Wysłany: 2011-02-15, 23:48 Witam wszystkich klubowiczów
Witam
Na forum, jako czytelnik, funkcjonuję od września, jednak dopiero teraz dokonuję obowiązku rejestracji. Obiecałem sobie, że ujawnię się dopiero gdy Duster będzie stał w garażu, no i dziś (półtora miesiąca przed spodziewanym terminem) już jest.
Dacia Duster 1.5 dCi 90KM Laureate 4x2 szary bazalt.
Pierwsze wrażenie, jest wielki. Ledwo zmieścił się do garażu.
PS: do Dustera przesiadłem się (z wiecznie psującej się Astry II) z nadzieją na bezawaryjną jazdę. Tymczasem już w salonie podczas instalacji radia strzelił bezpiecznik. Radia nie udało się ostatecznie zainstalować. Jak się okazało kostka ISO została "strawiona" przez Astrę.
Ostatnio zmieniony przez Grunschlk 2011-02-15, 23:49, w całości zmieniany 1 raz
Dustera odebrałem we wtorek wieczorem, a z rana musiałem wyjechać służbowo.
Dopiero teraz wróciłem i mogę się nacieszyć. Na liczniku dopiero 30km i już nie mogę doczekać się więcej.
Oprócz kłopotów z radiem (a właściwie zaśniedziałą kostką ISO) już w dniu odbioru pojawił się problem. Mianowicie na brzegu pokrywy wlewu paliwa znalazłem jakieś czarne plamki, które po głębszych oględzinach okazały się być uszkodzeniami lakieru (kilka sztuk o łącznej powierzchni max 0,5 cm). Zgłosiłem to od razu, i mam pojawić się na lakierowanie całego elementu.
W salonie usłyszałem, że jak się już ogarnę to mam przyjechać i zostawić samochód na półtorej godzinki. Pytanie: czy faktycznie tyle czasu wystarczy czy też trzeba będzie się rozstać na dłużej?
Co do wielkości Dustera to doceniłem ją dopiero w garażu. W salonie, a tym bardziej na ulicy tego tak nie widać. Kiedy w końcu udało mi się zaparkować okazało się, że gdyby Duster był o trzy cm dłuższy, wtedy nie zamknąłbym drzwi (Duster dzieli garaż z zabytkową "Beczką" stąd problemy z miejscem).
Ostatnio zmieniony przez Grunschlk 2011-02-23, 14:59, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum