Wysłany: 2010-12-07, 22:54 Witam oto mój czarny Duster.
Odebrany 1 października 2010 w Toruńskim salonie Renault/Dacia. Miała być jeszcze skórzana tapicerka lecz niestety ta opcja była niemożliwa w opcji z homologacją ciężarową :(
Wersja Laureate, 1.5 dci 85 KM - w tamtym momencie to był "najmocniejszy" diesel nie wliczając 4WD teraz jest już 110KM (prawie 4 tyś. więcej). Teraz ta sama wersja z moim wyposażeniem jest droższa o 1150zł. Pozdrawiam.[size=18]
Witaj. Bardzo estetycznie sie prezentuje Twój samochód. Jaki aktualnie przebieg, jakieś usterki?
Przebieg aktualnie 5500 mam nadzieję, że w 100000 zmieszczę się w ciągu tych trzech lat gwarancji. Do tej pory brak jakichkolwiek usterek tylko skrzypi brązowy plastik na drzwiach kierowcy ale tylko czasami i tylko wtedy gdy opieram o nie nogę - drobny szczegół.
P.S. odkąd Odebrałeś auto z salonu ile razy ktoś Cię zaczepił na parkingu i zapytał "odkąd Dacia robi takie ładne samochody?"
Będąc właścicielem Dustera czujesz się co najmniej jak by to był Bentley. Na Q7, X6, Cayene już nikt nie zwraca uwagi.
No, Musisz się przyzwyczaić, chyba będzie trzeba nagrać odpowiedzi na dyktafon albo wozić jakieś ulotki czy katalogi :) PAMIĘTAJ! ludzie, którzy zaglądają przez szybę nie chcą ukraść radia tylko są ciekawi :)
Powinni dawać jakieś gratyfikacje od dilera za "polecenie".
Marka: Dacia, BMW
Model: Duster, Seria 5 E39
Silnik: 1.6/105KM, 3.0/231KM
Rocznik: 2010, 2002
Wersja: Laureate Pomógł: 7 razy Dołączył: 30 Wrz 2010 Posty: 366 Skąd: Białystok
Wysłany: 2010-12-08, 08:27
Wozidelko ladniuchne. Pytanie dotyczy praktycznego zastosowania w tym przypadku orurowania Dustera. Bo w gre wchodzi wieksza kasa niz za reszte bajerow. O estetyce nie dyskutuje. Z przodu i z tylu rozumiem. Chroni zdezak i ozdobna nakladke przed najechaniem na cos twardego i niewysokiego. Natomiast rurki pod progiem? Stapnac na to sie nie da. Na podnosniku bedzie problem bo lapy sa za niskie i ramie podnosnika oprze sie na rurach. Trza kombinowac z podkladkami. Dodatkowo zmniejsza sie oslawiony przeswit pojazdu. Wiec do czego moga sluzyc rury przy(pod)progowe?
damian85 na fotkach widzialem ze zalozyles nakladke na tlumik. Czy mozesz zrobic lub wykadrowac fotke z powiekszonym tym gadzetem bo sie zastanawialem nad instalacja takiego swiecidelka ale dealer nie mial na skladzie i nie widzialem jak to sie prezentuje w naturze wiec nie mialem odwagi zamowic. Ja zalozylem blajszana listwe pod klape na zderzak i musze powiedziec ze Duster zyskal na estetycznym wzruszeniu
Ostatnio zmieniony przez Daster 2010-12-08, 08:29, w całości zmieniany 1 raz
Pytanie dotyczy praktycznego zastosowania w tym przypadku orurowania Dustera. (...) Natomiast rurki pod progiem? Stapnac na to sie nie da. Na podnosniku bedzie problem bo lapy sa za niskie i ramie podnosnika oprze sie na rurach. Trza kombinowac z podkladkami. Dodatkowo zmniejsza sie oslawiony przeswit pojazdu. Wiec do czego moga sluzyc rury przy(pod)progowe?
Daster, Skąd wziąłeś tą listwe na zderzak, z salonu czy jakiś zamiennik, jaki koszt i czy się sprawdza? Wożę psa w bagażniku i przy jego wskakiwaniu muszę osłaniać zderzak kocem, żeby go nie porysował pazurami.
Witaj czarny Dusterze, pięknie sfotografowany na tle zakładu pogrzebowego HADES.
Toruń to piękne miasto i często w nim bywam, będę zważał na Dustery, szczególnie czarne!
Wozidelko ladniuchne. Pytanie dotyczy praktycznego zastosowania w tym przypadku orurowania Dustera. Bo w gre wchodzi wieksza kasa niz za reszte bajerow. O estetyce nie dyskutuje. Z przodu i z tylu rozumiem. Chroni zdezak i ozdobna nakladke przed najechaniem na cos twardego i niewysokiego. Natomiast rurki pod progiem? Stapnac na to sie nie da. Na podnosniku bedzie problem bo lapy sa za niskie i ramie podnosnika oprze sie na rurach. Trza kombinowac z podkladkami. Dodatkowo zmniejsza sie oslawiony przeswit pojazdu. Wiec do czego moga sluzyc rury przy(pod)progowe?
damian85 na fotkach widzialem ze zalozyles nakladke na tlumik. Czy mozesz zrobic lub wykadrowac fotke z powiekszonym tym gadzetem bo sie zastanawialem nad instalacja takiego swiecidelka ale dealer nie mial na skladzie i nie widzialem jak to sie prezentuje w naturze wiec nie mialem odwagi zamowic. Ja zalozylem blajszana listwe pod klape na zderzak i musze powiedziec ze Duster zyskal na estetycznym wzruszeniu
Zastosowanie jest takie, że Ładnie wygląda. o wysokie krawężniki nie zahacza a przy zmianie opon nie było problemów na podnośniku. A z resztą przez najbliższe 3 lata to niech się ASO martwi. Poza tym mamy XXI w. na pewno już mechanicy mieli z takim czymś do cznienia. Czemu Dusterki mają być gorsze od Ravek i Grand Cherokee. Cena rurek na pewno najtańsza w porównaniu do innych marek.
Nakładkę dostałem gratis za rurki. Jak prosiłeś przesyłam foty.
Witaj czarny Dusterze, pięknie sfotografowany na tle zakładu pogrzebowego HADES.
Toruń to piękne miasto i często w nim bywam, będę zważał na Dustery, szczególnie czarne!
:) To zdjęcie to akurat było zrobione w Grudziądzu (70km od Torunia). Mają tam Reanault lecz bez Dacii więc na tamtejszych ulicach to "biały kruk" :)
P.S. Zapamiętaj moja rejestracje bo ostatnio widziałem klona mojego auta (z rurkami) na CT.
Pozdrawiam.
Do zobaczenia :)
Ostatnio zmieniony przez damian85 2010-12-08, 23:46, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Dacia --> Renault
Model: Duster 2 --> Kadjar
Silnik: 1.2 TCe 1.5 dCi EDC
Rocznik: 2017(m2018) --> 2017
Wersja: Prestige Pomógł: 7 razy Dołączył: 20 Kwi 2010 Posty: 1700 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-12-09, 15:24
Ja nakładkę kupiłem w markecie za 20 PLN. Jak będę mył autko to wrzucę fotkę. Niby kompleksów nie mam, ale kupiłem, bo Szwagier się śmiał, że jakaś taka mała ta rurka ;) A co do innych rurek, to wszystko kwestia gustu - ja sobie takich nie zamontuję za bardzo związałem się z prześwitem Dustera :) Duster powoli powszednieje, ale tutaj kolegi będzie się wyróżniał :)
A ten podłokietnik na środku tylnej kanapy to jakieś daćkowe akcesorium ?
Ten oto podłokietnik to "przywilej" homologacji ciężarowej z "kratką". Niestety jest to wersja 4 osobowa. Ten podłokietnik teoretycznie uniemożliwia siedzenia na tym miejscu, ale można to wymontować Tylko że to środkowe miejsce pozostaje bez pasów i zagłówka
Niestety w Polsce takie prawo że trzeba "niszczyć" samochód montując kraty, które uniemożliwiają składanie siedzeń i przewożenie dłuższych rzeczy po to żeby odliczyć sobie małe conieco
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum