Oj panowie nigdy nie wiadomo jakie plany wobec daćki ma renault.
Może logan jest tylko pierwszym krokiem. Volkswagen też na początku ostrożnie postępował ze skodą i seatem, a jak auta zaczęly się odbrze sprzedawać i uzyskały jaką taką renomę spod skrzydeł niemieckich to teraz są to prestiżowe marki.
Może żabojady planują podobie, tylko oby nie popełnili podobnego błędu co aryjczycy że ibiza i felicia już ze stajni VW były tanie, ale każde następne auto było już dużo dużo droższe.
Myślę że za kilka lat na pewno coś bedzie, przecież rumuni też muszą mieć suv-y
_________________ LOGAN 1.5 DCI (niestety troszke się poobijał i został sprzedany)
Przejechane 97000km, Only ON BP ULTIMATE.
Pozdrawia Krystian
gram w http://www.speedimspeed.pl
Marka: Dacia
Model: Logan Ambiance
Silnik: 1390 cm, 75 KM Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Wrz 2007 Posty: 548 Skąd: Katowice
Wysłany: 2008-01-15, 12:21
Nie lepiej prostszymi metodami? Zaoferować do Logana zestaw na bezdroża (dołączany napęd na obie osie, najlepiej mechanicznie, zwiększony prześwit do 17-18 cm, osłony na nadkola). Tak kiedyś można było doposażyć Berlingo, i Kangoo, pakiecik kosztował jeśli mnie pamięć nie myli około 5.000-6.000 tysięcy złotych. Oferowany był jako wyposażenie dodatkowe.
_________________ Skoda 105 S (1982-1989), Polonez 1500 SLE (1989-2000), 3×Fiat 126p (19??-2002), czasami pożyczane Daewoo Tico, Skoda Felicia
@ian: Popieram! Chociaż trzeba też powiedzieć, że - zwłaszcza dołączalny - napęd tylnej osi to nie jest aż taka znowu zupełnie najprostsza sprawa... Ale idea zachowania prostoty jest ze wszech miar właściwa - i jestem pewien że księgowi Renault też tak myślą (((;
W wersji uterenowionej widziałbym jednak mnieszy rozstaw osi niż w MCV , a to za sprawą progów (możliwość zawiśnięcia na nierówności ). Czyli coś w formie Hatchbacka z wielkszym kufrem lub krótszego niż MCV kombi.
Z resztą jakąś propozycję typu "showcar" zobaczymy niedługo. W marcu salon w Genewie Pamiętacie "Steppe" na ca. rok przed premierą MCV'ki ? Dacia lubi zaskakiwać!
Nie ma szans, aby Dacia SUV była na bazie Qashqaia. Moim zdaniem, najlepszym wyjściem jest uterenowienie MCV-ki . Coś a'la Logan Steppe. Z kolei wizja Logana po fl bardzo mi się podoba, tylko błagam - nie wprowadzajcie tego miętowego koloru
_________________ Italjet Formula
50 ccm
12 lat
wciąż jeździ , ale czy zajechałbym do Rumunii ?
Nic nowego, niestety w stosunku do tego co już wiemy. Obrazek pokazujacy Logana_Kaszkaja jest znany od ca 1,5 roku. Wygląda na to, że redaktorzy z AŚ czerpali natchnienie z naszego forum (był taki wątek dot.Logana 4x4).
Novum to fotomontaż przedstawiający MCV'kę z klapą silnika od poprzedniej meganki, o ile się nie mylę. Wygląda nieszcególnie, ajkoś tak"bezpłciowo" Wolę obecny wyszczerczy uśmiech,ale cóż, degustibus non est disputandum....
Ostatnio zmieniony przez piotrres 2008-02-04, 20:18, w całości zmieniany 1 raz
Nie ma szans, aby Dacia SUV była na bazie Qashqaia
Aż tak daleko się nigdzie nie posunęli w tym artykule - twierdzą tylko, że technika napędu 4x4 miałyby bazować na tej z Nissana.
Cytat:
najlepszym wyjściem jest uterenowienie MCV-ki . Coś a'la Logan Steppe
Też się ostatnio przyjrzałem bliżej Steppe'owi i doszedłem do wniosku, że sama bryła karoserii MCV-ki to właściwie to samo - różnica jest wyłącznie w osprzęcie: z tyłu klapa, wyższe zawieszenie (a więc można!), większe koła, trochę dodatkowego plastiku tu i tam...
Jakbym miał zbędne finanse <; to może bym się nawet i skusił [:
Cytat:
fotomontaż przedstawiający MCV'kę z klapą silnika od poprzedniej meganki, o ile się nie mylę
Było na którymś z zagranicznych for (chyba francuskim - albo u Gera) - jeśli dobrze pamiętam to kolaż z Sandero.
Marka: KIA
Model: Rio
Silnik: 1.4 16V
Rocznik: 2012 Pomógł: 13 razy Dołączył: 16 Wrz 2007 Posty: 1371 Skąd: Warmia
Wysłany: 2008-02-05, 02:39
Patrzac na MCV'ke ze zdjecia zaczynam watpic aby Reno poszla ta droga... To zaczyna przypominac Szkode Roomster - przod nie ma nic wspolnego z tylem. Druga sprawa: po co az tak upodabniac Dacie do Reno?
Marka: FIAT
Model: Doblo
Silnik: 1.4 FIRE Pomógł: 11 razy Dołączył: 16 Wrz 2007 Posty: 2127 Skąd: Lublin
Wysłany: 2008-02-05, 10:53
A mnie zainteresowała informacja co do preferencji silnikowych nabywców dacii.
W sedanie dominuje najtańszy 1.4 mpi. Wychodzi na to, że nabywcy sedana widzą przede wszystkim "taniość" zakupu.
W mcv przeważa (ale już nie dominuje) droższy dci. Diesel wydaje się optymalny do napędzania sporego kombi ale wyłącznie w mocniejszej wersji.
_________________ MCV RED ROOSTER 2007 1.6 MPI+LPG, 87 km, 7 os.113 000 km
MCV SILVER BULLET 2012 1.6 MPI+fabryczny LPG, 84 km, 7 os. 104 000 km
FIAT DOBLO RED SKIN 2017 1.4, LPG Tartarini 95 KM, 7 os., 150 000 km
DUSTER PRESTIGE SNOW WHITE 1.0+LPG 60 000 km
Jeśli mój Logan będzie dalej taki niezawodny to planuję w 2010-2011 zakupić takiego SUV , szkoda że od początku nie było go w ofercie.
Mam nadzieję że do takiego wozu to i silniki będą większe np. 2,2 TDI z conakmniej 150kM.
A jak cena będzie ok. 50tyś. .....to lepiej niż w Erze.
Marka: Opel
Model: Astra
Silnik: 1.6 CDTI
Rocznik: 2016 Pomógł: 4 razy Dołączył: 15 Wrz 2007 Posty: 325 Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-02-05, 15:19
VW wprowadzil ostatnio 2.0 jeszcze na pompowtryskach, ale juz niedlugo przechodzi na common rail. I tak dla jasnosci Silniki z common rail nadal beda oznaczane jako TDI Po prostu taka tradycja :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum