Pytałem wczoraj w ASO o nadkola do Daci Logan MCV, powiedziano mi ( i pokazano w systemie) że na przód Dacia ma, na tył to jest tylko taka nakładka z tyłu nadkola, natomiast pełnego nadkola na tyl nie ma. Wydarzył sie natomiast cud, bo wpuszczono mnie na halę ( NAWROT Długołęka) i tam mechanik powiedział, że da się dopasować nadkola z REZAW-PLAST - tzw uniwersalne, tyle że dużo pieprzenia się jest w docinaniu, więc policzą robociznę na maxa
Szkoda lepiej żeby nadkola były zakryte , kamienie mogą obić lakier.
Może za jakiś czas kiedy dacia będzie bardziej popularna jakiś prywaciasz zacznie je produkować.
A tak na marginesie dziś jeden gośc na parkingu podszedł i mówi : pokarz pan to auto , zainteresował się i dalej mówi ale rumuni zrobili postępy. A poza tym obserwuje duże zainteresowanie sąsiadów moim nowym wozem , ludzie robią wielkie oczy po prostu nie znają nowych modeli daci , krótko mówiąc są zaskoczeni.
A ja jestem dumny bo nikt w promieniu kilkudziesięciu kilometrów nie posiada sandero !
To jedyne TAAAkie autko w okolicy.
ps. sorki za to wywieszone pranie , ale pani żonka nie czuje tematu
P1010174.JPG
Plik ściągnięto 478 raz(y) 247,96 KB
Ostatnio zmieniony przez Jarosław P 2009-11-06, 19:26, w całości zmieniany 2 razy
Marka: Dacia
Model: Duster 4X2
Silnik: 1,5 dCI 110 KM
Rocznik: 2011
Wersja: Laureate Pomógł: 7 razy Dołączył: 01 Mar 2009 Posty: 846 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-11-07, 22:13
Jarosław P napisał/a:
A poza tym obserwuje duże zainteresowanie sąsiadów moim nowym wozem , ludzie robią wielkie oczy po prostu nie znają nowych modeli daci , krótko mówiąc są zaskoczeni.
A ja jestem dumny bo nikt w promieniu kilkudziesięciu kilometrów nie posiada sandero !
To jedyne TAAAkie autko w okolicy.
No właśnie szkoda wydawać kasę na Ferrari, żeby mieć jedyne auto w okolicy
Marka: Skoda
Model: Octavia Tour II
Silnik: 1,4 16V
Rocznik: 2010 Pomógł: 3 razy Dołączył: 17 Cze 2010 Posty: 399 Skąd: Tarnobrzeg
Wysłany: 2010-09-12, 16:55 Nadkola w Stepway'u
Niedawno wróciłem ze spaceru na którym miałem okazje spotkać i pooglądać Sandero - wersja Access kolor czerwony metalik. Do tej pory widywałem tylko ciemne kolory.
Co mi się rzuciło w oczy - brak nadkoli plastikowych i ze względu na duży prześwit czerwona blacha świeci po oczach. Na forum wyszukałem, że niby do Sandero nie ma nadkoli - ale mam pytanie do użytkowników Stepway'a szczególnie czerwonego i srebrnego - jak wygląda sprawa nadkoli - bo jeśli ich nie ma to z powodu jeszcze wyższego prześwitu widać to będzie jeszcze bardzie - chyba, że sie myle i jest inaczej rozwiązane niż w Accessie -
Dzięki za pomoc
Ostatnio zmieniony przez marektbg 2010-09-12, 18:40, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Skoda
Model: Octavia Tour II
Silnik: 1,4 16V
Rocznik: 2010 Pomógł: 3 razy Dołączył: 17 Cze 2010 Posty: 399 Skąd: Tarnobrzeg
Wysłany: 2010-09-13, 13:18
Powiem, że strasznie waliło po oczach - ten czerwony lakier w tych nadkolach - parę Sandero już widziałem - ale Accessa pierwszy raz - i jakoś aż tak to się o oczy nie rzucało.
_________________ Teoria nie zrobi z nikogo praktyka :)
Marka: Citoren
Model: Berlingo
Silnik: 1.6 VTI
Rocznik: 2011
Wersja: [Inna].[nie dotyczy] Pomógł: 35 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Posty: 4270 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-11-16, 16:40
Szkoda, powinny byc. Taka polityka oszczednosci w samochodzie low cost. Moze jak ktos wspomnial kiedys jakis producent niezalezny je wyprodukuje. Ja bym z checia kupilm takie plastikowe nakladaki na nadkola jak w dusterze - dedykowane do sandero. Takie zwykle czarne antyobiciowe. Te ze stepwaya slyszalem, ze nie pasuja.
"W samochodzie testowym wymalowano Speedlinerem ok. 4,5m2 ,przy grubości powłok 2,5-3mm ... Koszt materiałów i robocizny można oszacować na ok. 1500zł. netto..."
Magazyn "Off-Road PL 4x4" nr10/2010
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum