Inna sprawa - moglby ktos wrzucic troche zdjec oryginalnego lub ewentualnie linka do tematu w ktorym takowe sie pojawily? Ze zdjec na stronie dustera niewiele widac ale te na stronie sandero i logana pokazuja, ze podlokietnik oryginalny jest bardzo ladny - jak to wyglada w dusterku? Jest to ten sam podlokietnik czy podobny?
Ja rowneiz sie interesowalem podklokietnikiem do dustera. Orginal prawie 600zł wyglada solidnie. W salonie rowniez zaproponowali za 200-300zl zamiennik, ktorego nie widzialem, ale podobno wyglada dokaldnie tak samo jak orginal. Z jedna roznica: mocowanie jest plastikowe :(((( dlatego czekam na obnizki ceny orginalego...
Piszecie o podłokietnikach dedykowanych do Dustera. U mnie u dealera koszt z montażem to 600pln - tragedia. Czy ktoś się orientuje jak wygląda i czy jest możliwy montaż jakiegoś zwykłego podłokietnika uniwersalnego, takiego przykręcanego do tunelu środkowego?
Czy ten podłokietnik dedykowany z aso jest też przykręcany do tuenlu środkowego?
1. wskazany przez Ciebie topic dotyczy raczej logana i sandero, nie dustera - osoba zamieszczająca topic i zdjęcia ma w profilu logna mcv.
2. we wskazanym przez Ciebie topicu jest napisane, że podłokietnik z sandero nie pasuje do dustera
3. we wskazanym topicu nie ma nic więcej o dusterze
Marka: Dacia, Fiat
Model: Sandero, Tipo
Silnik: 1.4 MPI, 1.4 16V
Rocznik: 2008, 2016
Wersja: Laureate 5 os. Pomógł: 66 razy Dołączył: 10 Sie 2008 Posty: 3233 Skąd: Łódź
Wysłany: 2010-12-12, 01:28
jacusb napisał/a:
@jackthenight
1. wskazany przez Ciebie topic dotyczy raczej logana i sandero, nie dustera - osoba zamieszczająca topic i zdjęcia ma w profilu logna mcv.
2. we wskazanym przez Ciebie topicu jest napisane, że podłokietnik z sandero nie pasuje do dustera
3. we wskazanym topicu nie ma nic więcej o dusterze
witam..piszecie że podłokietnik wraz z montażem 600zł...hmm..ja zamawiałem auto wraz z podłokietnikiem(lipiec) i kosztował 450zł..czyżby zdrożał?a może podał mi kwotę bez montażu?..ale z tego co pamiętam to całkowity koszt miał być właśnie około 450zł..zobaczymy w tygodniu jak odbiorę auto..
Ostatnio zmieniony przez Weles 2010-12-12, 19:31, w całości zmieniany 1 raz
Wskazany poprzednio katalog na Dacia.PL podaje 455 zł za wersje szarą, a 662 zł za czarną. Oba jednak jako wyposażenie dodatkowe - może wersja "fabryczna" jest jeszcze tańsza?
Inna rzecz, że ceny mogły się po prostu zmienić, albo dilerzy mają z nimi wolną rękę...
Ostatnio zmieniony przez laisar 2010-12-12, 20:16, w całości zmieniany 1 raz
Inna rzecz, że ceny mogły się po prostu zmienić, albo dilerzy mają z nimi wolną rękę...
Pierwsze jak najbardziej możliwe, a drugie jest pewne.
Za podłokietnik do Dustera (oryginalne akcesorium) w lipcu żądano w Lublinie 500 zł, w Gdańsku mniej (nie pamiętam kwoty), w Radomiu... 660 zł , a w Zamościu nie wiedziano, że coś takiego istnieje. Czyli sam dealer sobie cenę ustala, nam pozostaje szukać tańszego (a na akcesoriach można naprawdę sporo zaoszczędzić).
Widziałem ten z allegro, zaciekawił mnie opis: "CZĘŚĆ MOCUJĄCA dopasowana do wnętrza RENAULT SCENIC I". Ciekawe czy to błąd w opisie czy wszystkie podłokietniki pasujące do Scenic I będą pasować do dustera.
Marka: Dacia --> Renault
Model: Duster 2 --> Kadjar
Silnik: 1.2 TCe 1.5 dCi EDC
Rocznik: 2017(m2018) --> 2017
Wersja: Prestige Pomógł: 7 razy Dołączył: 20 Kwi 2010 Posty: 1700 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-12-20, 14:29
Szkoda, że zamiennik się nie podnosi, ale wydaje się być pojemny. Chyba sobie zakupię takowy, jak się będę w stronę Modlińskiej wybierał.. Jakoś nie zauważyłem, żeby mi się ręka męczyła, wcześniej miałem auta z podłokietnikiem, teraz Dustera bez i nie narzekam. Ale jako schowek na pierdoły może się przydać.
[Edit 2010-12-20 15:31]
Właśnie go zamówiłem by poczta, niech mam prezent na Gwiazdkę :) Jak dojdzie przykręcę i napiszę odczucia.
Ostatnio zmieniony przez Prezes 2010-12-20, 15:32, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Była Dacia
Model: Logan
Silnik: . Pomógł: 10 razy Dołączył: 25 Cze 2010 Posty: 819 Skąd: Polska
Wysłany: 2010-12-20, 19:04
To nie jest żaden zamiennik, ja taki podłokietnik odchylany i przesuwany kupiłem na allegro za 65 zł czarny, wygląda jak fabryczny ale mocowany jest płozami tak jak ten z linka.
To nie jest żaden zamiennik, ja taki podłokietnik odchylany i przesuwany kupiłem na allegro za 65 zł czarny, wygląda jak fabryczny ale mocowany jest płozami tak jak ten z linka.
Z tego co kojarzę to oryginalny podłokietnik ma dodatkowy stelarz stalowy, do którego jest przykręcany. Czy zamienniki też mają coś takiego czy są przykręcane do plastiku? Jest jakiś schemat montażu zamiennika?
oryginalny podłokietnik ma dodatkowy stelarz stalowy, do którego jest przykręcany. Czy zamienniki też mają coś takiego czy są przykręcane do plastiku? Jest jakiś schemat montażu zamiennika?
Na zdjęciach wygląda na to, że zamiennik opiera się na podstawce, która jest jednocześnie stelażem - tzn. nie opiera się o plastikową osłonę na tunelu, tylko na podłodze (a do konsoli jest montowana wyłącznie w celu stabilizacji).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum