Ja doczytałam w instrukcji, że drzwi powinny się automatycznie blokować, kiedy autko przekroczy prędkość 7 km/h. Jeżdżę po mieście z "ciut" większą prędkością, ale niestety, za nic nie chcą się blokować drzwi, automatycznie. Przyzwyczajona do zamykania się ( jeżdżę głównie sama ) zamykam się zaraz po wejściu, ale skoro napisali, że tak jest - to powinno działać. Sprawdzaliście to u siebie ? Działa ???
będę wdzięczna za sugestie lub/i rady, czy coś się da z tym fantem zrobić.
Tą funkcję musisz sobie sama uruchomić. W instrukcji jest napisane jak to zrobić - str. 1.7
U mnie działa.
1. WSKAŹNIK ILOŚCI PALIWA!!!! Jadę wskazuje 3/4. Gaszę silnik, wracam, uruchamiam i... wskazuje 1/3
2. Po uruchomieniu silnika przez moment pracuje na wysokich obrotach, szybko spadają ale jest to trochę irytujące i szczerze mówiąc nie wiem czy prawidłowe
Marka: DACIA
Model: DUSTER
Silnik: 1,5 dCi 4x2 110 KM
Rocznik: 2010
Wysłany: 2011-01-21, 17:52
Drakula napisał/a:
mausi64 napisał/a:
Ja doczytałam w instrukcji, że drzwi powinny się automatycznie blokować, kiedy autko przekroczy prędkość 7 km/h. Jeżdżę po mieście z "ciut" większą prędkością, ale niestety, za nic nie chcą się blokować drzwi, automatycznie. Przyzwyczajona do zamykania się ( jeżdżę głównie sama ) zamykam się zaraz po wejściu, ale skoro napisali, że tak jest - to powinno działać. Sprawdzaliście to u siebie ? Działa ???
Tą funkcję musisz sobie sama uruchomić. W instrukcji jest napisane jak to zrobić - str. 1.7
U mnie działa.
serdeczne dzięki za podpowiedź - wypróbuję i dam znać, jak poszło
choć rewelacji się nie spodziewam, bo jam białogłowa z gatunku NIE TECHNICZNYCH
[ Komentarz dodany przez: Beckie: 2011-01-21, 17:59 ] Bardzo proszę o używanie opcji edytuj zamiast pisać dwa posty jeden pod drugim.
sorry, ale były one skierowane do dwóch różnych osób czy to coś złego ????
_________________ mausi64 życzy wszystkim bezpiecznej jazdy
Ostatnio zmieniony przez mausi64 2011-01-21, 22:59, w całości zmieniany 1 raz
U mnie działa.
o, u siebie próbowałem kilka razy ale niestety bez powodzenia :/ specjalne combo jakieś wymagane?
U mnie działa.
o, u siebie próbowałem kilka razy ale niestety bez powodzenia :/ specjalne combo jakieś wymagane?
U mnie też się nie da. Wygląda że ta opcja jest nieaktywna
co by nie było, podatek przyjdzie nam zapłacić mi wyjdzie jak obliczyłem ponad 1400zł
Aha, ktoś wie w jaki sposób ustawić godzinę w radio?? Nie interesuje mnie to co w instrukcji napisali - ponieważ już sprawdziłem ich wypociny i u mnie nie działa...
Ostatnio zmieniony przez Leszek 2011-01-23, 21:24, w całości zmieniany 1 raz
Ale jak to - przyjdzie nam zapłacić? Możesz wyjaśnić, o czym piszesz, skoro wywołałeś temat?
Jakie 1400 zł? Z jakiego tytułu - chyba nie nabycia nowego samochodu, za który już zapłaciłem VAT, a sprowadzający (Renault Polska) akcyzę?
Z radiem nie pomogę, mam Clariona montowanego nie w fabryce.
Ale jak to - przyjdzie nam zapłacić? Możesz wyjaśnić, o czym piszesz, skoro wywołałeś temat?
Jakie 1400 zł? Z jakiego tytułu - chyba nie nabycia nowego samochodu, za który już zapłaciłem VAT, a sprowadzający (Renault Polska) akcyzę?
.
Jeśli swojej Daćki nie nabyłeś w wyniku:
•dziedziczenia, zapisu, dalszego zapisu, polecenia testamentowego
•darowizny, polecenia darczyńcy
•zasiedzenia
•nieodpłatnego zniesienia współwłasności
•zachowku, jeżeli uprawniony nie uzyskał go w postaci uczynionej przez spadkodawcę darowizny lub w drodze dziedziczenia albo w postaci zapisu;
•nieodpłatnej: renty, użytkowania oraz służebności
•nabycie własności rzeczy znajdujących się za granicą lub praw majątkowych wykonywanych za granicą, jeżeli w chwili otwarcia spadku lub zawarcia umowy darowizny nabywca był obywatelem polskim lub miał miejsce stałego pobytu na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej.
TO CIESZ SIĘ ŻYCIEM, ROZKOSZUJ JAZDĄ DD I ZAPOMNIJ O SD-3 !!!!!!!!!!!!!!!
Ostatnio zmieniony przez Drakula 2011-01-24, 07:14, w całości zmieniany 2 razy
U mnie działa.
U mnie też się nie da. Wygląda że ta opcja jest nieaktywna
niestety u mnie to również "nie do wzięcia" - chyba musimy się z tym pogodzić... - dobrze ulokowany post "dziwactwa w ..... "
Jeśli swojej Daćki nie nabyłeś w wyniku:
•(...)
TO CIESZ SIĘ ŻYCIEM, ROZKOSZUJ JAZDĄ DD I ZAPOMNIJ O SD-3 !!!!!!!!!!!!!!!
Drakula, ależ ja to wiem! Cieszę się, rozkoszuję! "Egon, klawo jak cholera"!
Ale bardzo chciałbym wiedzieć, dlaczego kolega Leszek straszy mnie (Ciebie i innych też - WSZYSTKICH) tym czarnowidztwem:
Leszek napisał/a:
3.Czy wszyscy pamiętają o podatku SD-3 za nowe autko? (to takie ukryte koszty)
Leszek napisał/a:
co by nie było, podatek przyjdzie nam zapłacić mi wyjdzie jak obliczyłem ponad 1400zł
Jasny gwint... Ja to się zaczynam bać - te spadki, darowizny i inne zachowki... Mam znaczy się testament pisać, cy cuś?
_________________ Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony przez leo 2011-01-25, 02:19, w całości zmieniany 1 raz
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2013-03-19, 22:42
i kupić białą ośkę Kia Sportage - dużo takich pseudo suv-ów ostatnio się pojawiło
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum