Witam wszystkich klubowiczów DD.Od trzech miesięcy jeżdżę Dusterem 1,5 DCI 85 KM 4x2 przejechałem 5000 km. wersja laurete plus pakiet stylistyczny-alufelgi nakładki w kolorze srebrnym plus radio plus lakier metalik brąz co dało cirka 59 700 PLN.Dokupiłem jeszcze dywaniki gumowe i wkład do bagażnika[300 zł-czemu taki drogi].Cieszę się że Was znalazłem zawsze można porozmawiać o sprawach które nas interesują.Swoje wrażenia z użytkowania opiszę przy innej okazji.
Welcome and hi, new Dustaer
No to widzę że kolegi Duster wypasiony - taki by mi odpowiadał - no, ale to ponad 13 koła więcej od mojego Sandero.
Jeszcze raz witaj na forum.
Było to tak.Rozglądałem się za używanymi X Treil Ravka Honda CRV itp.Mialem na to ok 60 tyś.Przejeżdżałem obok dilera Renaulta i zobaczyłem na wystawie Dustera a trochę o nich czytałem ale był we mnie grzech pychy i nie traktowałem Daci poważnie.Po obejrzeniu na żywo i jeżdzie próbnej wybrałem 3 lata gwarancji lub 100000km i mam DD i jestem zadowolony.
Dokupiłem jeszcze dywaniki gumowe i wkład do bagażnika[300 zł-czemu taki drogi].
Ja zrezygnowałem z maty do bagażnika właśnie z powodu wysokiej ceny. Myślałem, żeby dokupić później jakiś uniwersalny wkład pasujący rozmiarami. Ale popatrz na Allegro - oferowane są już różne maty dedykowane do DD w cenie ok. 100 zł.
Witaj!
Napisz o sowich odczuciach jazdy z prędkościami powyżej 100km/h. Równieź czekam na podobne auto (bez alufelg i pakietu look) i ciekawi mnie czy da sie nim jezdzic ciut szybciej... I napisz prosze o spalaniu...
Witaj!
Napisz o sowich odczuciach jazdy z prędkościami powyżej 100km/h. Równieź czekam na podobne auto (bez alufelg i pakietu look) i ciekawi mnie czy da sie nim jezdzic ciut szybciej... I napisz prosze o spalaniu...
Przede wszystkim dziękuję WSZYSTKIM za przemiłe przywitanie jestem mile zaskoczony fantastyczną atmosferą i życzliwością KLUBOWICZÓW,a to zobowiązuje. Tyle wazeliny,ale była szczera. Do rzeczy.Dosyć szeroko opisałem dzisiaj o zużyciu paliwa Koledze DaSTI w naszych samochodach w wątku nasze samochody Duster 1,5 cdi 85.KM na 4 stronie. Jeżdzi się nim bardzo przyjemnie,,,,ale ma określone założenia techniczne.jest wysoki i wysoko zawieszony jest lekki-1180 kg.układ kierowniczy niezbyt precyzyjny silnik o malej pojemności i małej mocy jak na obecne SUVy TO NIE JEST AUTO SPORTOWE.Jak odpisał mi jeden z kolegów zwiększając szybkość ze 100 na 110 km/h opór zwiększa się o 30%,w związku z tym wyprzedzając,po odpowiednim rozpędzeniu z szybkością 130 140km/h - robi to bardzo lekko, trzeba być świadomym jego założeniom technicznym.Jazda 140/h daje dużo frajdy,ale kosztem jest zużycie na poziomie 7l/100km.Najcichszy jest przy 100 ale przy 140 nie jest wcale żle.Pozdrawiam
Witaj!
Ale jestem nie kumaty to z braku doświadczenia forumowego przecież możesz kliknąć na mój profil i tam kliknąć na wszystkie moje posty i poznasz moje odczucia związane z Dusterem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum