Marka: DACIA
Model: DUSTER 4X2
Silnik: 1.5 dCI
Rocznik: 2010 koniec KONIEC 2014 TERAZ 2018
Wersja: Prestige2 Pomógł: 1 raz Dołączył: 23 Sty 2011 Posty: 371 Skąd: WROCŁAW/BRESLAU
Wysłany: 2011-01-23, 22:54 Witam wszystkich Daciowców:)
Witam wszystkich fanów Dacii jestem szczęsliwym posiadaczem Dustera 4x4 1,5dCI od października 2010. Po Dusterka musialem jechac aż do Stalowej Woli ale opłaciło się:) pozdrawiam wzystkich i proponuję rozwinięcie tematu gadżetów bo z trudnością znalazłem w salonie nawrot we Wrocku jedynie resoraczki a w Stalowej Woli to nawet brelok dostałem Reanult...bida. Może ktoś wie gdzie w salonie można coś kupić wyayłkowo:)????
Marka: Chevy
Model: Aveo
Silnik: 1.2
Rocznik: 2009 Pomógł: 31 razy Dołączył: 15 Mar 2009 Posty: 2944 Skąd: Śląsk
Wysłany: 2011-01-23, 22:56
Witaj, gratuluję zakupu. Te akcesoria muszą być "oryginalne" czy np klubowe daciaklub.pl mogą być? Jeśli tak to flagi i naklejki już są, ktoś wspominał o tshirtach...
Witaj szczęśliwy Dusterowcu, no to już trochę śmigasz tym autkiem.
Jak Ci się sprawuje, jak Ci się jeździ, jakie masz uwagi do Dustera. Mnie szczególnie interesuje ta konfiguracja Dustera
Wersja: Prestige2 Pomógł: 1 raz Dołączył: 23 Sty 2011 Posty: 371 Skąd: WROCŁAW/BRESLAU
Wysłany: 2011-01-24, 08:12
dzięki za ciepłe przyjęcie:) do do uwag odnośniem mojej wersji 1,5 dCI 110Km nie mogę za wiele napisać bo na liczniku dopiero 5700km ale juz coś mogę napisać. Duster idealnie spisuje się na wrocławskich dziurawych ulicach dobrze zestrojone zawieszenie. Dynamika mogła by być lepsza ale to za 3 lata jak skonczy się gwarancja to go podkręcę dla lepszego momentu obrotowego. Polecam dokupienie sobie 2 potrzebnych rzeczy: maty do bagażnika na allegro oraz podłokietnika idealnie pasują. W zimie duster mnie nie zawiódł dobrze radząc sobie z zaspami. Przeswit 21cm to jest to!juz nie straszne mi krawężniki. Od razu tez kupilem sobie radio i głosniki pioniera bo dawac w salonie 1500zl za to jest lekką przesadą. Polecam też zakup termometra w zimie staje sie potrzebny. A tak ...to jeździć i cieszyc się!!!! wyczytalem że padło kiklka propozycji odnosnie zjazdu w Borkach wydaje mi sie ze lokalizacja w centrum Polski jest idealna:) pozdrawiam wszystkich!
maty do bagażnika na allegro oraz podłokietnika idealnie pasują.
Witaj w Klubie...
Czy polecasz coś konkretnego, bo na Allegro jest kilka propozycji odnośnie do podłokietników i wszystkie "dedykowane"... mata do bagażnika to chyba Rezaw? kupiłem taką do Kangoo i była bardzo solidna i idealnie pasowała...
Witaj , jak sądzisz czy ten podłokietnik nie przeszkadza w zapinaniu i odpinaniu pasów i czy nie utrudnia zaciągania hamulca ręcznego ? Już od pewnego czasu myślę o tym zakupie ale wolałbym od użytkowników dowiedzieć się czy to aby nie stwarza jakiś problemów j.w. Pozdro !
Wysłany: 2011-01-24, 20:33
od razu piszę, że trzeba sie przyzwyczaic jest małe utrudnienie w zapinaniu pasów (po prostu jest mniej miejsca) wszystko zalezy od jego ustawienia co do hamulca ręcznego to nie ma problemu. Ogólnie jest to wspaniale miejsce na klamoty a szczególnie na panel radia które chowam:)
Marka: Dacia --> Renault
Model: Duster 2 --> Kadjar
Silnik: 1.2 TCe 1.5 dCi EDC
Rocznik: 2017(m2018) --> 2017
Wersja: Prestige Pomógł: 7 razy Dołączył: 20 Kwi 2010 Posty: 1700 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-01-25, 09:19
Louis79 napisał/a:
od razu piszę, że trzeba sie przyzwyczaic jest małe utrudnienie w zapinaniu pasów (po prostu jest mniej miejsca) wszystko zalezy od jego ustawienia co do hamulca ręcznego to nie ma problemu. Ogólnie jest to wspaniale miejsce na klamoty a szczególnie na panel radia które chowam:)
Potwierdzam. Też mam ten podłokietnik - z ręcznym nie ma nic wspólnego, zapinanie pasów utrudnia. Ogólnie polecam :)
Wysłany: 2011-01-25, 16:59
Przejmujecie się brelokiem? 8zł i masz brelok dowolnej marki, bynajmniej u mnie tyle kosztuje w punkcie gdzie dorabiają klucze. Z ciekawości sprawdzę czy dla Dacii mają
Nie chodzi o brelok, tylko o podejście do kupującego dany produkt. Ciekawe jak byś się czuł, kupując audi i dostajesz gadżet ze znaczkiem skody - bo ten sam koncern. Wiem byś to olał, bo możesz kupić sobie ten gadżet sam.
Wysłany: 2011-01-25, 20:25
Wiesz, zależy ile bym zapłacił za te audi, jeśli mniej niż za skodę to mógłbym im nawet sprezentować parę breloków A tak na poważnie, to sprawa już poruszana na forum jeśli chodzi o oszczędność na drobiazgach - ktoś np. odbierając dustera dostał dokumenty w używanej już wcześniej koszulce foliowej a4... Teczka z logiem producenta, adresem dealera itp przy zamówieniu kilkuset sztuk kosztuje jakieś 3zł za sztukę, więc sprawa dla mnie śmieszna. Nie mniej problemu bym z tego nie robił, raczej starałbym się ich wyśmiać przy odbiorze - wtedy może coś poprawią na przyszłość
Marka: Jeep
Model: Grand Cherokee
Silnik: 4.7 V8
Rocznik: 2004 Pomógł: 26 razy Dołączył: 02 Sie 2010 Posty: 2388 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-01-26, 00:13
benny86 napisał/a:
Teczka z logiem producenta, adresem dealera itp przy zamówieniu kilkuset sztuk kosztuje jakieś 3zł za sztukę, więc sprawa dla mnie śmieszna.
Widać, że nie pracowałeś nigdy w korporacji. :) Jestem przekonany, że braki breloczkowo-teczkowe nie są spowodowane chęcią oszczędzania. Po prostu, taki dealer, i to w sensie cały salon, a nie pojedynczy sprzedawca - nie jest w stanie sobie zamówić kilkaset sztuk koszulek. Nie wolno mu. :) Jeśli ma ochotę na breloczki czy koszulki, musi złożyć zapotrzebowanie w centrali. W centrali biuro zakupów 30 razy się pomyli, zgubi papiery, zapomni, pójdzie na urlop. Potem ogłosi przetarg, zbierze komisję przetargową (która 30 razy pomyli się, zgubi papiery, zapomni, pójdzie na urlop), wyłoni wykonawcę. Na drugi dzień po złożeniu zamówienia wykonawca przywiezie zamówione gadżety. :) Oczywiście, z punktu widzenia klienta taka prowizorka breloczkowo-teczkowa wygląda po prostu śmiesznie, ale nie obwiniałbym za nią smętnego pana w garniturku wydającego samochód, ani nawet salonu jako takiego.
Model: DUSTER
Silnik: 1,5 dCi 4x2 110 KM
Rocznik: 2010
Wysłany: 2011-01-26, 09:10
benny86 napisał/a:
Witaj, gratuluję zakupu. Te akcesoria muszą być "oryginalne" czy np klubowe daciaklub.pl mogą być? Jeśli tak to flagi i naklejki już są, ktoś wspominał o tshirtach...
witaj Louis79 !!!!!
flagi rozprowadza Marek1603 - moja już w drodze :) wejdźcie na wątek: SPRAWY KLUBOWE - tam jest info o koszulkach :)
szerokości wszystkim
_________________ mausi64 życzy wszystkim bezpiecznej jazdy
Model: DUSTER
Silnik: 1,5 dCi 4x2 110 KM
Rocznik: 2010
Wysłany: 2011-01-26, 10:35
Prezes napisał/a:
Louis79 napisał/a:
Potwierdzam. Też mam ten podłokietnik - z ręcznym nie ma nic wspólnego, zapinanie pasów utrudnia. Ogólnie polecam :)
no właśnie - brakuje mi tego podłokietnika; w Lagunce był :) praktyczny na drobiazgi; chyba sobie sprawię, skoro tak chwalicie.....
_________________ mausi64 życzy wszystkim bezpiecznej jazdy
Wysłany: 2011-01-26, 13:10
bebe napisał/a:
Widać, że nie pracowałeś nigdy w korporacji. :) Jestem przekonany, że braki breloczkowo-teczkowe nie są spowodowane chęcią oszczędzania. Po prostu, taki dealer, i to w sensie cały salon, a nie pojedynczy sprzedawca - nie jest w stanie sobie zamówić kilkaset sztuk koszulek. Nie wolno mu. :) Jeśli ma ochotę na breloczki czy koszulki, musi złożyć zapotrzebowanie w centrali. W centrali biuro zakupów 30 razy się pomyli, zgubi papiery, zapomni, pójdzie na urlop. Potem ogłosi przetarg, zbierze komisję przetargową (która 30 razy pomyli się, zgubi papiery, zapomni, pójdzie na urlop), wyłoni wykonawcę. Na drugi dzień po złożeniu zamówienia wykonawca przywiezie zamówione gadżety. :) Oczywiście, z punktu widzenia klienta taka prowizorka breloczkowo-teczkowa wygląda po prostu śmiesznie, ale nie obwiniałbym za nią smętnego pana w garniturku wydającego samochód, ani nawet salonu jako takiego.
1)Masz rację - nie pracowałem w korporacji, czego osobiście niezbyt żałuję.
2)Swoją opinię częściowo oparłem podejściem do sprawy w salonie chevroleta gdzie kupowałem auto (samochody również klasy budżetowej jakby nie patrzeć) Przy odbiorze papierów do rejestracji dostałem je w teczce kolorowej z fotkami i logo chevroleta, ale na odwrocie już adre i namiary na tego konkretnego dealera). Przy odbiorze brelok (z jednej strony logo i napis chevrolet, z drugiej strony adres i telefony do dealera) dostałem do 1 klucza. Spytałem czy można by dostać/kupić brelok też do 2 kluczyka - facet wyjął z szuflady od razu i powiedział że "za byle co nie trzeba u nas płacić" Jako że akurat siedziałem naprzeciwko, ujrzałem że mają zapas tych breloków chyba na dobrych parę lat - wielkie, kartonowe pudło wypchane po brzegi
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum