Wysłany: 2011-02-25, 21:20 Duster zaślepka na nakrętkę piasty - przód
Ponieważ sprawiłem sobie wraz z zimówkami obręcze stalowe, szukam jakiegoś patentu na zabezpieczenie centralnych nakrętek łączących piastę przednią z przegubem napędowym. Nie dali mi w komplecie tych mikro kołpaków i samochód wygląda tak, jakby uciekł z fabryki przed zakończeniem montażu. Przymierzałem zakrywki od dezodorantów, ale nie mogę utrafić na odpowiednią średnicę.
Ma ktoś sprawdzony pomysł
Marka: Skoda / VW
Model: Rapid / Up!
Silnik: 1,0 TSI / 1,0 MPI
Rocznik: 2019/2017 Pomógł: 11 razy Dołączył: 24 Maj 2010 Posty: 814 Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-02-25, 21:59
Ja kupiłem kiedyś do Kangoo alufelgi Rondella i za dorobienie do nich wkładek z tworzywa z logiem Renault dałem na allegro 40zł. Myślę, że za połowę dostaniesz bez Logo. Kwestia pomierzenia. Ewentualnie sprawdź średnicę może pasuje np od Poloneza.
_________________ Było Sandero Stepway 1,6MPI + LPG 2010 i Logan MCV 1,6MPI + LPG 2012
Ponieważ sprawiłem sobie wraz z zimówkami obręcze stalowe, szukam jakiegoś patentu na zabezpieczenie centralnych nakrętek łączących piastę przednią z przegubem napędowym.
zima się kończy , niedługo zmienisz na letnie i przez lato będzie czas coś wymyślić - mam ten sam problem - jak coś wymyślisz to napisz, ja też się podzielę jakimś patentem...
można kołpaki ale z kołpakami to różnie bywa - czasami lubią się gubić - a ja mam stalowe felgi "stylizowane" (taką nazwą nadał im producent) i wyglądają całkiem przyzwoicie stąd trochę niecelowym jest chowanie ich pod kołpakiem...
Ostatnio zmieniony przez TD Pedro 2011-02-26, 12:38, w całości zmieniany 1 raz
A może to cena za komplet - program nie precyzuje dokładnie. Chociaż jak znam ceny w ASO to jest to cena za sztukę.
przy takiej cenie za komplet miałoby to jakiś sens - odnosząc tą cenę do cen kołpaków zwłaszcza, że kołpaki są większe... - obawiam się, że jest tylko pobożne życzenie...
To jest cena za sztukę - sprawdzone w ASO w Bydgoszczy.
Ja również nie zdecydowałem się na nie przy zakupie stylizowanych stalusów.
Mam nadzieję, że wymyślimy sposób na zaślepki w lepszej cenie :)
Marka: Hyundai/Daihatsu
Model: ix35 4WD/Cuore VIII
Silnik: 2.0benz/1.0benz. Pomógł: 1 raz Dołączył: 20 Maj 2010 Posty: 172 Skąd: PL
Wysłany: 2011-02-26, 17:10
Musicie poszukać zamiennika,Dacia z tą ceną za sztukę pojechała równo,nie ma co w 2007 r szukałem tego elementu do SGVII,wtedy w ASO Suzuki płaciłem po 40pln za sztukę(zamiennika brak na owy czas)
Goglowaty Wujek wskazał na www.autopaka.pl gdzie w kategorii akcesoria i części / piasty i osłony występują poszukiwane elementy.
Pomiar fi wewn w Sandero wykazał 52 mm ale suwmiarka była w powietrzu . Ciekawe czy osłona KNOTT'a by się nadała ?
Marka: Citoren
Model: Berlingo
Silnik: 1.6 VTI
Rocznik: 2011
Wersja: [Inna].[nie dotyczy] Pomógł: 35 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Posty: 4273 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-11-05, 22:52
Odgrzewam kotleta
Chciałbym dopasować do Sandero taki kapselek metalowy - osłonkę piasty. Mierząc na oko bez suwmiarki wyszło ok 60 mm średnicy. Może ktoś ma dane fabryczne ile mają zewn średnicy piasty przód i tył w Sandero ?
Coś w ten deseń chciałem złożyć lub ew. plastikowe.
Chodzi mi wymiar "fi" 2 na tym schemacie ( rys. przykładowy)
thumb.png
Plik ściągnięto 9810 raz(y) 61,6 KB
Ostatnio zmieniony przez mekintosz 2014-11-05, 22:57, w całości zmieniany 2 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum