A swoją drogą, czy ktoś z Was może orientuje się, czy nieprawidłowe wskazania prędkościomierza kwalifikują się do naprawy gwarancyjnej w ASO ? Czy też może przeginanie o 10 kmh w górę jest "w granicach błędu" ?
Marka: Chevy
Model: Aveo
Silnik: 1.2
Rocznik: 2009 Pomógł: 31 razy Dołączył: 15 Mar 2009 Posty: 2944 Skąd: Śląsk
Wysłany: 2010-09-26, 20:22
Kiedyś czytałem że dopuszczalny błąd pomiary przy prędkościach powyżej 100km/h wynosi w granicach 6-7%, więc zależy przy jakiej prędkości Ci zawyża o te 10km/h. Dla pocieszenia podam że seicento 1.1 przy licznikowych 140km/h de facto jedzie 124km/h (przynajmniej wg wideo-radaru)
A swoją drogą, czy ktoś z Was może orientuje się, czy nieprawidłowe wskazania prędkościomierza kwalifikują się do naprawy gwarancyjnej w ASO ? Czy też może przeginanie o 10 kmh w górę jest "w granicach błędu" ?
Z tego co zauważyłem to wszystkie pojazdy którymi miałem okazję się wozić zawyżają o 5 do 10km/h. Również z tego co kiedyś zasłyszałem jest to dopuszczalne, tak samo jak również wszelkie urządzenia pomiarowo kontrolne (suszarki) mają podobny błąd z tym, że w drugą stronę.
Ostatnio zmieniony przez qubacen 2010-09-26, 20:24, w całości zmieniany 2 razy
ja mge powiedziec ze do tej predkosci bujal sie dosc dlugo :) i z gorki :) ale prowadzilo sie dosc dobrze wiatru nied bylo :) mysle ze przy 4 os bylby stabilniejszy , niestety MCV ma duza bude i jest lekki
_________________ Przede wszystkim przestronnosc w aucie co dajeLodgy i MCV w dobrej cenie ;)
Stan licznika 115,000 i koniec
Lodgy 120000km i rośnie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum