Wysłany: 2011-01-12, 23:20 Łada C-Cross konkurencja dla Dustera?
Rozmiary zewnętrzne: długość 4,41 m i szerokość 1,81 m są niemal identyczne jak u VW Tiguan, jednak dzięki masie ok. 1370 kg Łada powinna być o jakieś 300 kg lżejsza. Silnik o pojemności 2,0 litra ma rozpędzić auto do 190 km/h, a zużycie paliwa w cyklu mieszanym szacowane jest na 8,2 l/100 km.
Producent podaje, że C Cross będzie kosztować 450 000 rubli, czyli ok. 43 000 złotych.
Jeżeli od 43 KPLN za napęd na przód (bo tego cuda w cenie Niwy nie puszczą pewnie jako 4x4) plus cło +VAT, kwestia serwisu (gdzie?), to chyba rzeczywiście nie zagraża...
Znalazłem taki oto komentarz:
...уже года 2 этот проект С крутят. Думаю, где то к 2020 выпустят
czyli dla tych co ałfawita uże nie znajut i nie piszut nie cziajut:
"...Kręcą ten projekt "C" od dwóch lat. Myślę, że wypuszczą (na rynek) tak do 2020 r."
A swoją szosą to ta Łada coś i przypomina. Tylko co?
_________________ Czy chcesz, żeby Twoja pralka była inteligentniejsza od Ciebie?
Jest: Duster 1.6 16V 4x2 Laureate "Dragster":
Sageata Albastra Carpaţi Pentru Gaz ;)
Hmmm jeśli dobrze się orientuję to sprwa wygląda tak: cena+cło10%=podstawa do obliczania vatu 23%
cena+cło+vat=podstawa do obliczania akcyzy (3,2% gdy pojemnosc ponizej 2 litrów)
Przy powyższych założeniach cena na gotowo przelracza 60 tys. zł....
Jak dla mnie jeśli bać się konkurencji ze wschodu to tego dalekiego wschodu.... TATA już ostrzy pazury, a chinole na jednym koncernie nie poprzestaną...
Hmmm jeśli dobrze się orientuję to sprwa wygląda tak: cena+cło10%=podstawa do obliczania vatu 23%
cena+cło+vat=podstawa do obliczania akcyzy (3,2% gdy pojemnosc ponizej 2 litrów)
Przy powyższych założeniach cena na gotowo przelracza 60 tys. zł....
do tego pewnie jeszcze jakieś unijne opłaty proekologiczne (wszak Matka Rosija to jeszcze nie UE), atesty itd. itp., tudzież marża dealera i może "dolecieć" do 70 tys.
Marka: Dacia --> Renault
Model: Duster 2 --> Kadjar
Silnik: 1.2 TCe 1.5 dCi EDC
Rocznik: 2017(m2018) --> 2017
Wersja: Prestige
Wysłany: 2011-01-13, 09:29
Ładna ta Łada. I też jak Dacia rozwija się pod skrzydłami Renault.
Tylko silnik nie Europejski ten 2.0. W Rosji ma być taki też w Dusterze i z opcją automatycznej skrzyni.
Tu ładnie można obejrzeć tą Ładę z każdej strony - podoba mi się taka prezentacja :)
http://www.youtube.com/wa...feature=related
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum