Witam. Nie wiem jak u Was ale u mnie dość szumi. dodatkowo słysze np wycieraczki ... jak się tego pozbyć?? cb podpięte pod zapalniczkę ale to nie idzie z zasilania ( bo włączyłem CB i odpiołem antenę i było cicho ) tylko od anteny... radyjko Yosan 2204 turbo i antenka Sunker elite, magnes na dachu. będę zmieniał w wakacje na Albrecht 6890 i może antenkę mocowaną na reling i łamaną. czy zmiana pomoże ??
Wysłany: 2010-12-25, 09:47 Re: Odszumianie CB radia
jjmalin napisał/a:
Witam. Nie wiem jak u Was ale u mnie dość szumi. dodatkowo słysze np wycieraczki ... jak się tego pozbyć?? cb podpięte pod zapalniczkę ale to nie idzie z zasilania ( bo włączyłem CB i odpiołem antenę i było cicho ) tylko od anteny... radyjko Yosan 2204 turbo i antenka Sunker elite, magnes na dachu. będę zmieniał w wakacje na Albrecht 6890 i może antenkę mocowaną na reling i łamaną. czy zmiana pomoże ??
Mialem kiedys Yosana i wiem, ze to radio po prostu szumi.
Nic na to nie poradzisz.
Ono nie ma zadnych filtrow.
Zmienisz radio na lepsze z filtrami i problem zniknie.
Marka: Skoda
Model: Octavia Tour II
Silnik: 1,4 16V
Rocznik: 2010
Wysłany: 2010-12-25, 10:40
Kup lepsze radio i dobrą antenę - ja mam Floridę Presidenta - same zalety - ładnie odbiera, mała i nie trzeba jej stroić. Teraz testuje ją z radiem President Tommy ASC (poprzednio Alan 78 Multi) i o szumach zapomniałem.
Marka: Opel
Model: Astra IV
Silnik: 1.7 cdti
Rocznik: 2011
Wysłany: 2010-12-28, 16:36
zmień radyjko na inne, ja ze swoim też się męczyłem, filtry i inne udziwnienia, podłączenie pod aku nie robi różnicy z szumami. wymieniłem radio i teraz mam spokój, a moje stare radyjko u znajomego nie szumi, wszystko kwestia auta i jego elektryki etc.
Do dacii potrzebujesz radia z porządnym filtrem
Ostatnio zmieniony przez gigi303 2010-12-28, 16:38, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum