_________________ LOGAN 1.5 DCI (niestety troszke się poobijał i został sprzedany)
Przejechane 97000km, Only ON BP ULTIMATE.
Pozdrawia Krystian
gram w http://www.speedimspeed.pl
Marka: FIAT
Model: Doblo
Silnik: 1.4 FIRE Pomógł: 11 razy Dołączył: 16 Wrz 2007 Posty: 2127 Skąd: Lublin
Wysłany: 2008-01-30, 09:18 Re: Witam.
mixx napisał/a:
Witam wszystkich forumowiczów. Dzisiaj odebrałem swoją Dacię.
Przepraszam za tak lakoniczne powitanie , ale to mój pierwszy samochód z salonu
i jeszcze ręce mi się trzęsą .
Pozdrawiam.
Witaj. Sprawdź koniecznie aktywator hipernapędu bo niektórzy Koledzy mieli z nim małe kłopoty a w kilku autach w ogóle go nie zamontowano.
_________________ MCV RED ROOSTER 2007 1.6 MPI+LPG, 87 km, 7 os.113 000 km
MCV SILVER BULLET 2012 1.6 MPI+fabryczny LPG, 84 km, 7 os. 104 000 km
FIAT DOBLO RED SKIN 2017 1.4, LPG Tartarini 95 KM, 7 os., 150 000 km
DUSTER PRESTIGE SNOW WHITE 1.0+LPG 60 000 km
Z tego co wyczytałem był montowany tylko w starszych - słabszych wersjach. (montowany do 10.2007).
Z instrukcji jaką otrzymałem w salonie dowiedziałem się, że mój samochód w porównaniu ze starszymi modelami ma :
cyt str 48.
"mocniejszy silnik, nową radiolokacyjną stację ostrzegawczą ALR-56M oraz ulepszoną magistralę danych MIL-STD-1760, dostosowaną do programowania inteligentnych bomb. W stosunku do standardowej wersji samochód ma kilka udoskonaleń. Jednym z nich jest nahełmowy system celowniczy (Helmet-Mounted Cueing System - JHMCS), dzięki któremu kierowca będzie mógł wybierać cele dla rakiet, po prostu patrząc na wrogi samochód, bez konieczności nakierowywania dziobu własnej maszyny.
Sporym ułatwieniem dla kierowcy są kolorowe wyświetlacze (dotychczas były podświetlone na kolor bursztynowy). "Oznaczanie różnymi kolorami informacji na wyświetlaczu pozwala kierowcy szybciej ocenić sytuację" - mówi major John Breazeale z 85. Dywizjonu Testowego Logan. Co ciekawe, w przeciwieństwie do pecetowych wyświetlaczy LCD panele w Loganie są równie czytelne w mroku, jak w świetle słońca.......
Z tego co wyczytałem był montowany tylko w starszych - słabszych wersjach. (montowany do 10.2007).
Z instrukcji jaką otrzymałem w salonie dowiedziałem się, że mój samochód w porównaniu ze starszymi modelami ma :
cyt str 48.
"mocniejszy silnik, nową radiolokacyjną stację ostrzegawczą ALR-56M oraz ulepszoną magistralę danych MIL-STD-1760, dostosowaną do programowania inteligentnych bomb. W stosunku do standardowej wersji samochód ma kilka udoskonaleń. Jednym z nich jest nahełmowy system celowniczy (Helmet-Mounted Cueing System - JHMCS), dzięki któremu kierowca będzie mógł wybierać cele dla rakiet, po prostu patrząc na wrogi samochód, bez konieczności nakierowywania dziobu własnej maszyny. Sporym ułatwieniem dla kierowcy są kolorowe wyświetlacze (dotychczas były podświetlone na kolor bursztynowy). "Oznaczanie różnymi kolorami informacji na wyświetlaczu pozwala kierowcy szybciej ocenić sytuację" - mówi major John Breazeale z 85. Dywizjonu Testowego Logan. Co ciekawe, w przeciwieństwie do pecetowych wyświetlaczy LCD panele w Loganie są równie czytelne w mroku, jak w świetle słońca.......
W mercedesie, na przykład zastosowano starsze rozwiązanie, bo z nakierowywyanie odpowiedzialny jest znaczek - celownik na masce...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum