Od roku 2011 do Loganów wstawiają silnik K9K 892 w tych instrukcjach tego silnika niema. Może ktoś wie czy do jakiś renówek dawali wcześniej ten silnik? chyba że na dniach pojawi nową wersję Logan X90 VISU V6 bo z tego co widzę to najnowsza wersja jest NT8464 od 2008->...
OPIS:
To kompletna skserowana instrukcja obsługi dla tego modelu w języku polskim.
Zawiera kilka błędów które wynikły w procesie przerabiania kserowanego obrazu w OCR na format PDF a le jest za to dostępna bardzo pomocna funkcja szukaj.
Myślę że może się wam przydać.
Format PDF
Ilość stron 170
Edycja Polska
Ref 999104225R
NU 898-3 - 10/2010
Ostatnio zmieniony przez laisar 2011-02-07, 11:03, w całości zmieniany 1 raz
Jest jakiś problem z tą wstawką. Pierwszy DVD jest na pewno po rosyjsku (wszelkie instrukcje serwisowe). DVD2 problem z pobieraniem. DVD3 nie sprawdzałem.
Marka: Dacia, Fiat
Model: Sandero, Tipo
Silnik: 1.4 MPI, 1.4 16V
Rocznik: 2008, 2016
Wersja: Laureate 5 os. Pomógł: 66 razy Dołączył: 10 Sie 2008 Posty: 3233 Skąd: Łódź
Wysłany: 2011-02-12, 16:47
lep napisał/a:
Jest jakiś problem z tą wstawką. Pierwszy DVD jest na pewno po rosyjsku (wszelkie instrukcje serwisowe). DVD2 problem z pobieraniem. DVD3 nie sprawdzałem
Żadnych problemów z tą "wstawką" nie ma.
Wszystkie 3 płyty DVD pobrały się pomyślnie jak również działają poprawnie.
Zainstalowałem i wszystko działa poprawnie - sprawdzanie części zamiennych i cały layout programu jest po polsku.
Aby działał dialogys (części zamienne, ceny, numery zamówieniowe) wystarczy zainstalować CD0 i DVD1, reszta czyli DVD2 i DVD3 są zbędne, gdyż zawierają noty techniczne i instrukcję w języku rosyjskim, jednak instrukcje serwisowe w języku angielskim podałem kilka postów wyżej.
A po drobnej poprawce pliku : ListeDocDacia znajdującego się w katalogu :
Także kolego lep nie siej zamętu, bo "wstawka" jest rewelacyjna :)
Może i jest rewelacyjna dla posiadaczy dustera a ja liczyłem że będzie tam instrukcja serwisowa chociaż po angielsku do logana z silnikiem K9K 892 natomiast na DVD1 jest sporo rzeczy ale po rosyjsku patrz katalog: np.: \dialogys\data\mrnt\ru\mr4\big\DUSTER.
A to że layout po polsku to już praktycznie norma w dialogysie.
Podstawa to po polsku instrukcje serwisowe napraw.
Aha...zwracam honor co do uszkodzonej zawartości - jest ok.
Ostatnio zmieniony przez lep 2011-02-12, 20:14, w całości zmieniany 1 raz
Wersja: Laureate 5 os. Pomógł: 66 razy Dołączył: 10 Sie 2008 Posty: 3233 Skąd: Łódź
Wysłany: 2011-02-12, 20:16
lep napisał/a:
Może i jest rewelacyjna dla posiadaczy dustera a ja liczyłem że będzie tam instrukcja serwisowa chociaż po angielsku do logana z silnikiem K9K 892 natomiast na DVD1
Instrukcje serwisowe dla Logana były podane już wcześniej na forum.
Poza tym czym się różni silnik K9K 892 w dusterze od K9K 892 w loganie ?
A instrukcje serwisowe dla dustera są dostępne po angielsku - i tam silnik K9K 892 jest.
Wszystko masz już na forum - nie smęć, bo mnie w kompleksy zapędzisz :)
lep napisał/a:
Może i jest rewelacyjna dla posiadaczy dustera
Dlaczego tylko dustera ? Dialogys obsługuje Sandero, logana, dustera, clio, megane itd.
Ostatnio zmieniony przez jackthenight 2011-02-12, 20:24, w całości zmieniany 3 razy
Poza tym czym się różni silnik K9K 892 w dusterze od K9K 892 w loganie ?
W tych manualach co wstawiałeś do dustera jest opisany silnik K9K 898 a nie 892 i właśnie dlatego nie wiem na czym polega różnica. K9K 892 wstawiają od początku 2011 do Logana i chyba Sandero w każdym razie silnik wygląda inaczej niż w rocznikach poprzednich.
Cytat:
Instrukcje serwisowe dla Logana były podane już wcześniej na forum.
a to akurat doskonale wiem ale cały czas chodzi mi o silnik bo cała reszta jest prawie bez zmian. W tych starych manualach jest wszystko o silnikach K9K 796 (sprzed 2011) a ten co ja mam 892 już na pierwszy rzut oka wygląda inaczej (wlew oleju w innym miejscu itd...)
Dialogys 3.92 ze stycznia 2011, interfejs po polsku reszta angielska.
W bazie znajdują się już nowe silniki z filtrem cząstek K9K 892.
Wszystko działa poprawnie.
Marka: Dacia
Model: Logan Ambiance
Silnik: 1390 cm, 75 KM Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Wrz 2007 Posty: 548 Skąd: Katowice
Wysłany: 2011-04-11, 20:01 Instrukcje obsługi po czesku do Duster, Logan, Sandero
Było już? Trochę trwa sama procedura ściągania. W wyskakującym okienku u góry reklamy pojawi się napis Download i albo od razu przejście po naciśnięciu do strony, gdzie można ściągnąć, albo tylko sam link do skopiowania w okienko przeglądarki. Ściągać można także bezpłatnie choć wolniej. Wirusów brak.
Wysłany: 2011-06-22, 10:36
Lukka to że interfejs programu jest po polsku to jeszcze wiosny nie czyni,
a noty techniczne (NT) czy instrukcje napraw (MR) w jakim są języku ?
Też w polskim czy angielskim ?
Ostatnio zmieniony przez jackthenight 2011-06-22, 10:43, w całości zmieniany 2 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum