No i wreszcie stało się. Duster trafił wreszcie do mnie. Dokładnie miało to miejsce 28.09.2010. Póki co jestem bardzo zadowolony i już zapomniałem o jakiś małych zgrzytach, które pojawiły się w momencie, kiedy autko przyjechało do Szczecina. Na szczęście wszystko udało się załatwić i teraz jest OK.
Do chwili obecnej pokonałem Dusterem zaledwie 910 km. Jeszcze 90 i skończy się okres kiedy muszę się pilnować i ciągle zerkać na obrotomierz Jak do tej pory jestem bardzo zadowolony i przekonany, że dokonałem słusznego wyboru.
Jedyny problem to to, że już po 3 dniach, ktoś przerysował mi tylny zderzak Mam nadzieję, że to pierwszy i ostatni raz
Gratuluję Tommy pieknego auta. Ja mam termin odbioru na stycze ń 2011. Myślę że się może gdzieś na Szczecinie spotkamy przy mijance. Zycze bezstresowej eksploatacji i szerokich dróg.
Przy dieslu jest 1500 km nie przekraczać 2500 obrotów a przy benzynie 1000 km i 3500 obrotów. Parametry użytkowe osiągnie po 3500km przebiegu a przy dieslu 6000 km.
Przez pierwszy miesiąc przejechałem Dusterem 4200 km.
Cały czas jestem bardzo zadowolony. Wszystko jest tak jak się spodziewałem. Autko spisuje się rewelacyjnie. Spalanie niestety pod moją nogą nie jest najniższe, ale tego też się spodziewałem. Najniższe średnie to 7,5/100km, ale całość w trasie przy spokojnej (jak na mnie jeździe). Dodatkowo raz pokusiłem się o policzenie średniego spalania i wyszło mi, że komputer zawyża. Pokazywał 8,6l/100 a mi wyszło 8,0/100. Różnica niezbyt duża, ale zawsze.
Dodatkowo dziś wyposażyłem Dusterka w obuwie zimowe. Dostał opony BF Goodrich Winter Slalom KSI. Mam nadzieję, że będę się dobrze sprawować.
Jeżeli ktoś ma jakieś doświadczenia z oponami tej marki to chętnie wysłucham.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum