Kolejny odcinek testu długodystansowego Dacii Duster zamieszczono na stronie 141. Auto byłoby niemal idealne, gdyby nie... problem z odkręcającymi się śrubami kół.
Koledzy, jakie macie felgi i śruby?
Tu zacząłem samotną walkę z ustaleniem odpowiednich śrub.
http://www.daciaklub.pl/f...p?p=73680#73680 (link do 2. strony)
Może Clarkson coś specjalnie spie... Jak potrafił rozbić Poloneza zrzucając z dźwigu, to ja mu nie ufam
Ostatnio zmieniony przez eplus 2011-01-02, 10:06, w całości zmieniany 1 raz
Koledzy, jakie macie felgi i śruby?
Tu zacząłem samotną walkę z ustaleniem odpowiednich śrub.
http://www.daciaklub.pl/f...p?p=73680#73680 (link do 2. strony)
Może Clarkson coś specjalnie spie... Jak potrafił rozbić Poloneza zrzucając z dźwigu, to ja mu nie ufam
Zaraza jedna podstawił Sandero pod cofającego się "TiR'a" Ciupaga mu w plecy....
No to skandal!
9,8 kkm Dusterkiem 1.6 16V i jeszcze żadne kółko mi się nie urwało! Skandal!!!! Jadę do serwisu ))) żeby zroblil mi tak jak ma sam Wielki Clackson>
Przeca Clarkson ma rację, skoro mu się odkręcają to i mnie powinno odpaść, najlepiej na dziurawej autostradzie przy 140+10 km/h
A na serio:
Drogi Eplusie,
Wyrwałeś mnie z błogostanu. Mam felgi ze stopów lekkich, koło zapasowe na stalufedze, ale... A'WRUK! *) nie mam ekstra śrub do felgi stalowej!
Było kupić na stalówkach i parę złotych w kieszeni by zostało...
Sageata Albastra Carpaţi Pentru Gaz ;)
Był: Logan 1.6 8V MPI Laureate "Rumburak"
Ostatnio zmieniony przez piotrres 2011-01-02, 22:43, w całości zmieniany 1 raz
Myślę, że raczej doraźnie/dojazdowo: bo można sobie zrobić piękną korozję elektrochemiczną, felg (i śrub)
P.S. Na chopski rozum to trzeba by zamawiać i zimowe zapasowe
_________________ Czy chcesz, żeby Twoja pralka była inteligentniejsza od Ciebie?
Jest: Duster 1.6 16V 4x2 Laureate "Dragster":
Sageata Albastra Carpaţi Pentru Gaz ;)
na zadane do RP pytanie o koło zapasowe przy zakupie samochodu z felgami alu - otrzymałem odpowiedź:
"Szanowny Panie,
W nawiązaniu do Pana zapytania uprzejmie informujemy, iż koło zapasowe będzie na feldze stalowej.
Dziękujemy za zainteresowanie, jakim obdarzył Pan markę Dacia.
Zapraszamy również do odwiedzenia naszej strony internetowej www.dacia.pl
Jednocześnie uprzejmie informujemy, iż nasi konsultanci są do dyspozycji Klientów pod numerem telefonu 22 575 94 44 w godzinach 08:00 - 20:00.
Z poważaniem,
Marta Sobczak
Dział Kontaktów z Klientami
Renault Polska Sp. z o.o.
ul. Marynarska 13
02-674 Warszawa"
Pedro - ale co tu sie dasac - to chyba normalne - dobrze, ze nie ma dojazdu albo puszki - moze napisz do Pani Marty jeszcze raz i bysmy sie upewnili, ze do tej stalowki bedzie komplecik srubek?
Pedro - ale co tu sie dasac - to chyba normalne - dobrze, ze nie ma dojazdu albo puszki - moze napisz do Pani Marty jeszcze raz i bysmy sie upewnili, ze do tej stalowki bedzie komplecik srubek?
- ale ja się nie dąsam , była na ten temat dyskusja i dlatego zamieściłem info...
- kupiłem kpl. kół z oponami zimowymi i dostałem do tego śrubki, dlatego p. Martę mogę tylko serdecznie pozdrowić za szybką odpowiedź
W Polonezie w opcji alu zapas był alu, dopłata chyba 6 milionów (=600PLN) i też była to tania marka - full wypas, ale bez klimy wtrysk 1,6 = 180.000.000,-
RnR, Oprócz stalowego koła dojazdowego otrzymałem też komplet śrub do niego. Te z alusów mają obrotowy łebek aby się nie odkręcały. Tak wyjaśnił nam sprzedawca.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum