Jakiś on dla mnie dziwny : grill w kolorze nadwozia a kierownica nie wygląda na obszytą skórą chociaż to przecież w standardzie jest.
Orientujecie się czy to jakaś inna wersja Stepway`a czy może powypadek jakiś?
Marka: Citoren
Model: Berlingo
Silnik: 1.6 VTI
Rocznik: 2011
Wersja: [Inna].[nie dotyczy] Pomógł: 35 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Posty: 4270 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-01-17, 20:12 Re: Dziwny Stepway...
derkin napisał/a:
Jakiś on dla mnie dziwny :... nie wygląda na obszytą skórą chociaż to przecież w standardzie jest.
Orientujecie się czy to jakaś inna wersja Stepway`a czy może powypadek jakiś?
Na rynku Niemieckim stepway nie mial skorzanej kierownicy. Potwierdzaja to opbserwacje stepwayow zza Odry na allegro. Ten czerwony grill to jakis tuning wlasciciela. W sumie nie najgorzej wyglada.
Marka: Skoda / VW
Model: Rapid / Up!
Silnik: 1,0 TSI / 1,0 MPI
Rocznik: 2019/2017 Pomógł: 11 razy Dołączył: 24 Maj 2010 Posty: 814 Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-01-17, 20:17
Biorąc pod uwagę, gdzie stoi to auto, to w 99% jest to powypadek. Znam ten komis bardzo dobrze i niestety raczej ze złej strony. Wogóle przy kupnie auta Gniezno należy omijać szerokim łukiem.
_________________ Było Sandero Stepway 1,6MPI + LPG 2010 i Logan MCV 1,6MPI + LPG 2012
Marka: Dacia, Fiat
Model: Sandero, Tipo
Silnik: 1.4 MPI, 1.4 16V
Rocznik: 2008, 2016
Wersja: Laureate 5 os. Pomógł: 66 razy Dołączył: 10 Sie 2008 Posty: 3233 Skąd: Łódź
Wysłany: 2011-01-17, 20:32
maciek127 napisał/a:
ale śrubki od amortyzatorów już pordzewiały. Przebieg 5tys
A może są zakonserwowane smarem miedziowym ?
Te śruby lubią zachodzić rudawym nalotem właśnie po kilku tysiącach kilometrów - u mnie było podobnie - a teraz są wysmarowane smarem miedziowym.
Ostatnio zmieniony przez jackthenight 2011-01-17, 20:33, w całości zmieniany 1 raz
maciek127 napisał/a:
ale śrubki od amortyzatorów już pordzewiały. Przebieg 5tys
A może są zakonserwowane smarem miedziowym ?
Te śruby lubią zachodzić rudawym nalotem właśnie po kilku tysiącach kilometrów - u mnie było podobnie - a teraz są wysmarowane smarem miedziowym.
mówię to co zauważyłem
_________________ Jestem handlowcem w salonie Carrara w Lublinie. Szukasz oferty na Nową Dacie? Pisz PW lub na e-mail
Na moje kiepskie oko spasowanie błotników i maski pozostawia sporo do życzenia, do tego wymiana lamp na zwykle i kierownicy... Ja stawiam na powypadek, gość nawet nie próbował zaznaczyć, że auto jest bezwypadkowe więc to wszystko wyjaśnia :)
Marka: Citoren
Model: Berlingo
Silnik: 1.6 VTI
Rocznik: 2011
Wersja: [Inna].[nie dotyczy] Pomógł: 35 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Posty: 4270 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-01-17, 20:56
W świetle Waszych cennych spostrzezen ( kolor lamp, brak naklejek , majac na uwage wylizana komore silnika, i natłuszczone na maxa "twarde polastiki" oraz sprzedawce - komis trzeba byc ostroznym. Moze to byc odpicowana sztuka po dzwonie. Z braku oryginalnych czesci lub nieoplacalnosci zdobycia ich warsztat picujacy autko uzyl elementow zwyklego sandero.
Marka: była Dacia, jest Toyota
Model: Sandero, Auris Touring Sports
Silnik: 1,6 (132 KM)
Rocznik: 2015 Pomógł: 13 razy Dołączył: 10 Paź 2008 Posty: 1500 Skąd: Ozorków
Wysłany: 2011-01-19, 18:45
Panowie to jaki w końcu ma ta Dacia przebieg? . U góry w ogłoszeniu 5000 tys, a w opisie 370? Przejżałem wszystkie STEPWAYE na AUTOSCOUT i nie zauważyłem STEPWAYA z białymi reflektorami. Spójrzcie na spasowanie klapy, błotnika ze zderzakiem. Jakie spasowanie na nakładkach na błotniku i zderzaku. Wszystkie STEPWAY mają naklejki. No chyba, że jest to model na specjalnie zamówienie Aha jeszcze jedno. Pewnie grill był posklejany i założony ma specjalną folię tuningową
Ostatnio zmieniony przez Mariusz 2011-01-19, 18:47, w całości zmieniany 1 raz
Z tym spasowaniem maski z błotmikami nie zgadzam się , moja sandi też ma z jednej strony większą szpare. Kiedys o tym pisałem , później zwróciłem uwagę na to będąc w salonie tu i tam i nie tylko w daci są odchylenia zreszta są one dopuszczalne i dokumentacja to dopuszcza : 2-4 mm
Ostatnio zmieniony przez Jarosław P 2011-01-19, 20:44, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum