w przyszłym tygodniu w rodzinie zagości drugi Duster,
pierwszy przybył w sierpniu tego roku w wersji Laureate 1,5 dCi 85KM,
po przejechaniu się nim, postanowiłem sprzedać Toyotę Avensis Wagon D4D T25 2004r.
i zamówić Dacie Duster, bowiem takie pozytywne wrażenie zrobiło na mnie to auto.
zamówiona wersja to Laureate 1,5 dCi 110KM 4x4, ESP,
W załączeniu zdjęcie pierwszego Duster'a, a drugi będzie w takim samym kolorze.
Ps. Dołączam też zdjęcia osłony krawędzi bagażnika własnej roboty, jest to samoprzylepny materiał tapicerski. Zdjęcia z Dustera 1, jak już odbiorę swoje auto- zrobię tak samo.
pozdrawiam wszystkich.
Capano
IMG00092-20101002-1449.jpg
Plik ściągnięto 286 raz(y) 228,78 KB
IMG00087-20101002-1448.jpg
Plik ściągnięto 236 raz(y) 216,86 KB
IMG00085-20101002-1447.jpg
Plik ściągnięto 201 raz(y) 191,62 KB
IMG00086-20101002-1448.jpg
Plik ściągnięto 199 raz(y) 196,06 KB
IMG00084-20101002-1447.jpg
Plik ściągnięto 187 raz(y) 173,98 KB
IMAG0029.jpg Duster 1
Plik ściągnięto 309 raz(y) 58,16 KB
Ostatnio zmieniony przez Capano 2010-12-04, 14:47, w całości zmieniany 1 raz
b dobry wybor gdzyby nie to ze duster ma b.maly bagaznik juz bym go mial w tej samej wersji co zamowiles ale moja mcv jest w tej kwestji niezastapiona :) chyba ze wprowadza cos wiekszego ;) albo zmienie fach- prace na inna :)
_________________ Przede wszystkim przestronnosc w aucie co dajeLodgy i MCV w dobrej cenie ;)
Stan licznika 115,000 i koniec
Lodgy 120000km i rośnie
Marka: Dacia / Renault
Model: Duster / Captur
Silnik: 1.0Eco-G / 1.2tce
Rocznik: 2021 / 2014 Pomógł: 11 razy Dołączył: 10 Mar 2010 Posty: 1346 Skąd: Kępno
Wysłany: 2010-12-03, 17:59
Ja przesiadłem się z Laguny2 na Berlingo i dobrze mi się jeździ. Teraz przesiądę się pewnie na dustera 4x4. Kwestai priorytetów :)
Z dusterem to jest tak, że jedni kupują go dlatego że nie stać ich na droższego SUVa i inni ze świadomego wybru :)
Marka: Chevy
Model: Aveo
Silnik: 1.2
Rocznik: 2009 Pomógł: 31 razy Dołączył: 15 Mar 2009 Posty: 2944 Skąd: Śląsk
Wysłany: 2010-12-03, 19:21
Capano napisał/a:
są tacy którzy twierdzą że wręcz "głupie" :)
ale ja wiem swoje.
No i słusznie, to Twoje auto więc Tobie ma odpowiadać a nie zakompleksionym osobnikom pocieszającym się znaczkiem na masce.
Jeśli to nie tajemnica, dostałeś może jakiś rabat za kupno drugiej Dacii w dość krótkim czasie, coś ala programów lojalnościowych?
są tacy którzy twierdzą że wręcz "głupie" :)
ale ja wiem swoje.
No i słusznie, to Twoje auto więc Tobie ma odpowiadać a nie zakompleksionym osobnikom pocieszającym się znaczkiem na masce.
Jeśli to nie tajemnica, dostałeś może jakiś rabat za kupno drugiej Dacii w dość krótkim czasie, coś ala programów lojalnościowych?
niestety, zero rabatów. może tylko łatwiej i przyjemniej monitorowało się sprawę zamówienia, dostałem rabaty na akcesoria i ich montaż, z "gratisów" to dywaniki i montaż alarmu
Witej, też czekam na dokładnie ten sam model. Mając dwa Dustery w rodzinie będziesz mógł świetnie je porównać w warunkach normalnej eksploatacji, czekamy na uwagi i opinie dla obu napędów i silników.
Marka: Dacia
Model: Duster 4X2
Silnik: 1,5 dCI 110 KM
Rocznik: 2011
Wersja: Laureate Pomógł: 7 razy Dołączył: 01 Mar 2009 Posty: 846 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-12-04, 20:58
Dusterjack napisał/a:
Witej, też czekam na dokładnie ten sam model. Mając dwa Dustery w rodzinie będziesz mógł świetnie je porównać w warunkach normalnej eksploatacji, czekamy na uwagi i opinie dla obu napędów i silników.
Szczególnie, że to dwa diesle no i jeden jest bez FAPa.
Tak czekamy na porównania.
Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.5 dCi 110 4x4
Rocznik: była 2011 - jest 2018
Wersja: Laureate 5 os. Pomógł: 1 raz Dołączył: 11 Paź 2010 Posty: 124 Skąd: Dolnośląskie
Wysłany: 2010-12-05, 10:08
Super wygląda to obicie krawędzi bagażnika - gdzie można nabyć taki materiał samoprzylepny ? - i czy to robione we własnym zakresie - czy zlecane jakiemuś tapicerowi -
Super wygląda to obicie krawędzi bagażnika - gdzie można nabyć taki materiał samoprzylepny ? - i czy to robione we własnym zakresie - czy zlecane jakiemuś tapicerowi -
Dzięki !
materiał nabyłem w drodze zakupu na portalu aukcyjnym Świstak ładny czas temu,
ale widziałem ,że cały czas jest oferowany. Całość wykonana we własnym zakresie, odkręciłem uchwyty po wewnętrznej stronie bagażnika oraz osłonę zaczepu klapy, żeby było estetycznie, następnie już po naklejeniu materiału ostrym narzędziem wykonałem otwory pod wszystkie śruby i zaślepki plastikowe, i voilà :) całkiem nieźle wygląda, nie przeciera się, można odkurzać lub przetrzeć wilgotną szmatką.
Duster odebrany i przetestowany w głębokim śniegu i na lodzie :)
zdjęcia jeszcze przed zmianą opon na zimowe (Nokian WR G2 SUV).
pierwsze zauważone przeze mnie różnice i przemyślenia w stosunku do starszego o parę miesięcy brata:
1.Jest ciszej - głownie to zasługa dodatkowych uszczelek w drzwiach w wersji 4X4
2. Prawdopodobnie przez dodatkowe uszczelki - podczas zamykania drzwi jest inny dźwięk -
nie blaszany
3.Inna charakterystyka pracy zawieszenia (większa masa pojazdu z tyłu + inne
zawieszenie)
4. Mam fabryczną instalacje radiową (wówczas ze względu na ESP) która gra zadziwiająco
nieźle, nawet w porównaniu do 8-głośnikowej w poprzednim aucie)
5.Napęd 4x4 zrobił na mnie niesamowite wrażenie - doskonale radził sobie na fabrycznych
letnich oponach (tak klasyfikuje je producent)
6.Ten mocniejszy diesel ma zupełnie inną kulturę pracy - odnoszę subiektywne wrażenie że
mniejszy z niego "traktor" - ale złego słowa nie mogę powiedzieć o wersji 85konnej
7. Oba nasze Dustery mają pod maską uszczelkę od Malucha :)
8. Porównując ESP z Avensisa i Dustera - to w Daci wydaje mi się bardziej subtelne -
zdanie oczywiście subiektywne ,ale odnoszę wrażenie iż jego działanie w tym aucie jest
doskonale przemyślane - nie przeszkadza - to na pewno
9. do 1500 km przebiegu nie przekraczam 2500 obrotów więc o dynamice się nie
wypowiadam, zrobiłem od zeszłego piątku 430 km ze średnim spalaniem 6,6l/100km - na
trasie W-wa <-> Płońsk oraz po samej Warszawie - więc jak na dotarcie oraz obecne
warunki pogodowe - nie jest źle
10. Uwagi będę dopisywał na bieżąco.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum