zaskoczyło - auto o dziwo na żywo prezentuje się o wiele lepiej. Pomimo tego, że to flagowy kolor, to brałem go nieco w ciemno. Zwraca uwagę na ulicach. Można powiedzieć, że praktycznie każdy na nie zwraca uwagę. Dzisiaj miałem 4 pogaduchy z ciekawskimi. Akurat ta wersja z racji usztywnionego zawieszenia świetnie się prowadzi, chociaż trochę mniej komfortowo niż auto testowe, którym jeździłem. :
Gratulacje. Dzis wiekszosc chwali sie dusterami, a jego protoplasta stepway jest jakby pomijany ;-( Jaki kolor masz? Czerowono marchewkowy ? Stepway ma na 100% sztywniejsze zwieszenie? Mniej buja? Jak jechalem na testowej jezdzie tez odnioslem wrazenie ze jest taki sprezysty a nie miekki.
Wysłany: 2010-08-05, 06:53
mekintosz, buja mniej. Dostałem informację w salonie już przy zakupie, że auto jest sztywniejsze. Myślę, że to odczucie powiększa jeszcze fakt, że auto ma jednak inny rozmiar opon - mniejszy profil, więc sama opona też pewnie mniej pracuje. Kolor mam czerwień ognistą, czyli kolor z ulotki o Stepway'u.
I jak dla mnie z srebrnymi wstawkami wnętrze jest dużo przyjemniejsze.
Ostatnio zmieniony przez matucha 2010-08-05, 06:57, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Dacia
Model: Sandero Stepway
Silnik: 1.6 MPI Pomogła: 1 raz Dołączyła: 23 Mar 2010 Posty: 14 Skąd: Łódzkie
Wysłany: 2010-08-05, 11:33
Witam, widzę że kolega kupił z gazem zakładanym w serwisie czy też gdzieś...
Pozdrawiam i życzę szerokiej drogi. Mój spisuje się świetnie.
Podczas przejazdu przez Poznań w strone Piły widziałem 4 Sandero.
Ostatnio zmieniony przez MARAKAM 2010-08-05, 11:34, w całości zmieniany 1 raz
Mam pytanie odnośnie Dacia sandero stepway – czy macie w swoich komputer i czy macie oświetlenie schowka?
Pytam bo nie mam a zdaje mi się, że być powinno - jeżeli napiszecie mi że macie to odrazu poproszę o podpowiedzi jak w tej sytuacji sięzachować - jechać do salonu i co? W końcu auto już odebrane.
Marka: Renault / VW
Model: Captur / Up
Silnik: 1,3 TCe 130KM/60 KM
Rocznik: 2019 / 2014
Wersja: Laureate Pomógł: 12 razy Dołączył: 22 Mar 2009 Posty: 1889 Skąd: lubelskie
Wysłany: 2010-08-08, 14:26
Co oświetlenia schowka to działa ono przy włączonym zapłonie i włączonych światłach. Sam to przerabiałem po odbiorze - myślałem, że oświetlenie jest uszkodzone. Pomógł wtedy ktoś z forum.
Marka: Dacia, Fiat
Model: Sandero, Tipo
Silnik: 1.4 MPI, 1.4 16V
Rocznik: 2008, 2016
Wersja: Laureate 5 os. Pomógł: 66 razy Dołączył: 10 Sie 2008 Posty: 3233 Skąd: Łódź
Wysłany: 2010-08-08, 15:12
W stepway-u nie ma komputera pokładowego, jak również nie ma oświetlenia schowka.
Krakry ty masz Laureate - a w nim wszystko jest, a w stepway zamiast lampki schowka jest po prostu dziura.
Ostatnio zmieniony przez jackthenight 2010-08-08, 15:13, w całości zmieniany 1 raz
W stepway-u nie ma komputera pokładowego, jak również nie ma oświetlenia schowka.
Krakry ty masz Laureate - a w nim wszystko jest, a w stepway zamiast lampki schowka jest po prostu dziura.
A to wszystko jasne - dzięki za odpowiedź (właśnie sprawdziłem, że u mnie także jest dziura zamiast lampki - a dochodzą tam może jakieś przewody co by się podpiąć?).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum