Zupełnie nie wiem co sądzić o chlapaczach w DD. Z jednej strony chronią przed błotem na drzwiach i tylnym błotniku a z drugiej strony montaż ich jest jakąś ingerencją w karoserie ( nawiercanie dziur itp.). Czy może ktoś podpowiedzieć z posiadaczy takowych akcesoriów czy aby nie przyczynia się to do powstawania ognisk rdzy w miejscach mocowań ? Moje pytanie nie dotyczy tylko posiadaczy DD ale wszystkich mających Dacie bo jeżeli coś miało by się dziać w DD to już wcześniej miałoby miejsce w innych Daćkach. Chętnie poznam opinie dotyczącą w/w sprawy - pozdro JURO !
_________________ juro
Ostatnio zmieniony przez laisar 2010-12-10, 10:50, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Dacia, Fiat
Model: Sandero, Tipo
Silnik: 1.4 MPI, 1.4 16V
Rocznik: 2008, 2016
Wersja: Laureate 5 os. Pomógł: 66 razy Dołączył: 10 Sie 2008 Posty: 3233 Skąd: Łódź
Wysłany: 2010-12-09, 18:40
Przy montażu chlapaczy żadnej karoserii nawiercać nie trzeba.
Montaż chlapaczy przednich jest bardzo prostu i wymaga tylko posiadania śrubokręta i chyba jakiegoś torxa.
Montaż tylnych chlapaczy podobnie, z tym że trzeba nawiercić 2 otwory w plastykowym nadkolu.
dodatkowo jeszcze przydatna jest wkretarka. Ja dolozylem kilka wkretow wiecej. Jedyna wada tych chlapaczy to straszna cena. 160zł za dwie gumy i klika srubek to straszne zdzierstwo w ASO! Mam nadzieje ze wiecej firm bedzie produkowac dodatki do dustera
Marka: Chevy
Model: Aveo
Silnik: 1.2
Rocznik: 2009 Pomógł: 31 razy Dołączył: 15 Mar 2009 Posty: 2944 Skąd: Śląsk
Wysłany: 2010-12-09, 23:21
Eh zle mnie zrozumiałeś, miałem na myśli swoje auto innej marki... Natomiast do Loganki widziałem ostatnio w norauto komplet na przód za 39zł (tzn pisało że między innymi do Loganki, czy faktycznie pasuje nie mam pojęcia
Witam
Dawno tu nikt nic nie pisał.
Ja pytałem to za oryginał DD chcą 2x po 170 + po 30 za montaż RAZEM 400 ZDZIERSTWO
Znalazłem takie zamienniki za 45 zeta
http://allegro.pl/chrysle...1415584274.html
Może ktoś montował i wie czy pasują ?
Mam zabudowane :)
Przednie pasują tylne kompletnie nie
Ostatnio zmieniony przez lukka16 2011-02-12, 09:35, w całości zmieniany 2 razy
Najlepiej zaraz przy zamówieniu negocjować takie dodatki jak chlapacze , dywaniki, autoalarm i inne , ja tak zrobiłem i autko odbierałem juz z tymi dodatkami oczywiscie wszystko mieściło się w cenie auta.
Najlepiej zaraz przy zamówieniu negocjować takie dodatki jak chlapacze , dywaniki, autoalarm i inne , ja tak zrobiłem i autko odbierałem juz z tymi dodatkami oczywiscie wszystko mieściło się w cenie auta.
No tak ale Ty kupowałeś sandero "WEKTOR - Salon, dealer, części - Dacia - Bielsko - Biała" - czy się mylę ? Do DUSTER-a nie chcą za dużo dawać bo schodzą na pniu. A akcesoria droższe.
Każdy dealer inaczej traktuje klienta, miałeś szczęście że tyle utargowałeś.
Szkoda że do Bielska mam 70km
Ostatnio zmieniony przez lukka16 2011-01-17, 16:31, w całości zmieniany 1 raz
No tak ale Ty kupowałeś sandero "WEKTOR - Salon, dealer, części - Dacia - Bielsko - Biała" - czy się mylę ? Do DUSTER-a nie chcą za dużo dawać bo schodzą na pniu. A akcesoria droższe.
Każdy dealer inaczej traktuje klienta, miałeś szczęście że tyle utargowałeś.
Już dzis gratuluje będziesz miał piękną bryczkę ( a przy takiej wypasionej wersji na pewno sprzedawca coś dorzuci )
Marka: Chevy
Model: Aveo
Silnik: 1.2
Rocznik: 2009 Pomógł: 31 razy Dołączył: 15 Mar 2009 Posty: 2944 Skąd: Śląsk
Wysłany: 2011-01-17, 16:38
lukka16 napisał/a:
Jeśli można utargować rabat/akcesoria kilkaset złotych warte to żadna odległość. Śmigasz na żory, w rowniu na obwopdnice, dalej wiślanką, w skoczowie s1 i jesteś w Bielsku:)
Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1,0 TCi 4x2
Rocznik: 2010 był, teraz 2019
Wersja: Prestige Pomógł: 3 razy Dołączył: 26 Sie 2010 Posty: 343 Skąd: prawie Łódź :)
Wysłany: 2011-01-19, 19:42
lukka16 napisał/a:
Witam
Dawno tu nikt nic nie pisał.
Ja pytałem to za oryginał DD chcą 2x po 170 + po 30 za montaż RAZEM 400 ZDZIERSTWO
Znalazłem takie zamienniki za 45 zeta
http://allegro.pl/chrysle...1415584274.html
Może ktoś montował i wie czy pasują ?
Raczej nie,inne zaokrąglenia.
_________________ D u s t e r D r a k u l a
Ostatnio zmieniony przez greg1367 2011-01-19, 19:44, w całości zmieniany 1 raz
Kupiłem do DUSTER-a na Allegro CHRYSLER, DACIA 4 chlapacze
45zł + 14 kurier = 59zł
http://allegro.pl/chrysle...1394612875.html
Są już zabudowane w ASO lecz samochód jeszcze nieodebrany (oglądałem w serwisie)
Przód pasuje jak ulał - Lepiej niż oryginał
Tył niestety nie - Inny profil łuku nadkola i dokupiłem oryginalny tył lecz wygląda gorzej niż przód.
Może ktoś trafił gdzieś na takie co pasują na obydwie osie
Ostatnio zmieniony przez lukka16 2011-02-11, 15:32, w całości zmieniany 1 raz
To ja juz nic nie rozumiem - najpierw eplus stwierdzil, ze allegrowe nie pasuja (i jestem sklonny w to uwierzyc po porownaniu ksztaltu oryginalu i zdjecia zamiennika), a potem lukka16 pisze, ze przod pasuje jak ulal - a jedne i drugie wygladaja bardzo podobnie.
Gdyby ktoś chciał się przekonać, to chętnie odstąpię (jeszcze je mam) . Przypuszczam, że w ASO musieli coś rzeźbić - u mnie odstaje na 2 palce i nie sięga oczywiście do fabrycznych śrub (dostałem blachowkręty - ale nie będę grał w rosyjskś ruletkę). Ja mam te do dustera za 40, te inne są do Chryslera i wszystkich Dacii - wierzycie w to "wash & go" Jak mam rzeźbić, to mogę sobie wyciąć z dętki od traktora.
Ostatnio zmieniony przez eplus 2011-02-11, 21:21, w całości zmieniany 1 raz
Jak w poniedziałek odbiorę to fotki zrobię bo niedowiarek z ciebie. Byłem przy montażu i rzeźbiarza nie widziałem. Dlatego zamontowałem je tylko do przodu a tył oryginalny kupiłem, będzie można porównać na fotkach. Może "eplus" miał inne
Tak wygladaja eplus-owe
te od lukka16
a tak przedstawia sie rysunek oryginalu
Jak widac te z allegro sa identyczne i roznia sie krzywizna od oryginalu. Dlatego zdziwilo mnie, ze jednym poasuja, drugim nie - ot zagwostka.
To na pewno te te same :) (moje i od "eplus") Oryginał to zupełnie inna bajka. Jak sie kiedyś spotkamy to na dwa palce przepijemy I różnica zniknie
Widać z tej dyskusji że z chlapaczami jak z kobietami, każdy może mieć inne pojęcie gustu
Ostatnio zmieniony przez lukka16 2011-02-12, 14:56, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum