Witam wszystkich serdecznie na forum. Wczoraj zamówiony został w Gdansku kolejny Duster.
dCi 110 4x4 w wersji laureate. Kolor Brąz Cajou , pakiet look, oraz osłony nadkoli plastikowe.
Zdunek przewiduje odbiór na grudzień roku 2010, nieoficjalnie mówi sięj o listopadzie:)
Pozdrawiam
_________________ Duster u szczęśliwego nowego nabywcy :)
Zdunek przewiduje odbiór na grudzień roku 2010, nieoficjalnie mówi sięj o listopadzie:)
Witaj!
Ja też coraz bardziej przybliżam do kupna, a w salonie podali mi bardziej odległe terminy (benzyna listopad-grudzień, diesel już po nowym roku). w sumie będzie czas na sprzedaż obecnego autka:) a że terminy zimowe to chyba poczekam z zamówieniem na koniec roku może coś się wyjaśni z ESP we wszystkich wersjach silnika. W każdym razie gratuluję zakupu i oby Ci czas szybko leciał:)
Marka: RENAULT
Model: GRAND SCENIC
Silnik: 1,9 dCI 130KM
Rocznik: 2007
Wysłany: 2010-08-17, 20:47
esdziewiaty napisał/a:
Euro5 dzięki FAPowi , którego zwolennikiem nie jestem, no ale zobaczymy:)
JEŚLI CHODZI O FAP TO JA W SCENIC-U MAM 1,9Dci Z fap I POWIEM SZCZERZE JAK NARAZIE BEZ PROBLEMÓW A JEŻDZE 80% PO MIEŚCIE. OD CZASU DO CZASU NA PRZELOCIE ZAUWAŻAM MINIMALNIE WIĘKSZE SPALANIE W CELU WYPALENIA W FAPI-E
Euro5 dzięki FAPowi , którego zwolennikiem nie jestem, no ale zobaczymy:)
JEŚLI CHODZI O FAP TO JA W SCENIC-U MAM 1,9Dci Z fap I POWIEM SZCZERZE JAK NARAZIE BEZ PROBLEMÓW A JEŻDZE 80% PO MIEŚCIE. OD CZASU DO CZASU NA PRZELOCIE ZAUWAŻAM MINIMALNIE WIĘKSZE SPALANIE W CELU WYPALENIA W FAPI-E
Pan z serwisu opowiadał coś o dodatkowym wtryskiwaczu paliwa do filtra ,, który eliminuje ponoć nieprzyjemne okoliczności wypalania filtra w innych samochodach z FAPem. Zamiast podawać dodatkowe ilości paliwa do cylindrów , podaje już za nimi bezpośrednio do filtra. O ile to prawda , to dobrze, bo nie mamy ryzyka rozcieńczenia oleju niespalonym paliwem. Wielu już miało takie przygody , nieciekawe przygody:)
Marka: Dacia
Model: Duster 4X2
Silnik: 1,5 dCI 110 KM
Rocznik: 2011
Wersja: Laureate Pomógł: 7 razy Dołączył: 01 Mar 2009 Posty: 846 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-08-18, 19:32
Może i dopracowali ale lepiej trzymać rękę na pulsie. Za dużo o tym się różnie pisze i mówi więc lepiej mieć jakieś koło "ratunkowe".
Z resztą od stycznia wszystkie Dacie będą miały FAPy więc zobaczymy z praktyki czy przyszli użytkownicy nie będą się na to "ustrojstwo" skarżyć.
Ufam , że to dopracowano , ale gdzieś we mnie siedzi coś, co podpowiada , że to nie jest dobre rozwiązanie taki filtr. Diesel może dla mnie odrobinkę kopcić, zupełnie mi to nie wadzi.:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum