Pod tym linkiem garstka informacji o zmodyfikowanej, ruskiej wersji Dustera.
Głównymi zmianami to automatyczna czterostopniowa skrzynia biegów i silnik 2.0 l 16V o mocy 140 KM (103 kW). W informacji nie jest powiedziane że Duster będzie pod znaczkiem Renault... W wakacje widziałem Logankę na wschodnich blachach i na klapie, grilu i kierownicy miała wycięty romb Renault...
Cytat:
Ten samochód robi furorę, ale producent nie spoczywa na laurach i już go modernizuje z myślą o konkretnych odbiorcach
Po wersji europejskiej przygotowano też rosyjską, która ma kilka nowych elementów. Jednym z nich jest czterostopniowa przekładnia automatyczna, która oferowana będzie wraz z czterocylindrowym silnikiem benzynowym o pojemności skokowej 2.0 l 16V o mocy 140 KM (103 kW).
Także w miejsce europejskich wersji silnika 1.6 16V o mocy 105 KM (77 kW), Rosjanie będą mieli do wyboru 90 KM (66 kW) lub 102 KM (75 kW). Natomiast jedyną jednostką wysokoprężną będzie 1.5 dCi o mocy 109 KM (80 kW). Zmodyfikowany został także dyferencjał napędu czterech kół.
Wewnątrz rosyjska wersja otrzymała elementy imitujące aluminium, inne są panele radia i klimatyzacji oraz wewnętrzne elementy drzwi z przyciskami elektrycznego sterowania szybami. Wszystkie wersja mają standardowo zamontowany pakiet terenowy. Ze względu na potrzebę ominięcia barier celno-podatkowych Dacia Duster przeznaczona na rynek rosyjski montowana jest w zakładzie pod Moskwą.
Ten projekt wygląda bardzo interesująco. Ciekawe kiedy pojawią się pierwsze zdjęcia/wizualizacje. Mi osobiście środkowa konsola w Dusterze podoba się "mało" (żeby nie powiedzieć wcale). Ale jak się nie ma co się lubi to się lubi (będzie lubieć) co się ma .
Ciekaw też jestem jak będzie wyglądała wersja Duster II.
Marka: Citoren
Model: Berlingo
Silnik: 1.6 VTI
Rocznik: 2011
Wersja: [Inna].[nie dotyczy] Pomógł: 35 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Posty: 4273 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-11-17, 17:03
Ta deska wyglada w centralnej czesci po prostu nowoczesnie, wspolczesnie. Odrzucono troszke tracacy myszka pomysl z wielkimi przelacznikami i niezbyt wygodnymi pokretlami do sterowania temperatura. Trzymam kciuki za wersje finalna i tez czekam na wizualizacje.
Tia - pewnie tak lub podobnie bedzie wygladal europejski Duster po modernizacji w 2012'tym - no ale takie zycie - mozna w nieskonczonosc czekac i co chwile bedzie cos nowszego za rok albo dwa :)
Dla mnie najciekawiej natomiast brzmi to, ze tylny dyferencjal bedzie o ograniczonym tarciu - napewno poprawi to wlasciwosci terenowe chociaz mam nadzieje, ze mi ASR wystarczy i zadziala podobnie gdy bedzie trzeba - a w sumie moze bedzie sie dalo kupic taki dyferencjal i zamontowac do normalnego dusterka? :)
Marka: Citoren
Model: Berlingo
Silnik: 1.6 VTI
Rocznik: 2011
Wersja: [Inna].[nie dotyczy] Pomógł: 35 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Posty: 4273 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-11-19, 20:15
To "okienko" na gorze na srodku, tuz pod szyba oraz szpara na srodku nowej deski sugeruja zabudowane audio z wyswietlaczem jak w Clio... poczekamy, zobaczymy ...
konsola.jpg Clio - radio
Plik ściągnięto 482 raz(y) 127 KB
Ostatnio zmieniony przez mekintosz 2010-11-19, 20:15, w całości zmieniany 2 razy
eee tam przecież jest na rysunku radio wielkością 2 DINowych z wyświetlaczem w radiu, klima raczej pojawi się automatyczna taka jak w scenicuI lub meganeIII , te miejsce co mówisz może być na wyświetlacz gps tomtom carimat, wyświetlacz do radia(wersji uboższej) lub zamykany schowek lub zwykły okryty schowek taki jaki jest w clio bez radia.
_________________ Jestem handlowcem w salonie Carrara w Lublinie. Szukasz oferty na Nową Dacie? Pisz PW lub na e-mail
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum