Witam forumowiczów..czytam "Was"od kilku miesięcy..brrrrr..jeszcze nie mogę się przekonać do marki ..w związku z tym,że w listopadzie(o ile znowu terminu nie przesuną) dojedzie do mnie(no i do małżonki,już marudzi że piszę w liczbie pojedyńczej ) duster to czas się ujawnić..jeszcze raz witam i pozdr..
witam..termin przesuneli minimalnie..duster miał być coś około 43 tygodnia,a teraz 47 lub 48 tydzień..facet tłumaczył,że zmieniają w papierach koniki z 85 na 90 i tyle im to zajmie..zobaczymy co,jak i dlaczego jak furka przyjedzie..
hello..w związku z tym,że od tygodnia ujezdzam dastera(na razie jako auto zastępcze,o moim jakoś jeszcze ani widu,ani słychu) kilka zdań o aucie.. 1.5 dci85..spalanie 5l z małym haczykiem..zawieszenie rewelacja,jak już ktoś na forum pisał-dziury i krawężniki prawie niezauważalne..te 85 koników w silniku wystarczające,daćka daje radę..prześwit całkiem przyjemny,drogi polne tudzież inne głębokie koleiny pokonuje bezproblemowo..i kilka minusów(a w zasadzie minusików)..-i tu nic nowego nie napiszę,potwierdzam tylko wcześniejsze spostrzeżenia użytkowników dastiego-wycieraczki zbyt krótkie..następne-po jezdzie delikatnie błotnistą dróżką-po otwarciu drzwi błoto zalega na progu..i koniecznie trzeba dastera zaopatrzyć w chlapacze..błoto jest na całym aucie,łącznie z dachem ogólnie autko na 5 z małym minusikiem..no a jeśli chodzi o mojego zamówionego dastera to już cierpliwość mi się kończy..daję sobie czas do końca listopada..i wysyłam do "renówki" małżonkę..bbrrrrrrr..nie chciałbym być w skórze dilera tłumaczącego mojej żonce( )co,jak i dlaczego daćki jeszcze nie ma..będzie się działo..tyle w skrócie..pozdr.
Ach to czekanie. Też czekam na Dusterka. Może na Boże Narodzenie będzie. Czekaam właśnie na wersję 85 KM. Bałem się że to najsłabsza wersja i niee będzie ciekawie jeździć, ale mnie kolega trochę podniósł na duchu. większość kolegów naforum opisuje wersje 110 KM/ON lub Pb. Życzę szybkiego odbioru i czekam na opis wrażeń. Pozdrawiam.
Z małżowiną testowaliśmy 85tkę na jeździe próbnej. Ogółem pierwsze wrażenie to było takie, że jest mocniejszy i zrywniejszy od obecnej Nubiry 110. Ale wszyscy powtarzają, że konie nie istotne, tu się liczy moment obrotowy. I dlatego DD daje radę i ładnie się zbiera.
Witajcie wszyscy.Na jaździe próbnej Dasterem jeździłem wersją 85KM .Jechało nas trzy osoby dorosłe i dwoje dzieci(15-to letnia córka i 3-latek).W sumie około 300kg i DD poczynał sobie całkiem nieźle .Wydaje mi się że jest to też po częśći zasługa wagi auta (ok.1200 kg).
Super, dięki za opinie. Miałem pietra, że słaby motor będzie, zawalidroga, ale to jedyny diesel bez filtra. Dlatego zdecydowałem się na ten model. Nie miałem okazji jechac tym autem, ale już bedzie mi się lżej spało po przeczytaniu Waszych opini. Jeszcze raz dziękuję za informaację.
Witaj.
Skoro wspomniałeś wcześniej, że opóźnia się dostawa Dustera bo będzie miał 90KM zamiast 85KM to oznacza, że będzie i FAP.
Apropos mocy to ja wybrałem 110KM. Po jeździe próbnej 85KM mi nie wystarczyło, osiągi podobne do obecnie posiadanej Astry 1,6 85KM. Chciałem mieć trochę żwawszy samochód. Ale 85KM też daje radę;)
pozdrawiam
witam..FAP-u ma nie być,przynajmniej tak mnie zapewniał diler w rozmowie telefonicznej(pytałem o to dokładnie kilka razy)..dojedzie daster to zobaczymy..pozdr.
..śniegu po kostki..dasterek na orginalnych kapciach na których przyjechał z fabryki(michelinki) nie daje rady na śniegu..po wciśnięciu hamulca jedzie..jedzie..i jechał by tak jeszcze długo,gdyby nie krawężnik (z krawężnikiem to oczywiście żart)..zaczynam się rozglądać za zimówkami,jak dojedzie mój daster od razu zmiana obuwia..abs działa bez zastrzeżeń..i tyle z krótkiego zimowego testu..pozdr..a "na mieście" widać,że niektórzy mają gdzieś zimowe opony..właśnie przed chwilą czekaliśmy w kilka aut,aż facet skończy bączki kręcić na lekkim podjezdzie do skrzyżowania..
Marka: Dacia / Renault
Model: Duster / Captur
Silnik: 1.0Eco-G / 1.2tce
Rocznik: 2021 / 2014 Pomógł: 12 razy Dołączył: 10 Mar 2010 Posty: 1363 Skąd: Kępno
Wysłany: 2010-11-29, 14:52
Witaj !! Przyznam że jestem ciekaw czy dealer ma miał rację w zapewnieniach że nie będzie FAP. Jak do tej pory nigdzie nie było takie wersji 1.5dci; albo jest 85km bez FAP, albo 1.5Dci 90KM z FAP. Ta wersja z FAP ma o ile wiem także turbinę ze zmienną geometrią, do tego niższy stopiń sprężania - więc powinna łądniej wchodzić na obroty i pracować jeszcze bardziej kulturalnie niż wersja 85konna
witam..właśnie wróciłem z salonu(byłem z zapytaniem o mojego DD,podobno dadzą radę złożyć go w tym roku )..pytałem też powtórnie o ilość koników..-ma mieć 90 koni i być bez-FAPowy..pozdr.
witam szanowne grono..nieubłaganie nadszedł grudzień..i tym samym zostanę chyba rekordzistą forum w oczekiwaniu na daćkę ..ma przyjechać pod koniec następnego tygodnia..przedwczoraj były rozmowy z dilerem o gratisach,jest kilka propozycji(ale co i jak to kliknę po niedzieli jak wszystko będzie na papierze)..pozdr.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum